GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τους ενοχλεί η ενημέρωση; Mας ενοχλεί το σκοτάδι...

Της Ιωάννας Κοντούλη.   Το κλείσιμο της ΕΡΤ επιβεβαιώνει θεσμική έκπτωση και καθεστωτική συμπεριφορά. Το ότι ο τόπος επί δεκαετίες διακυ...

Της Ιωάννας Κοντούλη.  

Το κλείσιμο της ΕΡΤ επιβεβαιώνει θεσμική έκπτωση και καθεστωτική συμπεριφορά.
Το ότι ο τόπος επί δεκαετίες διακυβερνήθηκε άθλια όπως και οι οργανισμοί του το έχουμε καταλάβει και μάλιστα με πολύ οδυνηρό τρόπο. Αυτό όμως δεν μπορεί να αξιοποιείται ως άλλοθι για την διάλυση οποιουδήποτε οργανισμού φέρει δημόσιο χαρακτήρα.
Το κόλπο απαξίωσης και διάλυσης του δημόσιου τομέα σε όλα τα επίπεδα είναι πια γνωστό. Όμως αφήνοντας ανεξέλεγκτα τα πάσης φύσεως ιδιωτικοοιικονομικά συμφέροντα δεν αντιμετωπίζεται η διαπλοκή η αδιαφάνεια και η συναλλαγή αντίθετα δημιουργείται το κατάλληλο πλαίσιο… δεν μας πείθουν ότι θέλουν να σταματήσουν κανένα πάρτυ, το ίδιο κάνουν και στο Κτηματολόγιο το ίδιο και στο Πράσινο Ταμείο.
Ο αυταρχισμός και η διακυβέρνηση του τόπου με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου είναι αλλοίωση του δημοκρατικού χαρακτήρα του πολιτεύματος. Αυτού του είδους η καθεστωτική συμπεριφορά από την κυβέρνηση συνιστά και δημοκρατική εκτροπή.
Το ποτήρι ξεχειλίζει… πόσο πίσω να πας, πόσες κόκκινες γραμμές να πατήσεις.
Η υπεράσπιση της συνέχειας και αναβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν αφορά μόνο τους κυνικά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου απολυμένους αλλά όλους μας.
Γιατί ότι είναι δημόσιο, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός είναι όλων μας. Και γιατί το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» έχει αποκλειστεί ως τρόπος διακυβέρνησης αυτού του τόπου από το 1973.
Η επιλογή της ΝΔ να «σβήσει» την ΕΡΤ είναι στην ουσία η παράδοση σε ιδιωτικο οικονομικά κριτήρια της ενημέρωσης και του πολιτισμού μέσω επιχειρηματικών ομίλων ΜΜΕ σε βάρος της ενημέρωσης και του πολιτισμού που έχει ανάγκη ο τόπος ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες πολύπλευρης και σκληρής κρίσης.
Όσο ενοχλεί αυτούς η ενημέρωση τόσο ενοχλεί εμάς το σκοτάδι.
Η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να μείνει ζωντανή αναβαθμισμένη με ρόλο στην αντικειμενική πληροφόρηση, δίνοντας βήμα σε έναν αληθινά πλουραλιστικό πολιτικό κοινωνικό και πολιτιστικό διάλογο συμβάλλοντας να εξυφάνουμε το δικό μας σχέδιο - όχι αυτό της τρόικας - της κοινωνίας των πολιτών ώστε να ξεφύγει η χώρα από τα δεσμά που της έβαλαν αυτοί που επί χρόνια την κυβέρνησαν άθλια για δικό τους πολιτικό και οικονομικό όφελος.
Επιτέλους ας καταλάβουν οι εταίροι που συνοδοιπορούν τόσο καιρό με την ΝΔ ότι οι διαφωνίες δεν υλοποιούνται με λόγια αλλά με έργα. Η διαφωνία τους με το κλείσιμο της ΕΡΤ μπορεί να είναι η αρχή του «κεντροαριστερού»τους πόλου αυτό δεν αρκεί για να τους εξαγνίσει…
Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Δεν μπορεί σήμερα ο κ Σαμαράς με τοτότε 29% να κυβερνά την χώρα και αυτό να ονομάζεται συναίνεση και όχι θεσμική έκπτωση.
Οι κυβερνήσεις συνεργασίας πολύ απέχουν από αυτή την καρικατούρα που παριστάνει ότι κυβερνά την χώρα και την βυθίζει μέρα την μέρα στην εξαθλίωση.

2 σχόλια

  1. Βατερλώ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που ήξεραν για την ΕΡΤ και τώρα τρέχουν για να κερδίσουν κάποια ψηφουλάκια. Απέδειξαν την αναξιοπιστία τους, γιατί φοβήθηκαν όταν είδαν τις αντιδράσεις !
    Βατερλώ και για τη ΝΔ, γιατί επικοινωνιακά τα έκανε μπάχαλο, από τη στιγμή που υπήρχαν δηλώσεις Κεδίκογλου κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ. Ειδικότερα δημιουργεί ένα κλίμα πανικού σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, γιατί όλοι αρχίζουν να φοβούνται ότι μπορεί να έρθει ξαφνικά και η δική τους σειρά.
    Φυσικά οι ψευτομαγκιές για την κήρυξη πρόωρων εκλογών δεν έχουν πέραση, γιατί απλά δεν είναι σίγουρο, πλέον, αν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα πιάσουν το 3%, ειδικά τώρα που αποκαλύπτεται ότι ήξεραν.
    Από την άλλη η ΝΔ θα παίξει το τελευταίο της χαρτί, ειδικά αν βλέπει ότι τα οικονομικά δεν βγαίνουν, ότι τα ρωσικά κεφάλαια δεν σώζουν τη κατάσταση, οπότε μπορεί να ετοιμάζει ηρωική έξοδο ο κ. Σαμαράς, ανάλογη με αυτήν του Καραμανλή και Παπανδρέου.
    Η μαύρη εικόνα στα κανάλια της ΕΡΤ αποτελεί ένα πλήγμα για την τρικομματική κυβέρνηση, άσχετα με την ποιότητα και την θεαματικότητα της ΕΡΤ. Αν αυτό συνδυαστεί με την μαζική καταψήφιση της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις εκλογές καθηγητών ( κυρίως ) και δασκάλων ( δευτερευόντως ), τότε μιλάμε και συνθήκες 1981, οπότε η ΝΔ συρρικνώνεται σημαντικά και πέφτει ακόμα πιο χαμηλά ( προς όφελος των ΑΝΕΛ και της Χ.Α ), ενώ Βενιζελοπασοκ και Κουβελοδημαρ δίνουν μάχη για να μπουν οριακά στη Βουλή, έχοντας απέναντί τους τους άνεργους, τους νεόπτωχους, τους φοροχαρατσόπληκτους, τους δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους νέους και το μεγάλο μέρος των συνταξιούχων, που βιώνει κάθε μέρα την εξαθλίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσα χρόνια χιλιάδες κοπρόσκυλα πλούτησαν εις βάρος μας.Ασε την αισχρή προπαγάνδα και τον αριστερό σκοταδισμό των κρατικών καναλιών.Όχι απλα να κλείσει,αλλά και αυτοί που τσέπωναν τις τεράστιες αμοιβές να τις επιστρέψουν με τόκο.Άντε μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση