GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχονται οι προσλήψεις ερευνητών για το πράσινο σκουλήκι

Θα δοθεί το «πράσινο φως» τις επόμενες ημέρες για την κατά εξαίρεση άδεια 120 ημερών χρήσης νέων σκευασμάτων εντομοκτόνων για το πρά...


Θα δοθεί το «πράσινο φως» τις επόμενες ημέρες για την κατά εξαίρεση άδεια 120 ημερών χρήσης νέων σκευασμάτων εντομοκτόνων για το πράσινο σκουλήκι. Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, στη...

συνέντευξη που έδωσε στον ΑγροΤύπο. Επίσης το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί η προκήρυξη για τις προσλήψεις μεταδιδακτορικών ερευνητών και κατόχων μεταπτυχιακού τίτλου. Τα χρήματα ήδη έχουν εγκριθεί. «Πήραμε τα χρήματα και θα προχωρήσουμε στις προσλήψεις για να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό στο ΕΘΙΑΓΕ. Εντός των ημερών θα δείτε την προκήρυξη για το πρόγραμμα απασχόλησης και αντιμετώπισης της ανεργίας, που θα αφορά τις προσλήψεις μεταδιδακτορικών ερευνητών και κατόχων μεταπτυχιακού τίτλου. Θα προσληφθούν 200 δόκτορες μαζί με 200 κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων. Κάποιοι νομίζουν ότι μόνο οι εργαζόμενοι μένουν άνεργοι. Αυτό είναι λάθος, σήμερα χάνουμε και τον «αφρό» της κοινωνίας μας που είναι οι επιστήμονες. Επειδή βρίσκουν εύκολα εργασία στο εξωτερικό είναι αυτοί που τους χάνουμε ευκολότερα», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο υπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Τσαυτάρης, απαντώντας σε ερώτησή μας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι βαμβακοπαραγωγοί με την έλλειψη εντομοκτόνων για το πράσινο σκουλήκι, δήλωσε ότι «προσπαθούμε να περιορίσουμε όσο μπορούμε αυτό το «κανάλι» με τις κατά εξαίρεση αδειοδοτήσεις φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Όμως υπάρχουν τέσσερις προϋποθέσεις για να δεχτούμε μια τέτοια αδειοδότηση. Η πρώτη είναι αν αυτός που το ζητά έκανε αίτηση για να το νομιμοποιήσει. Γνωρίζουμε ότι αυτές οι αιτήσεις καθυστερούν για να εγκριθούν δύο ή τρία χρόνια. Δεύτερη αν είναι απαραίτητο ένα τέτοιο φάρμακο και δεν υπάρχει κάποιο εναλλακτικό. Τρίτη είναι αν το σκεύασμα πήρε ήδη άδεια σε άλλες χώρες της ΕΕ (Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο κ.α.) επειδή είχαν κατατεθεί γρηγορότερα οι αιτήσεις. Αυτό θα σημαίνει ότι έχει ελεγχθεί και είναι ότι ασφαλές. Τέλος τέταρτη και βασικότερη προϋπόθεση είναι ότι μπορεί να είναι μια καλλιέργεια για την οποία δεν ενδιαφέρονται σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ ή είναι μικρής σημασίας. Αυτό σημαίνει ότι καμιά εταιρεία δεν θα πληρώσει χρήματα για να καταθέσει τον φάκελο αδειοδότησης. Στη χώρα μας όμως είναι πολύ σημαντική καλλιέργεια. Με βάση αυτά τα τέσσερα κριτήρια πιστεύω ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθεί η κατά εξαίρεση άδεια 120 ημερών χρήσης για δύο ή τρία εντομοκτόνα για να αντιμετωπιστεί το πράσινο σκουλήκι».

Να θυμίσουμε ότι την άμεση υπογραφή της απόφασης για την κατά εξαίρεση άδεια 120 ημερών χρήσης νέων σκευασμάτων εντομοκτόνων για το πράσινο σκουλήκι, ζητούσαν μέσω του ΑγροΤύπου, παραγωγοί και εκπρόσωποι Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών από τις βαμβακοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. Μέχρι στιγμής το πρόβλημα με το πράσινο σκουλήκι έχει αρχίσει να εκδηλώνεται μόνο στην περιοχή της Λάρισας, όμως το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι κρίσιμο για την πορεία των προσβολών και στις υπόλοιπες περιοχές. Μάλιστα, τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας όσο και κάποιες Ενώσεις έχουν στείλει ήδη έγγραφα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τα οποία ζητούν να επισπευσθούν οι εγκρίσεις ώστε οι παραγωγοί να αντιμετωπίσουν έγκαιρα τις προσβολές πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη για την καλλιέργεια.

agrotypos.gr

1 σχόλιο

  1. ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ, ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 30% ΑΠΟ ΤΟ 2014. ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ( ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ), ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ !!!ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ! Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΧΡΙ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΚΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ.


    Το έτος εξόδου στη σύνταξη θα αποτελεί βασικό κριτήριο για τις διακυμάνσεις στο ποσό του εφάπαξ.

    Aλλάζει από το 2014 ο τρόπος υπολογισμού του βοηθήματος στο σύνολο των Ταμείων Πρόνοιας ενώ οι αλλαγές θα οδηγήσουν κατά μέσο όρο σε περικοπές της τάξης του 20% (χωρίς να αποκλείονται μεγαλύτερες μειώσεις).

    Μέχρι τις 27 Ιουλίου θα πρέπει η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί (και η οποία αποτελείται από 15 μέλη) να παραδώσει το πόρισμα για την εφαρμογή της νέας βάσης υπολογισμού του βοηθήματος. Στόχος είναι να διαπιστωθεί το αν πρέπει να υπάρξουν τροποποιήσεις στον μαθηματικό τύπο με βάση τον οποίο θα καταβάλλεται το βοήθημα από τις αρχές της νέας χρονιάς.

    Ουσιαστικά, σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, το καταβαλλόμενο εφάπαξ δεν θα είναι σταθερό, αλλά θα μπορεί να παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις ανάλογα με το έτος εξόδου στη σύνταξη.

    Μεταξύ άλλων προβλέπεται η δημιουργία «ατομικών μερίδων» για τους ασφαλισμένους, ενώ για τον υπολογισμό του βοηθήματος θα λαμβάνεται υπόψη και ο συντελεστής βιωσιμότητας του Ταμείου.

    Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε δραστική περικοπή του εφάπαξ σε Ταμεία με έντονο οικονομικό πρόβλημα, όπως των δημοσίων υπαλλήλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση