GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λονδίνο και Παρίσι οι ακριβές πόλεις της Ευρώπης...

Το Λονδίνο και το Παρίσι παρέμειναν το 2012 οι πιο ακριβές πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις πιο υψηλές τιμές ακινήτων, σύμφωνα...


Το Λονδίνο και το Παρίσι παρέμειναν το 2012 οι πιο ακριβές πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις πιο υψηλές τιμές ακινήτων, σύμφωνα με μια έρευνα της εταιρείας συμβούλων Deloitte που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα και υπογραμμίζει επίσης τις αυξανόμενες διακυμάνσεις των αγορών ακινήτων μέσα σε κάθε χώρα. Το κέντρο του Λονδίνου παρέμεινε η πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη, με μέσο κόστος 10.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο» για τα νεόδμητα κτίρια κατοικιών, ακολουθούμενο από το Παρίσι, όπου το μέσο κόστος «ανέρχεται σε 8.300 ευρώ ανά τ.μ.», σύμφωνα με την έρευνα για την αγορά κατοικίας σε 12 ευρωπαϊκές χώρες.
 Ωστόσο, η μέση τιμή του τετραγωνικού μέτρου μειώνεται στα 6.000 ευρώ ανά τ.μ. στο ευρύτερο Λονδίνο και στα 5.500 ευρώ στο Παρίσι, εκτός του κέντρου του. Τις δύο πόλεις ακολουθεί το Μόναχο, η πιο ακριβή πόλη της Γερμανίας με περίπου 5.000 ευρω το τετραγωνικό μέτρο, και έπονται η Μόσχα, το Μιλάνο, η Ρώμη, η Λιόν και η Μασσαλία, περί 4.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με την έρευνα της Deloitte. Εν σχέσει με το επίπεδο ζωής, είναι εντούτοις στη Ρωσία που η απόκτηση ακίνητης περιουσίας είναι λιγότερο εύκολη, αφού κατά μέσον όρο χρειάζονται οι μισθοί δέκα ετών για να αποκτήσει κάποιος μια νεόδμητη κατοικία 70 τ.μ..
Η Γαλλία έρχεται στην δεύτερη θέση (9,4 χρόνια), έπονται η Βρετανία και η Ιταλία. Η χώρα όπου τα ακίνητα είναι τα πιο προσιτά είναι η Δανία, όπου κατά μέσον όρο χρειάζονται οι μισθοί δύο ετών για την αγορά ενός συγκρίσιμης επιφάνειας ακινήτου. Σύμφωνα με την μελέτη της Ντελόιτ, «η οικονομική ύφεση στην Ευρώπη υπογράμμισε την ετερογένεια των αγορών κατά χώρα». Οι τιμές συνέχισαν να ανεβαίνουν για παράδειγμα στη Βρετανία (+13,5% εν σχέσει με το 2011), στη Ρωσία (+11%) και στη Γερμανία (+9,1%), ενώ η αύξηση των τιμών των ακινήτων ήταν πολύ πιο βραδεία στη Γαλλία (+2,5%) και στο Βέλγιο (+3,1%). Οι τιμές των ακινήτων μειώθηκαν στην Ιταλία (-3,6%), στην Ισπανία (-6,2%) και στην Ολλανδία (-6,9%). ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση