GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bloomberg: Οι Ελληνες κάνουν λάθος. Τα πράγματα μπορούν να πάνε ακόμα χειρότερα

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ σε συνδυασμό με την αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ και την υποβάθμιση της Ελλάδας σε αναπτυσσ...

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ σε συνδυασμό με την αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ και την υποβάθμιση της Ελλάδας σε αναπτυσσόμενη χώρα από την MSCI εξανεμίζει σταδιακά το κλίμα αισιοδοξίας που είχε διαμορφωθεί στην Ελλάδα. Αυτή είναι η παρατήρηση της οικονομικής ιστοσελίδας Bloomberg σε άρθρο με τίτλο «Οι Ελληνες κάνουν λάθος – Τα πράγματα μπορούν να πάνε ακόμα χειρότερα».
Οπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος η χωρίς προειδοποίηση διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ προκάλεσε νέο κύμα κινητοποιήσεων από τους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι ανησυχούν ότι η κατάστασή τους θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω. Παράλληλα η απόσυρση της υποψηφιότητας της Gazprom από τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ προκάλεσε ανησυχία για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, ενώ οδήγησε σε πτώση το ελληνικό Χρηματιστήριο. Ισχυρό επίσης ήταν το χτύπημα που δέχθηκε η Ελλάδα από την MSCI, καθώς είναι η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που υποβαθμίζεται στο status των αναδυόμενων αγορών.
Ο αρθρογράφος επισημαίνει επίσης τα προβλήματα που δημιούργησε στην κυβερνητική συμμαχία το θέμα της ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι εάν δεν βρεθεί σύντομα λύση τότε η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Το άρθρο κάνει ωστόσο αναφορά στις δηλώσεις της κυβέρνησης, η οποία δεσμεύθηκε να δημιουργήσει μια καινούργια ραδιοτηλεόραση έως τα τέλη Αυγούστου, η οποία θα διαθέτει το ένα τρίτο των σημερινών υπαλλήλων στην ΕΡΤ. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης. Σαμαράς, υπερασπίστηκε την απόφαση, επισημαίνοντας την καθυστέρηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και δηλώνοντας ότι η ΕΡΤ αποτελούσε κορυφαίο παράδειγμα της αναποτελεσματικότητας και της διαφθοράς που πλήττει μέρος του δημόσιου τομέα. Σύμφωνα ωστόσο με το άρθρο η στρατηγική που επέλεξε η κυβέρνηση είναι υψηλού κινδύνου, λόγω των μεγάλων αντιδράσεων στο κλείσιμο της ΕΡΤ τόσο στο εσωτερικό της χώρας όπως και στο εξωτερικό.

8 σχόλια

  1. MΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟΝ Σ.ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΕ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ..

    ΓΓΡΑΦΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

    Σε φάμπρικα «εξυπηρετήσεων» ημετέρων και σε βιομηχανία ρουσφετιών στην εκλογική του περιφέρεια με «συνεργάτες» αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα το Ελληνικό Δημόσιο να φέρεται ότι έχει απολέσει μέχρι σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, εμπλέκουν σε καταγγελία τους «τροχονόμοι της Χαλκίδος» τον «γενικό εισαγγελέα» της κάθαρσης στην ΕΡΤ, εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Σίμο Κεδίκογλου. Σύμφωνα με την καταγγελία, όσοι την συνέταξαν διατείνονται ότι την έχουν αποστείλει στον πρωθυπουργό Σαμαρά, στον υπουργό Δένδια και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ(ισχυρισμός που εαν ισχύει λαμβάνει διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου ολκής). Κατά αυτήν, οι τροχονόμοι βεβαίωναν ογκώδεις χρηματικά παραβάσεις(χιλιάδων ευρώ), οι αξιωματικοί της αστυνομίας τις εξαφάνιζαν, τις υποβάθμιζαν, τις έσβηναν και τις πήγαιναν στο συρτάρι, με αποτέλεσμα να μην φθάνουν ποτέ μερικές εξ αυτών στα γραφεία του «Δημόσιου κατήγορου Χαλκίδος», να μην καταχωρούνται στο βιβλίο μηνύσεων, να παρέρχεται η προθεσμία και να παραγράφονται.

    Στην καταγγελία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον Κεδίκογλου. Στο Σίμο Κεδίκογλου της Ν.Δ, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού Σαμαρά: «Ο πρώην διευθυντής της Εύβοιας, ο νυν διευθυντής και υποχείρια του υφυπουργού Κεδίκογλου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΩΤΙΑ

    Τι γινόταν; Σημεία και τέρατα:Σταχυολογώντας, σημειώνονται μεταξύ άλλων υποθέσεις καταγγελλόμενης παράβασης καθήκοντος: Στις 29-10-12, αξιωματικός ακύρωσε καταχρηστικά πρόστιμο 200 ευρώ και απάλλαξε από την ποινική δίωξη τον φίλο του Κεδίκογλου και συνοδό ασφαλείας του, θέτοντας την υπόθεση στο αρχείο(αναφέρονται αριθμοί κλήσεων και παραβάσεων)....

    Στις 15/11/12, φίλος αξιωματικός του Κεδίκογλου παράνομα και καταχρηστικά τροποποίησε διοικητικό πρόστιμο των 5000 σε 500 ευρώ ενώ στις 24-10-12 ακύρωσαν πρόστιμο «απαιτήσει και αίτημα του Κεδίκογλου, του πατέρα του Βασίλη και του ιδιαίτερου γραφείου του με το πρόσχημα, όσοι αρνούνται θα εκδιωχθούν».

    Στις 20/11/2012, επέστρεψε ο ίδιος αξιωματικός κρατικές πινακίδες φορτηγού , φίλου του Κεδίκογλου, «περιφερειακού συμβούλου και ιδιοκτήτη ΚΤΕΟ» που κατά σύμπτωση φέρεται συγχωριανός του συνοδού αστυνομικού του Σαμαρά που είχαν αφαιρεθεί από την Τροχαία Χαλκίδος για σοβαρές παραβάσεις και είχαν επιβληθεί πρόστιμα 10.000 ευρώ.

    ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο «ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ» ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

    Πολλά από αυτά που καταγγέλλονται θα μπορούσαν να χρεωθούν σε προσωπικές εμπάθειες μιας επαρχιακής κοινωνίας. Όμως με έγγραφο του ο δημόσιος κατήγορος, επιβεβαιώνει ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στην περιφέρεια. Ότι δηλαδή από τις υποθέσεις του 2011(818 υποθέσεις)δεν έχουν εισαχθεί στο βιβλίο μηνύσεων και δεν έχει ορισθεί δικάσιμος. Αντιθέτως θα έπρεπε να είχε γίνει έκδοση σχετικής διάταξης , η οποία να είχε υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδος και να είχαν εισαχθεί στο βιβλίο μηνύσεων, το οποίο επιθεωρείται από τον εισαγγελέα. Επίσης ανευρέθηκαν 763 δικογραφίες του 2011 που είχαν παραγραφεί, δεν εισήχθησαν στο ακροατήριο και ούτε έχουν εισαχθεί στο βιβλίο μηνύσεων και ούτε είχε εισαχθεί πράξη δημοσίου κατηγόρου. Διαπιστώνονται επίσης σωρεία ύποπτων παραγραφών και για το 2012(65 δικογραφίες).

    Η αστυνόμος B Δημητρίου Αικατερίνη που υπογράφει την πράξη, ετέθη εκτός υπηρεσίας σε αναρρωτική άδεια φρίττοντας με όσα διαπίστωσε όπως γίνεται αναφορά στην καταγγελία!!!!ΧΟΥΝΤΡΑΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσαντίστηκε ο Αντωνάκης που κάθε φορά που ανέβαζε μία παράσταση για τους ιθαγενείς, του στυλ ''έρχεται η Μέρκελ'' ή ''πάω ταξιδάκι στο Πεκίνο'', οι απεργίες στην ΕΡΤ του χάλαγαν την θεαματικότητα.

    Είχε κι εκείνο το πρόβλημα με τ' αφεντικά, που του ζητούσαν απολύσεις εδώ και τώρα... Επίορκους και λαμόγια δεν τολμούσε ν' απολύσει γιατί αφ' ενός δεν ήταν αρκετοί, αφ' ετέρου όσους βρήκαν ήταν όλοι ''δικά τους παιδιά''... κόλλησε.
    Από την άλλη, κάτι ηλίθιοι που είχε βάλει για υπουργούς δεν του είχαν βρεί κανέναν δημόσιο οργανισμό για κλείσιμο, γιατί φοβόντουσαν ότι δεν θα ξανάβρισκαν ούτε την...
    δικιά τους ψήφο... ξανακόλλησε.

    Κάθισε λοιπόν το σαββατοκύριακο σπίτι κοιτάζοντας το ταβάνι (παλιά συνήθεια), μπας και του 'ρθει καμιά ιδέα, και...ουπς! νάτο! το βρήκε! πετάχτηκε όρθιος!

    ''Θα κλείσω την ΕΡΤ και θα τους απολύσω όλους!''
    ''Θα βάλω το μογγολάκι να φλομώσει στα ψέμματα τον κόσμο για χαράτσια, αδιαφάνειες, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, κι αυτό ήταν! Θα το καταπιεί αμάσητο ο χαχόλος λαός! Τους έχει και άχτι με τόσο μνημονιακό λιβάνι που έχουν ρίξει, μέχρι κι ευχαριστώ θα μου πεί!''. Κοιτάχτηκε και στον καθρέφτη: ''Πςςςς...ποιός είσαι ρε ψηλέ!!!''

    ''Μετά θα φτιάξω ένα δικό μου καινούργιο μαγαζί, θα προσλάβω εκείνη που Στάζει και τα υπόλοιπα μνημονιακά παπαγαλάκια (τσάμπα τους μπουκώνω τόσο καιρό;), θα προσλάβω και καμιά χιλιοπεντακοσαριά δικά μας παιδιά, καλαματιανά κι ωραία, και θα βγαίνω στο γυαλί όποτε θέλω, να λέω ό,τι αρλούμπες γουστάρω!''. Ξανακοιτάχτηκε: ''Θεός είσαι αγόρι μου!!''

    Τώρα...
    Πού χάλασε το πράγμα, πού κόλλησε η μηχανή, κι ο Αντωνάκης μιά βδομάδα μετά, αντί για αιώνιος ''πρωθυπουργεύων'' ετοιμάζεται για τον κουβά με τ' άχρηστα, ακόμα δεν τό 'χει καταλάβει!

    Να σου το πούμε εμείς Αντωνάκη, μπας και γλυτώσει το ταβάνι σου το κοίταγμα κι αυτό το σαββατοκύριακο:

    Ο λαός δεν είναι χαχόλος..
    Οι πολίτες δεν είναι ιθαγενείς..
    Κι εσύ μανούλα μου, που λεν και στο χωριό σου, είσαι μπιτ ηλίθιος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός ο τύπος, ο Σαμαράς, το 2011 έλεγε στο συνέδριο του Economist: «Η χώρα έχει και Σύνταγμα και θεσμούς και Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση και Αξιοπρέπεια. Και, εν πάση περιπτώσει, τη Συνταγματική τάξη της χώρας μας, ούτε τη διαπραγματευόμαστε, ούτε καν τη συζητάμε. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να φορτώνει σε άλλον την αποτυχία του. Διαφωνήσαμε με την κυβερνητική πολιτική από πέρσι. Προειδοποιήσαμε για την αποτυχία της. Και τώρα που αποδείχθηκε ότι η κριτική μας ήταν σωστή, τώρα που ομολογούν την αποτυχία αυτή όλο και περισσότεροι, τώρα θα πούμε «ναι» στην συνέχιση ενός λάθους; Έχω υποχρέωση, ως αντιπολίτευση, να συναινώ στο λάθος; Από πού κι ως πού;».

    Τελικά υπέγραψε τις απαιτήσεις της Μέρκελ, ψήφισε άλλα δύο Μνημόνια και απολογήθηκε σε γερμανό δημοσιογράφο που τον ρώτησε γιατί η ΝΔ δεν ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο, απαντώντας με το αξέχαστο «ουδείς αλάθητος». Αυτό το «ουδείς αλάθητος» έσβηνε μονοκοντυλιά όλα τα παραπάνω περί «λανθασμένης κυβερνητικής πολιτικής» της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και ο Σαμαράς δεχόταν ότι ο ίδιος δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση. Ουσιαστικά είχε αποδεχτεί ως ορθή τη λύση του Μνημονίου. Ήταν η τέταρτη κωλοτούμπα που έκανε μέσα σε μήνες.

    Τώρα και μετά τις παραδοχές του ΔΝΤ περί «λαθών», ο Σαμαράς αδιαφορώντας για λεπτομέρειες όπως η σοβαρότητα, η αξιοπρέπεια και η ντροπή, δηλώνει ότι γνώριζε πως το πρώτο Μνημόνιο είχε λανθασμένη συνταγή και γι’ αυτό δεν το ψήφισε. Αυτός ο τύπος, λοιπόν, κάνοντας την εφτακοσιοστή κωλοτούμπα του μέσα σε 2 χρόνια, αυτοδιαψεύδεται, γελοιοποιείται, ρεζιλεύεται και ομολογεί πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να πει οποιοδήποτε ψέμα.

    Ο Βενιζέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μνημονίου, το οποίο μέχρι πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου υμνούσε σε άρθρο του δήλωσε στις 8 Ιουνίου ότι «Μας χρησιμοποίησαν για να δοκιμασθεί το ΔΝΤ στην Ευρώπη». Για το πτώμα της ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη δε χρειάζεται να πούμε κάτι. Όποιος έχει δει την ταινία «Τρελό weekend στου Μπέρνι» καταλαβαίνει τις ομοιότητες. Όποτε υπάρχει ψηφοφορία για νέα μέτρα, πηγαίνει ο κλητήρας της Βουλής και σηκώνει το ψόφιο χέρι της ΔΗΜΑΡ στο «ναι σε όλα».

    Αυτοί οι τρεις τώρα είναι κυβέρνηση. Υπόσχονται ανάπτυξη και σωτηρία. Το δύο Στούτζες κι ο τρίτος πτώμα. Και η ανοιχτή παλάμη μας από μούντζα έγινε «ό,τι έχετε ευχαρίστηση». Σε λίγο θα γίνει «κάπου να κοιμηθώ», καθώς οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ξεκινούν οσονούπω με διάφορα άλλοθι, ενώ τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης δεν κρύβουν ότι η σχετική συζήτηση με την τρόικα θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Συζήτηση που λέει ο λόγος, διότι η άρση ασυλίας στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας είναι απαίτηση της τρόικας ώστε να ξεμπερδεύουν οι τράπεζες με τα λογιστικά τους και να πουληθούν ευκολότερα.

    Για το θέμα των επενδυτών τι να λέμε; Μετά το φιάσκο της ΔΕΠΑ, το ΤΑΙΠΕΔ θα έπρεπε να είχε αυτοκτονήσει ομαδικά μαζί με την κυβέρνηση, αλλά σιγά τους σοβαρούς. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι έγιναν ξεφτίλα, αλλά ότι έμαθαν όλοι οι καταναλωτές ότι πληρώνουν το φυσικό αέριο σε τιμή 30% ακριβότερη από ό,τι οι καταναλωτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στο τέλος θα κρατήσουν τα χρέη των ιδιωτών προς τη ΔΕΠΑ για να μας τα φορτώσουν και την «καλή» ΔΕΠΑ θα τη χαρίσουν σε κάποιον Σάλλα για να έχουν να σαλιαρίζουν με «επιτυχίες».

    Αν βέβαια οι Financial Times είχαν κάποιο αφιέρωμα στον «ήρωα Σαμαρά» θα μας το έτριβαν στη μούρη 24 ώρες το 24ωρο. Τώρα που οι Financial Times μιλάνε πάλι για δημιουργία διπλού νομίσματος, Grexit και δραχμές, το κάνουν γαργάρα για τον πονόλαιμο.

    Αυτή την κυβέρνηση, με αυτόν τον πρωθυπουργό εμπιστεύονται οι Έλληνες. Δεν αναφέρομαι στις δημοσκοπήσεις του MEGA και του ΣΚΑΪ , αλλά στη μεγαλύτερη δημοσκόπηση που είναι η καθημερινότητά μας. Τσιμουδιά από παντού. Αντίδραση καμία. Γκρίνια στο ψιθυριστό και μεταξύ μας. Ό,τι δε θες το πετάς κι ό,τι θες το κρατάς. Για να μην πετάμε αυτή την κυβέρνηση, τη θέλουμε. Μαζοχιστές; Εύπιστοι; Ανέγγιχτοι από την κρίση; Αδιάφοροι; Όλα μαζί; Χέστηκα για το τι ακριβώς είμαστε, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε λυπήθηκα γι’ αυτήν την ΕΡΤ που έκλεισε. Λυπήθηκα για την ΕΡΤ που θα μπορούσε να ήταν. Λυπήθηκα όταν άκουσα τον παρουσιαστή ειδήσεων Αντώνη Αλαφογιώργο να «απαντά» στις δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου περί χαμηλής τηλεθέασης, με το θλιβερό «Πώς να κάνουμε θεαματικότητα κ. Κεδίκογλου όταν ο κάθε υπουργός μας έστελνε δέκα δικές του εκπομπές;». Είναι θλιβερό, διότι θα ήταν μαγκιά και αξιοπρέπεια να τα κατήγγειλαν αυτά οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ τότε που δεν κινδύνευε η θέση τους.

    Θα ήταν μαγκιά αν έκαναν απεργία οι δημοσιογράφοι με το αίτημα της αποκυβερνοποίησης της ΕΡΤ για να διαφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους, την αξιοπρέπειά μας και τη δημόσια περιουσία από την κομματική εκμετάλλευση. Θα ήταν μαγκιά και αξιοπρέπεια αν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν παρουσίαζαν τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα με ρεπορτάζ που θύμιζαν ραβασάκια από το Μαξίμου. Τότε θα λυπόμουν γι’ αυτήν την ΕΡΤ που έκλεισε.

    Λυπάμαι, όμως, για τη νοσηρή ευχαρίστηση που επιδείχθηκε από μέρος των πολιτών για την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Λυπάμαι επειδή κατάλαβα ότι μέρος των ανέργων δεν αντιλήφθηκε ακόμη ότι είναι το θύμα κυβερνητικών πολιτικών και μεγάλων συμφερόντων, αλλά αντιμετωπίζει την ανεργία του ως ασθένεια αποτυχίας η οποία θα θεραπευτεί μόνο αν απολυθούν ακόμη περισσότεροι. Λυπάμαι αυτούς που αντιμετώπισαν τις απολύσεις εργαζομένων μ’ ένα πανηγυρικό «παρ’τα μαλάκα, μείνε κι εσύ άνεργος να δεις πώς είναι». Δε γίνεται δουλειά έτσι.

    ΣΥΝΈΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ

    Λυπήθηκα που είδα blogs να ξαναθυμούνται τις όντως σκανδαλώδεις αποδοχές κάποιων στην ΕΡΤ την περίοδο του 2009. Η εν λόγω λίστα αναρτήθηκε παρέα με κείμενα που υπερασπίζονταν το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το γεγονός ότι η γνωστή λίστα με τις σκανδαλώδεις αποδοχές περιελάμβανε κάτι λιγότερο από 200 ονόματα ανάμεσα σε 2.656 εργαζόμενους, προφανώς κάνει υψηλόμισθους όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα ποσά της εν λόγω λίστας τα έπαιρναν δημοσιογράφοι που σήμερα εργάζονται στον ΣΚΑΪ και υψώνουν το λάβαρο του Μνημονίου καταγγέλλοντας τις σπατάλες του Δημοσίου, προφανώς δεν τους λέει κάτι. Ούτε ότι οι εν λόγω ευνοημένοι της ΕΡΤ εργάζονται σε όμιλο του οποίου η εφημερίδα πανηγυρίζει σήμερα στο κύριο άρθρο της για το κλείσιμο της ΕΡΤ, τους βάζει σε υποψίες. Δεν πειράζει, τη δουλειά τους κάνουν.

    Λυπήθηκα όταν έμαθα ότι η γνωστή τραγουδίστρια Ελευθερία Αρβανιτάκη πήγε να συμπαρασταθεί στους απολυμένους της ΕΡΤ και τους τίμησε στο twitter γράφοντας: «Δεν αναγνωρίζω τον τόπο μου, ούτε τη χώρα μου. Πραξικοπηματικές ενέργειες όπως η σημερινή με γεμίζουν ντροπή κ θυμό. Είμαι κι εγώ εκεί. #ert».

    Η χώρα μας, κ. Αρβανιτάκη, δεν έγινε ξαφνικά και σε μία νύχτα αγνώριστη. Έγινε ΚΑΙ έτσι. Όταν κάποιοι κρατούσαν τα ανοιγμένα κεφάλια τους από τα γκλομπς των πραιτωριανών επειδή δεν ήθελαν η χώρα τους να γίνει αγνώριστη, η καλλιτεχνική ελίτ του τόπου διασκέδαζε τους πρωταίτιους της εξαθλίωσής της. Ίσως να μην γνωρίζατε τι γινόταν το 2011. Να διαβάζατε. Ή να τραγουδούσατε. Τη δουλειά σας κάνατε κι εσείς, όμως. Έτσι είναι αυτά.

    Λυπήθηκα, αλλά πάντως δεν τρόμαξα από τον φασιστικό τρόπο που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη έκλεισε την ΕΡΤ. Έχω τρομάξει εδώ και καιρό. Δεν περίμενα αυτή την απόδειξη. Έχουν δοθεί άπειρες αποδείξεις μέχρι τώρα. Τρόμαξα, όμως από τα «μάγκας ο Σαμαράς που τόλμησε να την κλείσει» που διάβασα στο twitter και στο facebook.

    Βέβαια και πάλι κακώς τρόμαξα. Όταν οι ταξιτζήδες, ένας κλάδος επαγγελματιών που χτυπήθηκε από τις κυβερνητικές επιλογές της κρίσης, εξέλεξε και πάλι πανηγυρικά τον συνδυασμό της ΝΔ στις συνδικαλιστικές εκλογές του… Όταν οι δάσκαλοι, ένας κλάδος του Δημοσίου που μειώθηκαν οι αποδοχές του, περιμένει απολύσεις και μόλις πριν λίγες ημέρες είχαν επιστρατευτεί οι καθηγητές συνάδελφοί τους βγάζουν πρώτη την παράταξη της ΝΔ στις δικές τους συνδικαλιστικές εκλογές, τι να με τρομάξει πια;

    Δε με τρομάζουν ούτε καν οι πρόσφατες κυνικές δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου και του Αργύρη Ντινόπουλου με τις οποίες διέψευδαν τα «σενάρια περί κλεισίματος της ΕΡΤ που διακινούνται από ιδιωτικά ελληνικά και ξένα συμφέροντα» ομολογώντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνησή τους έκλεισε την ΕΡΤ για να ωφεληθούν «ιδιωτικά ελληνικά και ξένα συμφέροντα».

    Με εκνευρίζει η καραμέλα περί σπάταλης ΕΡΤ. Τα τσακούζι και τα γυμναστήρια της Βουλής, τα δωρεάν αυτοκίνητα και προνόμια των βουλευτών συνιστούν επίσης ένα όργιο σπατάλης. Όμως κανείς δεν σκέφτηκε να την κλείσει. Άλλες σπατάλες λοιπόν είναι κακές και άλλες σπατάλες είναι καλές. Κι αυτή η επιλεκτικότητα στη «δικαιολογημένη» κατασπατάληση δημοσίου χρήματος είναι εμετική. Τόσο εμετική, όσο η απόλυση ακόμη 2.656 ανθρώπων, αυτή τη φορά από το χειρότερο αφεντικό της ζωής μας, το Κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;

    Είναι αυτό που συζητάμε τις τελευταίες ημέρες με γνωστούς και φίλους. Δε βγάζουμε συμπέρασμα. Γιατί ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ με τον τρόπο που το έκανε; Οι πρώτες σκέψεις έκαναν λόγο για αποπροσανατολισμό από το φιάσκο της ΔΕΠΑ. Όμως αυτό όχι μόνο δεν ξεχάστηκε, αλλά ήρθε στο καπάκι να προστεθεί κι εκείνο για τον ΔΕΣΦΑ με το Αζερμπαϊτζάν. Οπότε και να θες να ξεχάσεις το διπλό φιάσκο, δε γίνεται.

    Στη συνέχεια, υπήρχαν σκέψεις ότι έπρεπε με κάποιον τρόπο να βρει κάτι από το 1 δισ. ευρώ που είχε υποσχεθεί στους δανειστές από την πώληση της ΔΕΠΑ. Έστω και ψίχουλα, ως ένδειξη καλής θέλησης προς τους τοκογλύφους. Είναι συνήθης πρακτική. Όμως το κλείσιμο της ΕΡΤ αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δε φέρνει κέρδος, αλλά μάλλον θα φέρει μεγάλες ζημίες από τις ρήτρες που θα πληρώσει η ΕΡΤ λόγω μη εκπομπής προγράμματος και διαφημίσεων.

    Η τρίτη σκέψη ήταν ότι ήθελε να αποδείξει πως έχει στο χέρι τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη δείχνοντας ποιος είναι ο απόλυτος αρχηγός. Αν ίσχυε αυτό, τότε ο Σαμαράς είναι ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα που δε γνωρίζει ότι ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης δε μπορούν να υποστούν περαιτέρω εξευτελισμό ακόμη κι αν τους βγάλει γυμνούς στο Σύνταγμα, ενώ τα κόμματά τους έχουν τελειώσει ολοκληρωτικά και το 3% στις επόμενες εκλογές θα φαντάζει άθλος.

    Η τέταρτη σκέψη ήταν ότι μπορεί να έλεγε αλήθεια ο Σαμαράς (απίθανο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) όταν διέρρεε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν προαπαιτούμενο της τρόικας. Μα τότε για ποιο λόγο να τον «κρεμάσει» αμέσως η Κομισιόν διαψεύδοντας ότι η ίδια ζήτησε κάτι τέτοιο ενώ στη συνέχεια κατήγγειλε την απόφαση Σαμαρά να κατεβάσει τους διακόπτες;

    Η πέμπτη σκέψη ήταν ότι έπρεπε να ικανοποιήσει συμφέροντα καναλαρχών για να τους μοιράσει συχνότητες μαζί με την περιουσία της ΕΡΤ. Όμως μετά τις αντιδράσεις του κόσμου ποιος επιχειρηματίας θα ήθελε να ταυτιστεί με τη φασιστικότερη των κινήσεων την ώρα που προσπαθεί μέσα από τα κανάλια του να πουλήσει δήθεν δημοκρατία και τάχα μου πλουραλισμό; Ακόμη κι ο Αλαφούζος που ταΐζει με λεφτά του Δημοσίου όλο το μνημονιακό κυνοτροφείο που διαθέτει, είναι πάνω απ’ όλα έμπορος και στην κρίσιμη ώρα θα κοιτάξει το συμφέρον του παρά την ηθική του κάθε είδους ξεχρεώματος στον Σαμαρά.

    Η έκτη σκέψη ήταν ότι θεώρησε πως με το κλείσιμο της ΕΡΤ θα είχε μαζί του όλους αυτούς που κατηγορούν το Δημόσιο. Μπερδεύτηκε. Πέρα από τους κρατικοδίαιτους ιδεοληπτικούς της παπαριάς που ζητούν επίμονα να εκτελεστούν στις πλατείες όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας, οι υπόλοιποι καταγγέλλουν το σημερινό Δημόσιο ζητώντας ένα παραγωγικότερο, αξιοκρατικότερο, ορθολογικά στημένο Δημόσιο που θα εξυπηρετεί και θα υπηρετεί τον πολίτη.


    ΣΥΝΈΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ

    Δεν θέλουν να κλείσει το Δημόσιο, αλλά επιτέλους να λειτουργήσει, διότι ως εχέφρονες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει χώρα του κόσμου χωρίς δημόσιες υπηρεσίες καθώς αν υπήρχε αυτό το μοντέλο, θα ήταν πρώτες οι ΗΠΑ που θα το εφάρμοζαν. Όταν, λοιπόν, οι ΗΠΑ διαθέτουν δημόσιες υπηρεσίες είναι τουλάχιστον ηλίθιο να πιστεύει κάποιος ότι δε μπορεί να έχει η Ελλάδα. Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός ότι με το που άκουσε ο Έλληνας πολίτης ότι κλείνει η ΕΡΤ με τόση ευκολία, τα αντανακλαστικά του άκουσαν την ίδια στιγμή «κλείνει ο Ευαγγελισμός, κλείνει το αντικαρκινικό Θεαγένειο, κλείνει το νοσοκομείο του Ηρακλείου, κλείνουν τα μισά σχολεία στην Ελλάδα». Σε αυτό το θέμα, ο Σαμαράς έχασε πολλούς υποστηρικτές του που κατάλαβαν ότι άλλο το ξεκαθάρισμα του Δημοσίου που υποσχόταν προεκλογικά και άλλο το ξεκλήρισμα που πράττει.

    Η έβδομη σκέψη ήταν ότι η ΕΡΤ την έσπαγε στη Γεωργία τη σύζυγό του, στον Άδωνη τον κολλητό του, στον ιδεολογικό του καθοδηγητή τον Βορίδη, στη Χρυσή Αυγή που είναι το πραγματικό του σπίτι. Πιστεύω ότι κάποιος θα του εξηγούσε πως το κόστος από το κλείσιμο της ΕΡΤ και η δημιουργία ενός καθαρά πριβέ καναλιού για τη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή, θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από το όποιο κέρδος θα έφερναν εκπομπές που θα εξυμνούσαν αυτή την ιδιόρρυθμη εκλεγμένη Χούντα. Εκτός κι αν απουσιάζει από τη Συγγρού οποιοσδήποτε με κοινό νου.

    Η όγδοη σκέψη είναι ότι ήθελε να κάνει επίδειξη δύναμης και πυγμής στον ελληνικό λαό. Να ήθελε, δηλαδή, να του δείξει ότι δεν έχει σημασία η γνώμη του. Ότι δεν έχουν σημασία πιθανές αντιδράσεις του στα χειρότερα που έρχονται. Ότι τον έχει γραμμένο κανονικά. Ότι ο πρωθυπουργός κάνει ό,τι γουστάρει. Μα με την κίνησή του να κλείσει την ΕΡΤ κατάφερε το εντελώς αντίθετο. Βασικά έγινε ρεζίλι καθώς αποδείχθηκε ότι ο νόμος για το κλείσιμο της ΕΡΤ υπήρχε ήδη από το 2011 και φέρει τις υπογραφές Ρέππα, Καστανίδη, Μπεγλίτη, Χρυσοχοΐδη, Παπακωνσταντίνου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Λοβέρδου, Κουτρουμάνη, Σκανδαλίδη, Γερουλάνου και φυσικά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ

    Επίσης, απέδειξε ότι όχι μόνο το επιτελείο του δε γνωρίζει τους ήδη υπάρχοντες νόμους και παράγει νόμους ίδιους με ήδη προϋπάρχοντες, αλλά και ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας έχει συνολικά μαλάκυνση εγκεφάλου, καθώς την ώρα που ο Παπούλιας μυξοκλαιγόταν ότι το Σύνταγμα δεν του δίνει περιθώρια να εμπλακεί στο κλείσιμο της ΕΡΤ, είχε από το 2011 υπογράψει το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ως εκ τούτου, πώς να πάρεις στα σοβαρά έναν πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που δεν έχει καμία σχέση με τους νόμους του κράτους, δε γνωρίζει τι έχει ψηφιστεί και δεν ξέρει τι της γίνεται; Εν ολίγοις, πώς να φοβηθείς έναν πρωθυπουργό που με κάθε του «success story» αυτογελοιοποιείται;

    Η ένατη σκέψη αποτελείται από υποθέσεις και σενάρια που ξεκινούν με την απέλπιδα προσπάθεια του Σαμαρά να ρίξει την κυβέρνησή του και ο ίδιος να εξαφανιστεί για να σωθεί, ενώ αγγίζουν τα όρια συνωμοσιολογίας ότι ο Σαμαράς εξυπηρετεί τα σχέδια δημιουργίας μιας «Μεσογειακής Άνοιξης» στα βήματα της «Αραβικής Άνοιξης» που θα κατέληγε σε ξεσηκωμό της Νότιας Ευρώπης μαζί με την Τουρκία και απώτερο σκοπό έχει την αλλαγή γεωπολιτικών δεδομένων στην περιοχή. Ακόμη κι αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα έλεγα πως βρήκαν έναν εντελώς ανίκανο άνθρωπο για να υλοποιήσει ένα τόσο σύνθετο σχέδιο. Είναι ανίκανος ακόμη και για να δημιουργήσει ένα σωστό ξεσηκωμό.

    Νιώθω πολύ πιο κοντά στη δέκατη άποψη που θέλει τον Σαμαρά και τους συμβούλους του να επιβεβαιώνουν απόλυτα το «Οι φασίστες είναι ηλίθιοι και γι’ αυτό διπλά επικίνδυνοι». Είναι ηλίθιοι. Αυτό ακούγεται υπεραπλουστευμένο και είναι. Όμως είναι και μια τεράστια αλήθεια. Μέχρι σήμερα δεν έχω καταλάβει τί ακριβώς ήθελε να κάνει ο Σαμαράς κλείνοντας την ΕΡΤ. Ίσως, όλα τα παραπάνω. Ίσως όμως το έκανε πάνω στα νεύρα του επειδή ο καφές που του έφεραν δεν ήταν όπως τον πίνει. Ξέρετε, οι κομπλεξικοί τα έχουν αυτά τα απότομα ξεσπάσματα. Όταν σ’ έχουν μονίμως στη σφαλιάρα, μόλις σου δώσουν αξία τρελαίνεσαι. Το είχε πάθει και ο Χίτλερ. Μόνο που εκείνος είχε κάποιο σχέδιο από την αρχή και αν υπήρχε ίντερνετ στην εποχή του, σίγουρα θα είχε κατοχυρώσει το hitler.de, το thirdreich.de και το nazi.com, ενώ αυτοί οι ηλίθιοι ξέχασαν να κατοχυρώσουν ακόμη και το nerit.gr την ώρα που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ βασιζόταν σ’ ένα πολύ καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα! Μα πόσο ηλίθιοι πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση