GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Iσπανία: Σε επίπεδα-ρεκόρ έφτασε το δημόσιο χρέος της χώρας

Το δημόσιο χρέος της χώρας διαμορφώθηκε στο τέλος του πρώτου τριμήνου του έτους στα επίπεδα-ρεκόρ του 88,2% του ΑΕΠ, όπως ανακοίνωσε...


Το δημόσιο χρέος της χώρας διαμορφώθηκε στο τέλος του πρώτου τριμήνου του έτους στα επίπεδα-ρεκόρ του 88,2% του ΑΕΠ, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας.
Συγκεκριμένα, το χρέος διαμορφώθηκε στα 922,82 δισ. ευρώ στο τέλος του Μαρτίου, αυξημένο κατά 19,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περυσινής χρονιάς.

Η κυβέρνηση αναμένει το δημόσιο χρέος να αυξηθεί έως και το 90,5% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2013, αλλά δεν αποκλείεται να αναθεωρήσει - επί τα χείρω - τη συγκεκριμένη πρόβλεψη.

Η Ισπανία, με ανεργία 27,2%, βρίσκεται σε ύφεση το μεγαλύτερο διάστημα των τελευταίων τεσσάρων ετών και η οικονομία παλεύει να ανακάμψει από τη στεγαστική φούσκα που έσκασε το 2008. Τότε το δημόσιο χρέος δεν ξεπερνούσε το 39,5% του ΑΕΠ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση