GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κοινή εταιρεία Vodafone και Wind φέρνει απολύσεις...

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζόμενων στη  Vodafone  – Πάναφον Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη  Wind Αθήνα, 28.6.2013 ...

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζόμενων στη Vodafone – Πάναφον
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind
Αθήνα, 28.6.2013
Προς: γραφείο Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά
Κύριε Πρωθυπουργέ,
τα Σωματεία μας παρακολουθούν με ενδιαφέρον αλλά και ανησυχία τις εξελίξεις σχετικά με το λεγόμενο network sharing(«κοινή χρήση και ανάπτυξη δικτύων»), τη συμφωνία για το οποίο πρόσφατα ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των εταιριών Vodafone και Wind.
Ο τρόπος που αυτό το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα, με τη συνάντηση των εκπροσώπων των δύο εταιριών μαζί σας, θεωρούμε ότι μάλλον συσκοτίζει την πραγματικότητα παρά βοηθάει στο σχηματισμό συγκεκριμένης και ακριβούς εικόνας.
Ιδιαίτερα, όχι μόνο είναι εντελώς ασαφή ή και ανυπόστατα τα όσα ακούγονται ή διαρρέονται περί δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αλλά ισχύει μάλλον το αντίθετο. Δημιουργούνται σοβαρότατοι κίνδυνοι και για τις θέσεις εργασίας, αλλά και για τους όρους εργασίας (συλλογικές συμβάσεις, αμοιβές, ωράρια, συνθήκες κ.λπ.), τα οποία οι εργαζόμενοι και τα επιχειρησιακά Σωματεία μας στις δύο εταιρίες έχουν με πολύ κόπο και αγώνα μέχρι σήμερα κατοχυρώσει. Κίνδυνοι απέναντι στους οποίους οι δύο εταιρίες δεν έχουν δώσει ουσιαστικές εγγυήσεις. Και, σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν δώσει κάποια συγκεκριμένη αιτιολογία για την αναγκαιότητα σύστασης νέας εταιρίας από τεχνική άποψη.
Αυτές οι εκτιμήσεις και φόβοι μας βασίζονται, εκτός των άλλων, και στην πρότερη πορεία των διοικήσεων των δύο εταιριών. Οι οποίες, παρότι ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας βρέθηκε για χρόνια στην αιχμή της κερδοφορίας, έχουν προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις και μειώσεις προσωπικού, σε διαρκείς προσπάθειες υπονόμευσης των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Επειδή το λεγόμενο “sharing” αφορά ένα σύνολο σχεδόν 3.000 εργαζόμενων στις δύο εταιρίες και τις οικογένειές τους, σε μια περίοδο που δεν αντέχουμε άλλη ανεργία, μειώσεις μισθών, καταργήσεις συλλογικών συμβάσεων και δικαιωμάτων.
Επειδή δεν προσφέρεται για «επικοινωνιακά» παιχνίδια από τις διοικήσεις των δύο εταιριών, τα οποία αποκρύπτουν την ουσία.
Επειδή οι εργαζόμενοι ανησυχούν και θέλουν να έχουν λόγο στη διαμόρφωση των εξελίξεων, μαζί με τα Σωματεία τους.
Αιτούμαστε συνάντηση μαζί σας, ώστε κι εμείς με τη σειρά μας, ως εργαζόμενοι, να εκθέσουμε πως έχει πραγματικά η κατάσταση με το sharing και να θέσουμε τα ουσιαστικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους ενόψει αυτών των εξελίξεων.
Παρακαλούμε για την έγκαιρη ανταπόκριση του γραφείου σας και την σχετική ενημέρωσή μας. Για κάθε επικοινωνία, διευκρίνιση κ.λπ.:


Σωματείο Εργαζόμενων Vodafone - Πάναφον

Θεοδορωπούλου Σοφία (Πρόεδρος), 6944600019

Γκόρου Ζακλίν (Γραμματέας), 6944796105


Σωματείο Εργαζόμενων WIND

Mάλαμας Στέφανος (Πρόεδρος), 6932333305

Δημακίδης Γιώργος (Γραμματέας), 6932333844

Με εκτίμηση,
Tα Διοικητικά Συμβούλια

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζόμενων στη Vodafone – Πάναφον
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind
Αθήνα, 28.6.2013
Προς τα γραφεία επικοινωνίας των κομμάτων:
Ανεξάρτητοι Έλληνες
Δημοκρατική Αριστερά
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Nέα Δημοκρατία
Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα
Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Κοινοποίηση:
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα – ηλεκτρονικά – ραδιόφωνο)
Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας
Εργατικό Κέντρο Αθήνας
Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,
το Σωματείο μας παρακολουθεί με ενδιαφέρον αλλά και ανησυχία τις εξελίξεις σχετικά με το λεγόμενο network sharing («κοινή χρήση και ανάπτυξη δικτύων»), τη συμφωνία για το οποίο πρόσφατα ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των εταιριών Vodafone και Wind.
Ο τρόπος που αυτό το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα, με τη συνάντηση των εκπροσώπων των δύο εταιριών με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά (όπου ανακοίνωσαν και τη δημιουργία «νέας εταιρίας» για τη διαχείριση του sharing) θεωρούμε ότι μάλλον συσκοτίζει την πραγματικότητα παρά βοηθάει στο σχηματισμό συγκεκριμένης και ακριβούς εικόνας, τόσο για τα πολιτικά κόμματα όσο και για το ευρύτερο κοινό.
Ιδιαίτερα, όχι μόνο είναι εντελώς ασαφή ή και ανυπόστατα τα όσα ακούγονται ή διαρρέονται περί δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αλλά ισχύει μάλλον το αντίθετο. Δημιουργούνται σοβαρότατοι κίνδυνοι και για τις θέσεις εργασίας, αλλά και για τους όρους εργασίας (συλλογικές συμβάσεις, αμοιβές, ωράρια, συνθήκες κ.λπ.), τα οποία οι εργαζόμενοι και τα επιχειρησιακά Σωματεία στις δύο εταιρίες έχουν με πολύ κόπο και αγώνα μέχρι σήμερα κατοχυρώσει. Κίνδυνοι απέναντι στους οποίους οι δύο εταιρίες δεν έχουν δώσει ουσιαστικές εγγυήσεις.
Και, σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν δώσει κάποια συγκεκριμένη αιτιολογία για την αναγκαιότητα σύστασης νέας εταιρίας από τεχνική άποψη, όταν υπάρχει ήδη –εδώ και χρόνια– ευρύτατη συνεργασία για τέτοια θέματα ανάμεσα στο εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό των δύο εταιριών. Αναρωτιέται κανείς: γιατί αλήθεια, υπ’ αυτές τις συνθήκες, είναι τόσο «επείγουσα» η μεταφορά αυτών των συναδέλφων σε μια νέα εταιρία; Μήπως μόνο και μόνο για να υπονομευτούν κατακτημένα δικαιώματα, υπό τον τίτλο της «διασφάλισής» τους;
Αυτές οι εκτιμήσεις και φόβοι μας βασίζονται, εκτός των άλλων, και στην πρότερη πορεία των διοικήσεων των δύο εταιριών. Οι οποίες, παρότι ο κλάδος της κινητής βρέθηκε για χρόνια στην αιχμή της κερδοφορίας, έχουν προχωρήσει τα τελευταία σε μαζικές απολύσεις και μειώσεις προσωπικού, σε διαρκείς προσπάθειες υπονόμευσης των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Επειδή, λοιπόν, το λεγόμενο “sharing” αφορά ένα σύνολο σχεδόν 3.000 εργαζόμενων στις δύο εταιρίες και τις οικογένειές τους, σε μια περίοδο που δεν αντέχουμε άλλη ανεργία, μειώσεις μισθών, καταργήσεις συλλογικών συμβάσεων και δικαιωμάτων.
Επειδή δεν μπορούν να παρουσιάζονται ως «ανάπτυξη» κινήσεις οι οποίες θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο όλα τα παραπάνω.
Επειδή το θέμα δεν προσφέρεται για «επικοινωνιακά» παιχνίδια που αποκρύπτουν την ουσία.
Επειδή οι εργαζόμενοι ανησυχούν και θέλουν να έχουν λόγο στη διαμόρφωση των εξελίξεων, μαζί με τα Σωματεία τους.
Αιτούμαστε:
Συνάντηση με τους εκπροσώπους του κόμματός σας, προκειμένου να σας εκθέσουμε αναλυτικά το πώς έχει η κατάσταση και να θέσουμε τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, για τη διασφάλιση των δουλειών, των μισθών και των δικαιωμάτων τους.
Παρακαλούμε για την έγκαιρη ανταπόκρισή σας και την σχετική ενημέρωσή μας. Για κάθε επικοινωνία, διευκρίνιση κ.λπ.:
Σωματείο Εργαζόμενων Vodafone - Πάναφον
Θεοδορωπούλου Σοφία (Πρόεδρος), 6944600019
Γκόρου Ζακλίν (Γραμματέας), 6944796105
Σωματείο Εργαζόμενων WIND
Mάλαμας Στέφανος (Πρόεδρος), 6932333305
Δημακίδης Γιώργος (Γραμματέας), 6932333844
Με εκτίμηση,
Tα Διοικητικά Συμβούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση