GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχεται το iRadio της Apple!

Το δρόμο φαίνεται πως έστρωσε με ροδοπέταλα η τελευταία συμφωνία της Apple με τη Sony Music, που έρχεται να προστεθεί στις άλλες δύο ήδη ...

Το δρόμο φαίνεται πως έστρωσε με ροδοπέταλα η τελευταία συμφωνία της Apple με τη Sony Music, που έρχεται να προστεθεί στις άλλες δύο ήδη υπάρχουσες με τη Universal Music και τη Warner Music. Έτσι, η υπηρεσία iRadio έρχεται να ανταγωνιστεί τις ήδη γνωστές και επιτυχημένες υπηρεσίες Spotify και Pandora, αλλά και το συνδρομητικό «All Access» που εγκαινίασε η Google τον περασμένο μήνα.
Όπως φαίνεται, το iRadio θα είναι μία επέκταση του iTunes, θα διατίθεται δωρεάν, θα υποστηρίζει διαφημίσεις μέσω της υπηρεσίας iAd και θα παίζει μουσική μέσω streaming βάσει των προτιμήσεων του ακροατή και της υπάρχουσας βιβλιοθήκης. Η μουσική υπηρεσία της Apple θα λαμβάνει πληροφορίες για τις υπάρχουσες βιβλιοθήκες iTunes του χρήστη και θα προβλέπει ποιο άλλο είδος μουσικής μπορεί να του αρέσει, με τις δισκογραφικές εταιρείες να ελπίζουν πως η υπηρεσία θα ενθαρρύνει τους χρήστες να πληρώσουν για πρόσθετες λήψεις μουσικών κομματιών.
Σύμφωνα με φήμες, η Sony αντιστεκόταν να υπογράψει για το iRadio και η Apple φοβόταν ότι δεν θα κατάφερνε να ανακοινώσει την πλατφόρμα στο WWDC 2013 την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η διάθεσή της στο κοινό μπορεί να καθυστερήσει μερικές εβδομάδες ακόμα.
Όπως αναφέρει η Telegraph, οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες είχαν αντιταχθεί στα σχέδια του Steve Jobs για το iTunes όταν δημιουργήθηκε και δεν ήθελαν να υπογράψουν μία νέα συμφωνία για μουσική streaming που θα μπορούσε να αποδειχτεί επιζήμια για την ψηφιακή μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση