GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεία λειτουργία στα Ρωσικά για πρώτη φορά στο Ηράκλειο [Photos]

Εκατοντάδες τουρίστες που κάνουν διακοπές στην Κρήτη παρακολούθησαν χτες το πρωί την θεία λειτουργία στο ιστορικό μνημείο του Αγίου ...


Εκατοντάδες τουρίστες που κάνουν διακοπές στην Κρήτη παρακολούθησαν χτες το πρωί την θεία λειτουργία στο ιστορικό μνημείο του Αγίου Πέτρου. Η θεία λειτουργία για πρώτη φορά εψάλλη στην ρωσική γλώσσα από Ρώσο ιερέα μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης.
Η Α’ Θεία Λειτουργία έγινε στα Ελληνικά από τον Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Βογιατζόγλου και η Β’ Θεία Λειτουργία στα Ρώσικα από τν Ρώσο Ιερέα Ιβάνοφ Σεργίου με αφορμή την εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Η λειτουργία πραγματοποιήθηκε χτες ανήμερα της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τιμώντας τη μνήμη τους. Χτες στον Άγιο Πέτρο εψάλλη Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.
Στόχος των αρχών της πόλης είναι το μνημείο να αναδειχτεί, να προβληθεί και να να αποτελέσει πόλο έλξης για τον θρησκευτικό τουρισμό.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, που παρακολούθησε και τις Θείες Λειτουργίες αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά, τόνισε ότι στόχος είναι το 2014 ο Ναός να είναι ακόμα πιο λειτουργικός γιατί θα έχει ολοκληρωθεί και το έργο αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου.

Τέλος επισήμανε ότι βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία η Εκκλησία, ο Δήμος Ηρακλείου και το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να καθοριστούν οι χρήσεις του Ιστορικού αυτού Μνημείου. prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση