GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι σωτήρες… του Twitter

του Γιάννη Μπελεγρίνη. «Τουλάχιστον 20.000 κόσμος στην συγκέντρωση μας» πληκτρολογεί ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, του ΣΥΡΙΖΑ. «Ε, όχ...


του Γιάννη Μπελεγρίνη.

«Τουλάχιστον 20.000 κόσμος στην συγκέντρωση μας» πληκτρολογεί ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, του ΣΥΡΙΖΑ. «Ε, όχι και 20.000…» απαντά ο Άδωνις, της Νέας Δημοκρατίας.
Μπορεί η πλειοψηφία των πολιτών να περνά δύσκολες στιγμές, ωστόσο, τα… παιχνίδια των πολιτικών μέσω των Social Media καλά κρατούν.

Δεν διστάζουν, με κάθε ευκαιρία, να πιάσουν τα πληκτρολόγια ανά χείρας και να διαγωνιστούν στο ποιος θα πει την καλύτερη ατάκα. Γιατί το έχουμε ξανά πει, πρώτα μετράνε οι εντυπώσεις, μετά η ουσία. Αυτή την φορά, αφορμή για τον διαδικτυακό διάλογο, στάθηκε η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος, πριν λίγες μέρες. «Έχεις 20.000 τουλάχιστον και δεν τους βάζεις να κάθονται ανά ένα μέτρο και να κρατούν από τέσσερις σημαίες. Δεν είσαι έτοιμος να κυβερνήσεις» έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, στο Twitter. Το μήνυμα του βουλευτή Καστοριάς ήταν προφανώς ειρωνικό και απευθυνόταν σε όσους κυβερνούν και στα σκηνοθετικά τρικ που χρησιμοποιούν, προκειμένου να δείξουν ότι έχουν κόσμο στις συγκεντρώσεις

Αμέσως έσπευσε να απαντήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Ε, όχι και 20.000. Αλλά κι έτσι, εσείς περιμένατε όλο τον λαό... όχι ε; Αχ θα στενοχωρηθεί και ο @papadimoulis που περίμενε χαμό!» είπε ο βουλευτής της ΝΔ. Ο παιχνιδιάρικος διάλογος συνεχίστηκε, με νέο tweet από τον Β. Διαμαντόπουλο, ο οποίος σημείωσε «εσείς να συγκεντρώσετε 20.000 αποκλείεται... βία 2.000, 200 ΔΑΠιτες και τα Μ.Α.Τ που σας προσέχουν».

Όλα αυτά την ώρα που η ανεργία ανεβαίνει συνεχώς, ανάπτυξη δεν βλέπουμε, επιχειρήσεις και οργανισμοί κλείνουν. Θα πουν κάποιοι, «και που είναι το κακό να ασχολούνται οι βουλευτές με τα Social Media;». Είναι και ένας τρόπος για να έρθουν πιο κοντά στους νέους, θα υποστηρίξουν οι ίδιοι. Σωστά, τα Social Media από μόνα τους δεν είναι κάτι κακό. Θα προτιμούσα όμως, αντί να αναλώνονται σε διαδικτυακούς διαλόγους και σε παιχνίδια εντυπώσεων, οι διάφοροι βουλευτές, να έβγαιναν στον κόσμο και να συζητήσουν μαζί του. Τον χρόνο που χαραμίζουν για τα Social Media, να τον αφιέρωναν για να μιλήσουν με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Σε πλατείες, σε χώρους εργασίας, σε πανεπιστήμια. Να συζητήσουν από κοντά με τους πολίτες και να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Λύσεις μέσω Twitter δεν δίνονται, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Από οποιοδήποτε κόμμα.

Οι βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης, είναι σίγουρα πιο δύσκολο να βρεθούν ανάμεσα σε κόσμο. Γιατί η υπομονή στους περισσότερους Έλληνες έχει εξαντληθεί και είναι λογικό. Δεν φταίει όμως κανείς άλλος. Οι ίδιοι οι κυβερνόντες φταίνε, με τις επιλογές τους. Από την άλλη, οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι πιο εύκολο να βρεθούν ανάμεσα σε πολίτες. Και καλώς το κάνουν, όταν το κάνουν.

Αυτοί είναι βεβαίως αντιπολίτευση. Όταν γίνεις κυβέρνηση αρχίζουν τα ζόρια. Να θυμίσω, ότι και ο Αντώνης Σαμαράς όταν ήταν στην αντιπολίτευση κυκλοφορούσε άνετα ανάμεσα σε κόσμο. Τότε που ήταν φανατικά αντιμνημονιακός. Και ο Γιώργος Παπανδρέου, πριν γίνει πρωθυπουργός, κυκλοφορούσε ανάμεσα σε πολίτες. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα δακρυγόνα που «έφαγε» από τα ΜΑΤ και όλο το σκηνικό που ακολούθησε, στο λιμάνι του Πειραιά.

Όταν γίνεις κυβέρνηση κρίνεσαι άμεσα. Τότε φαίνεται αν πραγματικά μπορείς να περπατάς ανάμεσα σε πολίτες. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει πάντα και το Twitter.

todomino.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση