GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μετέωρο βήμα της ΔΗΜΑΡ...

Γράφει ο Χρίστος Βαχτσιαβάνος.   Η κυβερνητική κρίση -που ξεκίνησε με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ- φαίνεται να αποκλιμακώνεται σ...


Γράφει ο Χρίστος Βαχτσιαβάνος. 

 Η κυβερνητική κρίση -που ξεκίνησε με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ- φαίνεται να αποκλιμακώνεται σιγά-σιγά, με έναν απολογισμό αρνητικό, όμως, για την κυβέρνηση, κι όχι μόνο.
Ένα χρόνο, περίπου, μετά τις κρίσιμες εκλογές του 2012, η τρικομματική κυβέρνηση δίνει τη θέση της σε μια νέα, δικομματική, καθώς η ΔΗΜ.ΑΡ. αποφάσισε να μη συμμετάσχει εμπράκτως στο νέο κυβερνητικό σχήμα, επικαλούμενη ζήτημα Δημοκρατίας και κυβερνητικής συνοχής, μετά την αυταρχική, βιαστική και λανθασμένη απόφαση της Ν.Δ. για κλείσιμο της ΕΡΤ και "μαύρισμα" της οθόνης, χωρίς, μάλιστα, να έχει συγκροτηθεί προηγουμένως σχέδιο αναδιάρθρωσης της μέσα σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι αρχικές ενστάσεις ΔΗΜ.ΑΡ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε πρώτη φάση, ήσαν λογικές και απολύτως δικαιολογημένες. Η Ν.Δ. και ο Πρωθυπουργός αντιλαμβανόμενοι τους λανθασμένους χειρισμούς και τον κίνδυνο πρόκλησης σοβαρής κυβερνητικής κρίσης προσπάθησαν να φανούν διαλλακτικοί, και το γεγονός αυτό φάνηκε ξεκάθαρα με τις σταδιακές υποχωρήσεις που έκαναν όσο περνούσαν οι μέρες, με αποκορύφωμα την τελική πρόταση του Πρωθυπουργού για άμεση επαναλειτουργία όλων των συχνοτήτων της δημόσιας Ρ/Τ, επαναπρόσληψη 2.000 (!) εργαζομένων με δίμηνες ή τρίμηνες συμβάσεις, ορισμό υφυπουργού (επιλογής ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ.) με αρμοδιότητα τη σύσταση της νέας ΕΡΤ, κ.α.

Με λίγα λόγια, αποδέχτηκε -εμμέσως- την αρχική πολιτική αστοχία, θέλοντας, παράλληλα, να αποτρέψει το καταστροφικό, για τη χώρα, ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αυτήν την περίοδο. Όταν αναγνωρίζεις ένα λάθος, οφείλεις να το διορθώνεις, όχι να επιμένεις εγωιστικά σε αυτό. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποδέχτηκε αυτήν την πρόταση -που δεν απέχει κατά πολύ από την αρχική του θέση- αλλά η ΔΗΜ.ΑΡ., μετά από εσωτερική διαβούλευση, αποφάσισε να φανεί αδιάλλακτη, αποχωρώντας τελικώς από το κυβερνητικό σχήμα.

Μπορεί αυτή η κίνηση να τη διασώσει πολιτικά ή μήπως θα την αφανίσει; Η έως τώρα πολιτική ταυτότητα της ΔΗΜ.ΑΡ., που ήταν περισσότερο σοσιαλδημοκρατική παρά σοσιαλιστική, μεταλλάσσεται, μετά από τα τελευταία γεγονότα, καθώς το κόμμα του Φ. Κουβέλη βγαίνει από τα "αριστερά" του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τοποθετείται αυτόματα πιο κοντά στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αν και αυτό ίσως αλλάξει το αμέσως επόμενο διάστημα, όταν και η ΔΗ.ΜΑΡ. αποφασίσει να ψηφίσει μερικά από τα νομοσχέδια της νέας, δικομματικής κυβέρνησης.

Σε βραχυχρόνια βάση, δηλαδή, η ΔΗΜ.ΑΡ. βγαίνει ηττημένη από αυτήν την κυβερνητική κρίση, αφού οι σοσιαλδημοκράτες ψηφοφόροι έμειναν -μάλλον- ικανοποιημένοι από τη μετριοπαθή στάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενώ οι σοσιαλιστές εκφράζονται πιο ξεκάθαρα μέσω του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Παρόλα αυτά, αν προσπαθήσουμε να εκτιμήσουμε την εκλογική επιρροή των κομμάτων για τους επόμενους 2-3 μήνες, τα πράγματα ίσως αποδειχτούν διαφορετικά. Η νέα κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. δε θα έχει καθόλου εύκολο έργο με την οριακή πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή, και εκτός αυτού, αναμένεται να αποτελέσει εύκολο στόχο για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο οποίος θα κατηγορεί μανιωδώς τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα από τη μεταπολίτευση κι ύστερα. Σε αυτές τις συνθήκες, κι αφού η ΔΗΜ.ΑΡ. καταφέρει να επιβιώσει των εσωτερικών αναταραχών που θα δοκιμάσουν τις αντοχές της αυτήν την περίοδο, θα μπορέσει, ίσως, να επαναπροσεγγίσει σοσιαλδημοκράτες -κυρίως- ψηφοφόρους, τους οποίους δύσκολα να μπορέσει να "οικειοποιηθεί" το ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τη σημερινή του μορφή.

Οι επόμενοι μήνες αναμένονται ιδιαίτερα κρίσιμοι για την πορεία της χώρας κι οι δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η δικομματική κυβέρνηση μπορεί να αποδειχτούν ανυπέρβλητες, δεδομένης και της οριακής πλειοψηφίας που διαθέτει. Η απόφαση της ΔΗΜ.ΑΡ. για αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα θα έπρεπε να εκτιμηθεί πιο προσεκτικά και από κομματική, αλλά, κυρίως, από εθνική σκοπιά.
 armageddon-news.blogspot.gr

2 σχόλια

  1. Ρε σεις τριακόσιοι συμφεροντολόγοι που για τον ψήφο του κλέφτη, του δολοφόνου, του σωματέμπορα, του εμπόρου ναρκωτικών, του παιδόφιλου, του κάθε ενός αλήτη βγάνετε τα μάτια σας για να τον αρπάξετε, που παριστάνετε τους προστάτες φτωχών και αδυνάτων, τι καμώματα είναι αυτά με την κρατική τηλεόραση ? Ποιος και ποια από εσάς δεν ξέρει ότι εκεί σε αυτόν τον άθλιο οργανισμό που εσείς προστατεύετε με νύχια και με δόντια από την άκρα Αριστερά ως την Άκρα Δεξιά γίνετε της πουτάνας?
    Όμοιος τον όμοιο και η κοπριά τα λάχανα ?
    Ποιος από εσάς δεν ξέρει ότι στην κρατική τηλεόραση για να φτιάξουν τα πράγματα πρέπει να περάσει μπουλντόζα, να την ισοπεδώσει και μετά αφού όλοι λέμε ότι την χρειαζόμαστε να ξαναχτιστεί με τον αυστηρότερο κανονισμό για να μην έχουμε ξανά τα ίδια παρατράγουδα?
    Ποιος και ποια από εσάς δεν ξέρει για το φαγοπότι, την ρεμούλα, την ατιμία, την βρώμα και την δυσωδία, το ρουφιανιλίκι, το πισωκάρφωμα , και κάθε είδους παλιανθρωπιά με τις πλάτες του Δημοσίου και σε βάρος του Δημοσίου, και που αυτό αποδεικνύετε περίτρανα από το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αυτού του οργανισμού, της κρατικής τηλεόρασης, εκλέγουν και έχουν για πρόεδρο τους έναν που έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για κακούργημα! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥΣ? Έτσι φαίνεται…..και όμως η κυβέρνηση και σύμπασα η αντιπολίτευση κουβεντιάζει μαζί του…. ΠΟΥ ΝΑ ΦΤΥΣΕΙΣ ΘΕΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΡΩΘΕΙΣ!!!!!!
    Πλάι του και ο άλλος αλήτης που το παίζει θεσμικός παράγων με μεγάλη ομολογουμένως επιδεξιότητα, αφού έχει βρει κατά την γνώμη του τριακόσια κοροΐδα στην Βουλή των Ελλήνων και τους παίζει στα δάχτυλα του, ο νίκος φωτόπουλος, που ξεκίνησε από την Άκρα Αριστερά αλλά είδε φως και χρήμα στο Πασόκ και όρμησε εμπρός να φαμ ντε λα πατρί, να βγάνει πύρινους λόγους εναντίων της κυβέρνησης στο πλευρό του προηγούμενου, κατά βάθος όχι για τίποτα άλλο, αλλά για το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση δεν παροτρύνει την Δικαιοσύνη να τον απαλλάξει με ένα βούλευμα από τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ κακουργήματα ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΣ!!.
    Γιατί ρε συμφεροντολόγοι την θέλετε την κρατική τηλεόραση σε αυτά τα χάλια? Μήπως γιατί έτσι μπορείτε και την κουμαντάρετε για το καλό των συμφερόντων σας με μεγαλύτερη ευχέρεια? Μήπως γιατί μέσα από την βρωμιά της γίνονται πιο εύκολες κάποιες βρωμοδουλειές ? Μήπως σας δίνουν έτσι τηλεοπτικό χρόνο και χώρο τα ιδιωτικά μέσα, κανάλια και εφημερίδες που δεν θέλουν με τίποτα μια υγιή Δημόσια Κρατική Τηλεόραση? Βέβαια μπορεί να έχετε και δίκιο, γιατί αλλιώς κουμαντάρεις ένα βρωμιάρη με το δώσε μου να σου δώσω, και αλλιώς έχει το πράγμα με έναν που θέλει η επιχείρηση, και στην περίπτωση μας η Κρατική Τηλεόραση, να πάει μπροστά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΕ ΤΙ ΚΟΠΡΙΕΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑΝ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΕΜΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΔΙΚΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση