GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με ποιους όρους η Japonica θα αγοράσει 2,9 δισ. ευρώ

Τους όρους της δημόσιας προσφοράς για την αγορά ελληνικών ομολόγων, ύψους 2,9 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία Japonica ...


Τους όρους της δημόσιας προσφοράς για την αγορά ελληνικών ομολόγων, ύψους 2,9 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία Japonica Partners. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η προσφορά αφορά σε έντεκα συνολικά σειρές τίτλων του ελληνικού Δημοσίου, που εκδόθηκαν το 2012, μετά το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων και είναι διάρκειας από 10 έως και 20 ετών.
 Τα 2,9 δισ. ευρώ αντιπροσωπεύουν το 10% της συνολικής αξίας των ελληνικών ομολόγων που παραμένουν εμπορεύσιμα. Η ελάχιστη τιμή αγοράς των ομολόγων θα είναι το 45% της ονομαστικής τους αξίας, ενώ οι επιλέξιμοι τίτλοι μπορούν να δημοπρατηθούν με ελάχιστο ποσό 100.000 ευρώ και άνω. Τον συντονισμό της διαδικασίας θα αναλάβει η εταιρεία «Bond Holder Communication Group», η οποία συντόνισε το 2012 το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το βράδυ, στη Φρανκφούρτη και θα παραμείνει ανοικτό έως και την 1η Ιουλίου. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 2 Ιουλίου, και ο διακανονισμός θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 4 Ιουλίου.
Η Japonica δεν σκοπεύει προς το παρόν να αποδεχθεί προς αγορά επιλέξιμους τίτλους από οποιονδήποτε ομολογιούχο που έχει δημοπρατήσει, συνολικά σε όλες τις σειρές, αρχικά ποσό μικρότερα του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Η Japonica Partners είναι ένα αμερικανικό hedge fund -πίσω από το οποίο «κρύβεται» ο πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs Π. Καζαριάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση