GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Letta: Η κυβέρνηση θα εγκρίνει μέτρα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους

τω ν Livia Leopore και Giovanni Legorano. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Enrico Letta δήλωσε σήμερα ότι η ιταλική κυβέρνηση θα εγκρίνει μέτ...


των Livia Leopore και Giovanni Legorano.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Enrico Letta δήλωσε σήμερα ότι η ιταλική κυβέρνηση θα εγκρίνει μέτρα που έχουν στόχο να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για νέους ανθρώπους, δύο ημέρες πριν από τη ...
Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα συζητήσει το θέμα της χρόνιας ανεργίας των νέων και το σχέδιο της τραπεζικής ένωσης.

«Αύριο (Τετάρτη) η κυβέρνηση θα εγκρίνει ένα διάταγμα που στόχο έχει τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς εργασίας, την αύξηση της απασχόλησης, κυρίως της απασχόλησης των νέων, και τη στήριξη των οικογενειών που περνάνε δύσκολες ώρες», δήλωσε ο Letta στη Βουλή.

Πρόσθεσε ότι ο νέος νόμος θα κοιτάξει να επισπεύσει τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας μέσω φοροαπαλλαγών για τις εταιρείες που προσλαμβάνουν νέους ανθρώπους ή για αυτές που μετατρέπουν τα προσωρινά συμβόλαια σε μόνιμα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί παλαιότερα να εγκρίνει άμεσα μέτρα με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, μια «ασθένεια» της Ευρώπης για την οποία η Ιταλία έχει επιμείνει να βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας στη συνάντηση αυτής της εβδομάδας.

Τα ποσοστά της ανεργίας των νέων έχουν φτάσει σε ακραία επίπεδα σε χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση στην ΕΕ: στο 60% στην Ελλάδα, στο 55% στην Ισπανία και 39% στην Ιταλία.

Αν και τα ποσοστά είναι υψηλά εξαιτίας του σχετικά χαμηλού αριθμού των νέων που ψάχνουν στην πραγματικότητα για δουλειά, αντί να παραμένουν στο σχολείο, οι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην αγορά εργασία είναι δυσοίωνες.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να κλείσει την επερχόμενη Σύνοδο του Ιουνίου με άδεια γλώσσα και δεσμεύσεις», δήλωσε ο Letta. Η Ιταλία είχε υποσχεθεί να παρουσιάσει ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας πριν από τη σύνοδο των Βρυξελλών στις 27-28 Ιουνίου.

Επίσης δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει με την τραπεζική ένωση χωρίς να χάσει τις επερχόμενες προθεσμίες.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση