GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΥΠΕΚΑ: Στην τελική ευθεία για τον TAP

Την οριστικοποίηση του κειμένου της Συμφωνίας Φιλοξενούσης Χώρας (Host Government Agreement) μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και το...


Την οριστικοποίηση του κειμένου της Συμφωνίας Φιλοξενούσης Χώρας (Host Government Agreement) μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Trans Adriatic Pipeline (TAP) ανακοίνωσε...
το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο, η συμφωνία αυτή αποτελεί το τελικό στάδιο των προσπαθειών της χώρας μας για την υποστήριξη του αγωγού TAP στη διαδικασία επιλογής της κοινοπραξίας Shah Deniz II.

Η επίσημη τελετή για την υπογραφή σε υπουργικό επίπεδο θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

«Με τη σημερινή οριστικοποίηση του Host Goverment Agreement για τον TAP, η χώρα μας δίνει ένα ακόμη πλεονέκτημα υπέρ του αγωγού φυσικού αερίου TAP στη διαδικασία επιλογής από την κοινοπραξία Shah Deniz II ενόψει των τελικών αποφάσεών της» δήλωσε ο υφυπουργός Μάκης Παπαγεωργίου.

Σημείωσε ακόμη πως «η ισχυρή δέσμευση της χώρας μας με την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και σε αγαστή συνεργασία με την Ιταλία και την Αλβανία ανέδειξε τον TAP σε ισχυρό διεκδικητή και ισότιμο αντίπαλο του Nabucco West για την εναλλακτική τροφοδοσία και ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Προ ημερών ο κ. Παπαγεωργίου είχε επισημάνει πως ενδεχόμενη συμφωνία με την αζέρικη Socar για την πώληση της ΔΕΣΦΑ αυξάνει τις πιθανότητες επιλογής του ΤΑΡ, καθώς «δημιουργούνται άλλου είδους συνέργειες ανάμεσα στο δίκτυο της ΔΕΣΦΑ και του ΤΑΡ».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, είναι σημαντικό ότι ο κύριος μέτοχος της αζέρικης πλευράς είναι προσανατολισμένος στην ανάπτυξη των αγωγών, όπως του ΤΑΝΑΡ που θα μεταφέρει το αέριο μέσω Τουρκίας. «Πλέον ο ΤΑΡ έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιλογής, είναι περισσότερο οικονομικά συμφέρων», είπε χαρακτηριστικά ο Ασ. Παπαγεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση