GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

NY Times: Τώρα είναι η ευκαιρία του ΔΝΤ να διορθώσει το λάθος του στην Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει τώρα μια ευκαιρία να δείξει ότι έμαθε κάτι από τα λάθη πολιτικής που έκανε στην Ελλάδα, και τα οποί...

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει τώρα μια ευκαιρία να δείξει ότι έμαθε κάτι από τα λάθη πολιτικής που έκανε στην Ελλάδα, και τα οποία αναγνώρισε... την περασμένη εβδομάδα, γράφει η συντακτική ομάδα των New York Times σε άρθρο-παρέμβασή της.

Την ώρα που αντιπροσωπεία της τρόικας φτάνει στην Αθήνα, οι NY Times επισημαίνουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται αναθεώρηση του προγράμματός της σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση του τουρισμού (μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%) και τις προθεσμίες για τις αποκρατικοποιήσεις.

Και παρότι η τρόικα αναμένεται να συμφωνήσει στα δύο αυτά μέτωπα, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παραμένει άσχημη, με ύφεση 6% πέρυσι και ανεργία στο 27%.

«Σίγουρα, οι ειδικοί των οικονομικών των τριών πιστωτών καταλαβαίνουν ότι το να συρρικνώνουν μία μαραμένη οικονομία και να καθηλώνουν ακόμα μεγαλύτερο μέρος του δυνητικού εργατικού δυναμικού της, δεν θα βοηθήσει να αποπληρωθούν τα χρέη της Ελλάδας», τονίζει το άρθρο.

«Η πεισματική επιμονή των Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι τίποτα δεν πάει στραβά σε αυτή την εικόνα, κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτοί δεν θα απαντήσουν εποικοδομητικά στις λογικές εκκλήσεις της Αθήνας για ανακούφιση. Όμως, το ΔΝΤ, έχοντας εκφράσει κάποια μετάνοια για το λάθος του παρελθόντος, θα πρέπει να βλέπει πιο ξεκάθαρα το κακό που γίνεται», καταλήγει.
newmoney.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση