GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γυμνάστε το μυαλό σας!

Μια ώρα εξάσκησης του εγκεφάλου μπορεί να σας κάνει πιο έξυπνους, δημιουργικούς και «ανοιχτούς» σε νέες εμπειρίες και σκέψεις. Και ...


Μια ώρα εξάσκησης του εγκεφάλου μπορεί να σας κάνει πιο έξυπνους, δημιουργικούς και «ανοιχτούς» σε νέες εμπειρίες και σκέψεις.
Και όμως, εάν κάποιος κοιτάξει ένα γεγονός με διαφορετικό μάτι ή αποδεχτεί τις λάθος σκέψεις του… ίσως δεν πέσει «θύμα» χειραγώγησης από τα ΜΜΕ ή την πολιτεία. Άλλωστε, να θυμάστε: «Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο. Κάνει τη δουλειά του μόνο όταν είναι ανοιχτό!».Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε «ανοιχτό» το μυαλό σας, κερδίζοντας μια ζωή μακριά από τα δεσμά των απόλυτων «πιστεύω»...

Μην επιτρέψετε στο μυαλό σας… να αδρανοποιείται!

Μπορεί να περιμένουμε στην ουρά της τράπεζας ή του ΙΚΑ, αλλά δεν χρειάζεται να αφήνουμε το μυαλό μας να «κλείνει» το διακόπτη. Ας σκεφτούμε ή ας απομνημονεύσουμε μερικά ψηφία, ώστε να κρατάμε σε λειτουργία τον εγκέφαλο μας. Πολλοί προσπαθούν να θυμηθούν σε πόσες ταινίες έχει παίξει ο Tom Cruise, ενώ άλλοι πολλαπλασιάζουν αριθμούς, ώστε να προκαλούν το μυαλό τους να ασκηθεί.

Αναρωτηθείτε για τα «πιστεύω» σας, χωρίς να είστε απόλυτοι

Κάθε απόφαση της ζωής βασίζεται στις αξίες και τις αντιλήψεις μας. Όμως, για να «ανοίξουμε» το μυαλό μας, πρέπει αρχικά να κάνουμε μια λίστα με τις πεποιθήσεις μας και στη συνέχεια να αναρωτηθούμε, εάν θα μπορούσαμε να πιστέψουμε σε κάτι ακριβώς αντίθετο. Κάθε άτομο έχει διαφορετικές απόψεις και πρέπει να είμαστε σε θέση ως «ανοιχτά» μυαλά να βλέπουμε ένα ζήτημα μέσα από ποικίλους «φακούς».

Ξεπεράστε τα «όχι» πάνω στις ταινίες, τα έργα και τα βιβλία

Πολλές φορές αρνούμαστε να παρακολουθήσουμε κάτι, μόνο και μόνο επειδή νομίζουμε ότι θεωρείται π.χ. κακή τέχνη. Και όμως, εάν δεν έχουμε εξερευνήσει τις σελίδες ενός βιβλίου, δεν μπορούμε να το κρίνουμε. Ας βυθιστούμε μέσα σε ταινίες που «σνομπάραμε», σε βιβλία με τίτλους που δεν μας γεμίζουν το μάτι και σε μουσική που θεωρούσαμε περιθωριοποιημένη. Έτσι, τουλάχιστον θα έχουμε άποψη!

Κάντε πολλά ταξίδια… και βιώστε νέες εμπειρίες!

Ένα ταξίδι θα μας φέρει σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και θρησκείες. Άλλωστε, εάν δεν μιλήσουμε με διαφορετικούς ανθρώπους, πώς θα βγάλουμε τα «κουτάκια» από το μυαλό μας; Βιώνοντας νέες εμπειρίες και συζητώντας με καινούριους ανθρώπους, που κανονικά δεν θα μιλούσαμε, όπως π.χ. με ένα διαδηλωτή ή έναν άστεγο, θα δούμε ότι σε κάθε ζήτημα υπάρχει μια δόση αλήθειας.

Μάθετε για διαφορετικούς ανθρώπους και τρόπους ζωής

Ακόμα και μόνο η Wikipedia μπορεί να μας πληροφορήσει με άρθρα για ζητήματα και λάθη που αφορούν όλο τον πλανήτη. Χωρίς διαρκή ενημέρωση, οι απόψεις μας θα ελέγχονται από τις γνώμες των πολλών. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ένα σεμινάριο, μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πανεπιστήμιο ή ακόμα και μια ομάδα που έχει αφιερωθεί στη δια βίου εκπαίδευση. Με άλλα λόγια, δηλαδή, η διαρκής μάθηση...

Παίξτε παιχνίδια στρατηγικής με τις ώρες

Η ντάμα, το σκάκι και άλλα παιχνίδια στρατηγικής εξασκούν το πνεύμα και το μυαλό μας. Ένα παζλ ή μια σπαζοκεφαλιά, υποσυνείδητα θα μας κάνει να σκεφτούμε και μπορεί να εξελίξει ακόμα και την ευστροφία μας. Οπότε, αντί να βλέπουμε τηλεόραση με την οικογένεια μας το απόγευμα, ας παίξουμε μια ώρα σκάκι!

Κινηθείτε μέσα από την ταχυδακτυλουργία

Όταν κάνουμε ταχυδακτυλουργικά, προπονούμε ταυτόχρονα τον εγκέφαλο, τα μάτια και τα αντανακλαστικά μας. Μήπως μας φαίνεται πολύ εύκολα τα «τρικ» με τρεις μπάλες… ας δοκιμάσουμε με τέσσερις και πέντε. Μην πείτε: «Αυτό είναι αδύνατο!», αλλά νικήστε κάθε πρόκληση.

5 οφέλη για έναν «ανοιχτόμυαλο» άνθρωπο!

-Ελέγχει τις σκέψεις του, χωρίς να επιτρέπει σε κανέναν να τον χειραγωγήσει! Το να εξοικειωνόμαστε με νέες ιδέες και το να αμφισβητούμε αρκετές απόψεις… μας οδηγεί προς την εξέλιξη!

-Αναγνωρίζει τα λάθη του. Όταν έχουμε ένα «ανοιχτό» μυαλό, βλέπουμε τα πράγματα από την οπτική γωνία των άλλων, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζουμε τα λάθη του παρελθόντος.

-Αλλάζει τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο. Εάν βλέπουμε με διαφορετικό μάτι τη ζωή, αναγκαστικά θα σκεφτόμαστε περισσότερο και θα εμβαθύνουμε πιο πολύ. Αποτέλεσμα, θα είναι να είμαστε πιο κατασταλαγμένοι, φιλοσοφημένοι και ώριμοι.

-Δεν γνωρίζει τα πάντα, και το παραδέχεται! Πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν γνωρίζουμε τα πάντα και ότι είμαστε ευάλωτοι. Έτσι, δεν θα γινόμαστε ισχυρογνώμονες χωρίς λόγο και αιτία.

-Κερδίζει την εμπιστοσύνη των άλλων, μέσα από την ειλικρίνεια του. Εάν έχουμε ενημερωθεί για ένα ζήτημα, νιώθουμε αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των άλλων. Παράλληλα, οι άλλοι βλέπουν την ειλικρίνεια μας, την οποία έχουμε αποκτήσει μέσα από τη γνώση.
flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση