GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Oι νέοι υπουργοί που ενδιαφέρουν την Eκκλησία...

του Μάνου Χατζηγιάννη. Εκτός από Νεοδημοκράτες και Πασόκους η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να πει κανείς πως έχει χωριστεί και σε “Ιε...


του Μάνου Χατζηγιάννη.

Εκτός από Νεοδημοκράτες και Πασόκους η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να πει κανείς πως έχει χωριστεί και σε “Ιερωνυμικούς” και “Ανθιμικούς” Τουλάχιστον όσον αφορά στους θώκους εκείνους που άπτονται του ενδιαφέροντος της Εκκλησίας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε τι θα πρέπει να περιμένει η Εκκλησία από τις αλλαγές πρόσωπα. Το “Αγιορείτικο βήμα” χαρτογραφεί τη νέα κυβερνητική πραγματικότητα πάντα σε σχέση με την Ελλαδική Εκκλησία και ασφαλώς το Αγιον Όρος.

Υπουργείο Εξωτερικών

Οι καλές σχέσεις του νέου υπουργού και αντιπροέδρου πλέον της κυβέρνησης με τον Αρχιεπίσκοπο θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες και επιβεβαιώθηκαν και στην τελευταία πρόσφατη συνάντησή τους όπου αντικείμενο μεταξύ άλλων ήταν και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Κατά τα λοιπά ο κ. Βενιζέλος πλέον θα είναι και ο πολιτικός στου οποίου την δικαιοδοσία ως υπουργού Εξωτερικών ανήκει το Άγιον Όρος.

Βέβαια τα θέματα Αγίου Όρους θα τα διαχειρίζεται κατά βάση ο νέος υφυπουργός κ. Άκης Γεροντόπουλος, ο οποίος αντικαθιστά τον Κ. Τσιάρα. Μια αντικατάσταση που προφανέστατα ήταν αποτέλεσμα της καραμπόλας του κυβερνητικου΄σχήματος αφού δε δικαιολογείται διαφορετικά η απομάκρυνση του κ. Τσιάρα και μάλιστα λίγες μέρες μετά την επιτυχημένη διαμεσολάβησή του στο θέμα της αντιπαράθεσης των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων για το γνωστό πλέον ζήτημα του Κατάρ.

Συνάμα ο κ. Τσιάρας διατηρούσε και αγαστές σχέσεις με το Αγιον Όρος με συχνές επισκέψεις, ενώ ήταν και επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής για τις σχέσεις της κυβέρνησης με την Αθωνική Πολιτεία.

Από την πλευρά του ο κ. Άκης Γεροντόπουλος, πέραν από προσωπικός φίλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά είναι και.βουλευτής Έβρου, κάτι που σημαίνει πως θεωρητικά κατέχει και τα ευαίσθητα ζητήματα της μειονότητας αν και έχει κατηγορηθεί από παράγοντες της περιοχής για την παρουσία σου σε εορτασμούς του αυτοαποκαλούμενου “τουρκικού” στοιχείου της περιοχής.

Επίσης είναι πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελλάδος-Ισραήλ και σε πρόσφατη εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Ναυπάκτου, με θέμα: Μνήμη Δαμασκηνού-Όψεις Εβραϊκής παρουσίας στη Ναύπακτο δήλωνε: «Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός με τη στάση του στην κατοχή, απέδειξε ότι οι πραγματικοί θρησκευτικοί ηγέτες, την κρίσιμη στιγμή, ξεπερνούν διαχωριστικές γραμμές και αγωνίζονται για τους συνανθρώπους τους ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκείας ή προσωπικών επιλογών».

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων:

Ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε μέχρι σήμερα αρμονική συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος εκτιμά τον υπουργό και επιθυμούσε την παραμονή του ούτως ώστε να προχωρήσουν κανονικά και τα θέματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, τα οποία πρόσφατα συζήτησαν με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από εκεί και πέρα αντί του “Δημαρικού” Παπαθεοδώρου μπαίνει στο κυβερνητικό σχήμα ένας “Ανθιμικός”...Καθότι ο Θεσσαλονικός Υφυπουργός Κώστας Γκιουλέκας διατηρεί παρα πολύ καλές σχέσεις με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Αγνωστο παραμένει πως έγινε Υφυπουργός Παιδείας στο νέο σχήμα ένα γιατρός, ο Συμεών Κεδίκογλου. Ο Βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ είναι δερματολόγος-αφροδισιολόγος. Αρκεί η ...προίκα μιας σειράς από άρθρα για την Παιδεία όπως:

-«Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης: Εθνική πολιτική για Πολίτες με γνώσεις», www.skai.gr, 20/9/2010

-«Τώρα ή ποτέ η μεταρρύθμιση στο Πανεπιστήμιο», Ημερησία Σαββάτου, 12/2/2011

-«Ο Υπουργός Παιδείας και το πανεπιστημιακό κατεστημένο», Athens Voice 9/4/2012

Αρκεί;

Κατα τα λοιπά στα υπόλοιπα υπουργεία τα οποία εμμέσως απασχολούν την Εκκλησία παρέμειναν τα ίδια πρόσωπα. Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη σταθερή στο υπουργείο Τουρισμού οπότε η συνεργασία με τον Μητροπολίτη Δωδώνης και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής για το Θρησκευτικό Τουρισμό θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, ο καθηγητής κ. Τσαυτάρης παρέμεινε στο υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης οπότε η περιβόητη πρόταση του Αρχιεπισκόπου για διάθεση εκκλησιαστικής γης σε επίδοξους αγρότες μπορεί και να γίνει πράξη (αν και μέχρι στιγμής δεν έχιε γίνει τίποτα), ενώ η μετακόμιση του Χαράλαμπου Αθανασίου από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον υπουργικό θώκο του Δικαιοσύνης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πως θα διαχειριστεί τον περιβόητο αντιρατσιστικό νόμο κατά του οποίου Ιεράρχες έχουν ξιφουλκήσει .

Τέλος και στο υπουργείο Ανάπτυξης έμειναν τα ίδια πρόσωπα οπότε η “μάχη” για την αργία της Κυριακής θα έχει τους ίδιους πρωταγωνιστές....

agioritikovima.gr

2 σχόλια

  1. Η εκκλησια δεν στηριξε τον Στυλιανιδη γιατι οταν τον ειχε αναγκη αυτος οχι μονο δεν την βοηθησε αλλα αφηνε να ενοηθει οτι τα ατομα που προτεινει η εκκλησια οπως ο Ιγγλεζος ειναι προβληματικα.
    Την πορτα παντως οι παπαδες την εκλεισαν στον Στυλιανιδη απο περσυ τον Αυγουστο 2012 που ενω ο Σταματης ρωτησε τον Στυλιανιδη για το εαν στηριζει τον Ιγγλεζο ο Στυλιανιδης αφησε να ενοηθει οτι ο Ιγγλεζος ειναι προβληματικος.
    Παντως να ειναι προβληματικός ο Ιγγλεζος και να τον εχει ο Αρχιεπισκοπος απο το 2009 μελλος σε ενα σημαντικο υδρυμα ΄΄΄ΔΑΜΑΡΙΣ'' ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Παππούλης της ενορίας μας μου κατέβασε το βρακάκι για να δει αν έχω κάνει αμαρτίες και με βρήκε καλό κοριτσάκι. Το είπα στον μπαμπά μου να χαρεί και αυτός ο κακός πήγε με μια εφημερίδα και του έκαψε όλα τα γένια. Μέχρι να του ξαναφυτρώσουν δεν έχουμε εκκλησιασμό με το σχολείο. Ελενίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση