GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναντήσεις J. Kerry με Ισραηλινούς και Παλαιστινίους

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry, που εδώ και αρκετές ημέρες πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μέση Ανατολή έχοντας συναντήσεις με ...


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry, που εδώ και αρκετές ημέρες πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μέση Ανατολή έχοντας συναντήσεις με Ισραηλινούς και Παλαιστινίους, αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να συνεχίσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες, δήλωσε αμερικανίδα αξιωματούχος.

Ο Kerry που θα συναντούσε την πολιτική ηγεσία των Εμιράτων σε δείπνο απόψε στο Αμπού Ντάμπι, δεν θα μεταβεί εκεί και θα συνεχίσει την τρίτη συνεχή ημέρα διαβουλεύσεων με την ισραηλινή κυβέρνηση στην Ιερουσαλήμ και με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στο Αμάν.

Αντίθετα θα μεταβεί όπως έχει προγραμματιστεί στο Μπρουνέι, για να μετάσχει σε περιφερειακό φόρουμ της ASEAN, στο οποίο θα μετάσχουν δέκα χώρες εταίροι και μέλη της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, το οποίο αρχίζει τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ.

Ο John Kerry πραγματοποιεί μαραθώνια περιοδεία κατά την οποία μετέβη επίσης στο Κουβέιτ, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και την Ινδία.

"Ο υπουργός Εξωτερικών με πλήρη εκτίμηση της συνεργασίας μας με τα ΗΑΕ, τηλεφώνησε στον ομόλογό του υπουργό Αμπντάλα μπεν Ζάγιεντ για να του εκφράζει τη λύπη του (για την ακύρωση του ταξιδιού) και ελπίζει να επισκεφτεί τη χώρα αυτή προσεχώς", πρόσθεσε.

Οι συνομιλίες του Kerry στα Εμιράτα όπως και στις άλλες χώρες του Κόλπου θα επικεντρώνονταν στον συντονισμό της βοήθειας προς τους αντάρτες που πολεμούν τον καθεστώς του σύρου προεδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Είναι το πέμπτο ταξίδι του Kerry στη Μέση Ανατολή από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, με στόχο την επανάληψη των απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, οι οποίες έχουν παγώσει από τον Σεπτεμβριο του 2010.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση