GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Nomura: Δεν βλέπει εκλογές λόγω ΕΡΤ, αλλά μακροπρόθεσμο πλήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό

Σημάδια αποκλιμάκωσης της πολιτικής έντασης που προκάλεσε το κλείσιμο της ΕΡΤ εντοπίζουν οι αναλυτές της Nomura, τονίζοντας ωστόσο ό...


Σημάδια αποκλιμάκωσης της πολιτικής έντασης που προκάλεσε το κλείσιμο της ΕΡΤ εντοπίζουν οι αναλυτές της Nomura, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να καλυφθεί ακόμα μεγάλη απόσταση έως ότου υπάρξει μια συμβιβαστική λύση.
Ακόμα και εάν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί καταλήξουν σε συμφωνία στη συνάντηση της Δευτέρας, το επόμενο βήμα είναι η ψήφιση της συμφωνίας αυτής από τη Βουλή, η μορφή που αυτή θα λάβει (τροποποίηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ; νέο νομοσχέδιο; Με ή χωρίς ψήφο εμπιστοσύνης;) και το πώς θα αντιδράσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με δεδομένο ότι αυτοί (και όχι οι αρχηγοί τους) πυροδότησαν τις εντάσεις εξ αρχής.

“Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι, στο τέλος, οι πρόωρες εκλογές θα αποφευχθούν και ότι η πιθανότητα αυτή έχει ήδη μειωθεί τα τελευταία 24ωρα”, τονίζουν οι αναλυτές του οίκου.

Παρόλα αυτά, εκτιμούν ότι το επεισόδιο της ΕΡΤ επέφερε ένα σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις των τριών κυβερνητικών εταίρων, καθώς η Νέα Δημοκρατία εμφανίστηκε στην καλύτερη περίπτωση να υποτιμά τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, φέρνοντας τα δύο κόμματα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

“Ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός στις αρχές του Ιουλίου θα μπορούσε, εν μέρει, να μετριάσει τις εντάσεις των τελευταίων ημερών”, σημειώνουν οι αναλυτές της Nomura.
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση