GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άμεση ανανέωση σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ των 1040 Ιατρών πρώην ΙΚΑ

Ο ΙΣΑ εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του, στην πρόταση μερίδας γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, που ζητά... τη θέσπιση συμμετοχής τ...


Ο ΙΣΑ εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του, στην πρόταση μερίδας γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, που ζητά... τη θέσπιση συμμετοχής του Ασφαλισμένου με 5 ευρώ στην αποζημίωση της ιατρικής επίσκεψης.
Η μερίδα αυτή των ιατρών που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, αγνοώντας τις αποφάσεις του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων, αντί να συνηγορήσουν στο πάγιο αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων για αύξηση του ποσοστού που διατίθεται για την Υγεία επί του ΑΕΠ, ανερυθρίαστα απαιτούν από τους Ασφαλισμένους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, να βάλουν για μια φορά ακόμη βαθειά το χέρι στις λεηλατημένες τσέπες τους .

Οι μειοψηφίες αυτές, επιτέλους θα πρέπει να αντιληφθούν, ότι δεν κάνουν τίποτε άλλο, από το να πλήττουν το κύρος του Ιατρικού Σώματος και τους Ασφαλισμένους, καθώς και τη μεταξύ τους σχέση.

Με αφορμή κρούσματος βίας που σημειώθηκε στο ΓΝΑ Αττικό σε βάρος του Υπουργού Υγείας κου Αδωνη Γεωργιάδη, ο ΙΣΑ δηλώνει ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται και εύχεται να επικρατήσει η λογική και ο δημοκρατικός διάλογος, προκειμένου να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις στο πλήθος των προβλημάτων που διαχρονικά ταλανίζουν τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.
Ο ΙΣΑ εμμένει στο αίτημά του για ανανέωση της σύμβασης των 1040 Συμβασιούχων Ιατρών πρώην ΙΚΑ για 1-2 χρόνια, που αποτελεί επίσης αίτημα της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, καθόσον σχετική διάταξη δεν περιελήφθη στο ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο.

Με δεδομένο, ότι από τους αρχικά 5.500 συμβεβλημένους, μόνο 3.500 έχουν ενεργή σύμβαση, κρίνεται απολύτως αναγκαία η άμεση ανανέωση της θητείας των ανωτέρω ιατρών, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι δομές του ΕΟΠΥΥ, με γιατρούς που τις έχουν υπηρετήσει, να εξυπηρετηθούν οι Ασφαλισμένοι και να δικαιωθούν οι Λειτουργοί της Υγείας.

Προσβλέπουμε στη συνεργασία με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για την άμεση διευθέτηση της σημαντικής αυτής εκκρεμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση