GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πολιτικά παιχνίδια» με ΕΡΤ βλέπει το Eurogroup

Η πολιτική σταθερότητα είναι ουσιαστικός παράγοντας για την ομαλή εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε...


Η πολιτική σταθερότητα είναι ουσιαστικός παράγοντας για την ομαλή εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε...
την Tετάρτη αξιωματούχος του Eurogroup, σχολιάζοντας την κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει μετά το προσωρινό λουκέτο στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, η απόφαση αυτή ελήφθη με στόχο τον ομαλότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο λειτουργίας της, αλλά υπερίσχυσαν «η μικροπολιτική και τα πολιτικά παιχνίδια». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «το κλείσιμο της ΕΡΤ εξέπληξε όλους τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης».

Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος, η δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα συνεχίζεται με εξαιρετικό ρυθμό, αλλά στο θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων υπάρχουν καθυστερήσεις και χρειάζονται μεγαλύτερες προσπάθειες.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, απάντησε ότι «το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι το πλέον απίθανο σενάριο» και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε στη συνέχιση της σταθερότητας της ελληνικής κυβέρνησης. Η συνέχιση της πολιτικής σταθερότητας είναι ουσιαστική για την ομαλή εφαρμογή του προγράμματος».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο πλέον αξιόπιστος τρόπος για τη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους και ελλείμματος είναι η μείωση των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα, ο οποίος, όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα τελευταία 20 χρόνια όχι απλά γιγαντώθηκε, αλλά έκανε μεταστάσεις».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο αξιωματούχος του Eurogroup ανέφερε τους ελληνικούς σιδηροδρόμους, όπου, όπως είπε, οι δημόσιοι υπάλληλοι που απασχολούνται αυξήθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια από 1.000 σε 7.000. parapolitika.gr

1 σχόλιο

  1. ........τραβήχτε το κι άλλες μέρες, ως ότου ξεφουσκώσει ! Κανείς δεν το κατάλαβε το παιχνιδάκι αυτό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση