GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Formula 1: Ποινή για Ραϊκόνεν - Ρικιάρντο

Ανακατατάξεις στη σειρά εκκίνησης έγιναν μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών στον Καναδά. Οι Κίμι Ραϊκόνεν και Ντανιέλ Ρικιάρντο...


Ανακατατάξεις στη σειρά εκκίνησης έγιναν μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών στον Καναδά. Οι Κίμι Ραϊκόνεν και Ντανιέλ Ρικιάρντο δέχθηκαν ποινή δύο θέσεων στο γκριντ από τους αγωνοδίκες διότι δεν ξεκίνησαν από την ενδεδειγμένη «γρήγορη λωρίδα» κατά την επανεκκίνηση της δεύτερης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών.

Το περιστατικό συνέβη μετά το ατύχημα του Μάσα. 1 λεπτό και 59 δευτ. πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Η διαδικασία είχε διακοπεί και ο χρόνος είχε σταματήσει. Με την επανεκκίνηση τα μονοθέσια έπρεπε να βρίσκονται στην έξοδο του pitlane σε μια γραμμή. Κάποιοι όμως, στην προσπάθειά τους να προλάβουν να πετύχουν μία καλή επίδοση, στο λίγο χρόνο που απέμεινε, στήθηκαν δίπλα από τους άλλους. Αυτοί ήταν οι Ραϊκόνεν, Ρικιάρντο, Βερνιέ, Πέρεθ και Μαλντονάντο.

Ολοι τους κλήθηκαν σε απολογία μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών από τους αγωνοδίκες, οι οποίοι αποφάσισαν να τιμωρήσουν τους Ραϊκόνεν και Ρικιάρντο. Επειδή όμως, η ποινή του Φινλανδού δόθηκε νωρίτερα χρονικά από εκείνη του Αυστραλού, ο πιλότος της Lotus θα εκκινήσει τον αγώνα δέκατος, έχασε δηλαδή μία θέση ενώ ο Ρικιάρντο θα βρεθεί στην ενδέκατη.

Μην ξεχνάμε ότι ο Ρομάν Γκροσεάν έχει... κληρονομήσει από το Μονακό ποινή δέκα θέσεων, γεγονός που σημαίνει ότι ο Γάλλος θα ξεκινήσει τον αγώνα τελευταίος, αφού κατετάγη στις κατατακτήριες μόλις 19ος.

Ετσι η τελική σειρά στο γκριντ του GP στον Καναδά έχει ως εξής.

1. Σεμπάστιαν Φέτελ

2. Λιούις Χάμιλτον

3. Βάλτερι Μπότας

4. Νίκο Ρόζμπεργκ

5. Μαρκ Γουέμπερ

6. Φερνάντο Αλόνσο

7. Ζαν-Ερίκ Βερνιέ

8. Αντριαν Σούτιλ

9. Νίκο Χούλκενμπεργκ

10. Κίμ Ραϊκόνεν

11. Ντανιέλ Ρικιάρντο

12. Σέρζιο Πέρεθ

13. Παστόρ Μαλντονάντο

14. Τζένσον Μπάτον

15. Εστεμπαν Γκουτιέρεζ

16. Φελίπε Μάσα

17. Πολ ντι Ρέστα

18. Τσαρλς Πικ

19. Ζιλς Μπιανκί

20. Μαξ Τσίλτον

21. Γκιέντο Βαν Ντερ Γκάρντε

22. Ρομάν Γκροσεάν


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση