GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκινεί η 15χρονη Ιζαμπέλλα Παπανδρονίκου: Έβαλε πρόσθετικο πόδι με τακούνια για το σχολικό χορό

Υπήρχε όμως μία φιλοδοξία που η 15χρονη δε θα θυσίαζε με τίποτα. Η Ιζαμπέλα ήθελε να ντυθεί, να στολιστεί και να πάει στο χορό του σ...


Υπήρχε όμως μία φιλοδοξία που η 15χρονη δε θα θυσίαζε με τίποτα. Η Ιζαμπέλα ήθελε να ντυθεί, να στολιστεί και να πάει στο χορό του σχολείου της.
Το προσθετικό πόδι όμως, που είχε αρχικά, της έκανε αδύνατο τόσο να ντυθεί, να φορέσει τακούνια αλλά και να χορέψει.
Κάποια στιγμή έμαθε ότι υπάρχει ένα άλλο προσθετικό πόδι που θα της επέτρεπε να φορέσει ψηλά τακούνια. Τότε οι γονείς της, Σωτήρης και Λίζα, ξεκίνησαν μία καμπάνια με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για να της αγοράσουν το προσθετικό πόδι, που θα της επέτρεπε να πάει στο χορό, όπως ακριβώς είχε ονειρευτεί.Το πόδι, αξίας 5.600 βρετανικών λιρών, επέτρεψε στην Ιζαμπέλα, να φορέσει το κόκκινο φόρεμά της, τα ασημένια ψηλοτάκουνα παπούτσια της και να χορέψει μαζί με τους φίλους της.

“Όλοι εντυπωσιάστηκαν από το πως φαινόμουν” είπε η ίδια αργότερα “το ότι πήγα στο χορό με αυτήν την εμφάνιση ήταν φοβερή εμπειρία, αφού μέχρι τώρα σε όλα τα πάρτι όλες φόραγαν ψηλά παπούτσια και ωραία ρούχα κι εγώ πήγαινα με τα ίσια μου παπούτσια. Όλο το σκηνικό ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Δεν είχα ξαναφορέσει ποτέ τακούνια.Κατάλαβα ότι το να χορεύεις με τακούνια είναι πολύ πιο εύκολα από ότι με τα ίσια παπούτσια, σου δίνει καλύτερη ισορροπία. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν άρχισε να πονάει το άλλο μου πόδι”, λέει η 15χρονη μαθήτρια περιγράφοντας την εμπειρία της.

Η Ιζαμπέλα ήταν 18 μηνών όταν διαγνώσθηκε ότι πάσχει από μία σπάνια, εκ γενετής, ασθένεια που της προκαλούσε συρρίκνωση και αδυναμία στα κόκαλα του ποδιού της, τα οποία πάθαιναν συνέχεια κατάγματα.

Οι επί σειρά ετών επεμβάσεις δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα κι έτσι το ένα της πόδι ήταν αρκετά πιο κοντό από το άλλο.

Πριν από ένα χρόνο αποφάσισε να ακρωτηριάσει το πόδι της από το γόνατο και κάτω, τοποθετώντας προσθετικό, το οποίο όμως της περιόρισε τις επιλογές στα παπούτσια και στο ντύσιμο.

“Πριν τον ακρωτηριασμό φορούσα ένα μεταλλικό πάτο, τον οποίο έπρεπε διαρκώς να στηρίζω με πινέζες. Μπορούσα να φοράω μόνο φούστες ή σορτσάκια και δεν μπορούσα να βάλω ούτε τζιν.

Μίλησα στην οικογένειά μου για την απόφαση που πήρα και αποφάσισα να μην ξανακοιτάξω ποτέ πίσω” λέει η 15χρονη.

Η 47χρονη μητέρα της, που είναι ιδιωτική υπάλληλος δήλωσε ότι “το προσθετικό πόδι ήταν υπέροχο, αλλά δεν υπήρχαν τα χρήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες της”.Εκείνη και ο άνδρας της, πυροσβέστης, κατάφεραν και συγκέντρωσαν το απαιτούμενο ποσό για το προσθετικό μέλος.

Οι ειδικοί αντέγραψαν το γόνατό της και έφτιαξαν ένα νέο ακρυλικό μέλος, που είναι και από άποψη εμφάνισης, όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πραγματικό.

“Είναι φοβερό ότι πλέον η Ιζαμπέλα μπορεί να φορέσει ψηλοτάκουνα παπούτσια. Μπορεί να πάει να ψωνίσει ότι παπούτσια θέλει και όχι ότι πρέπει. Επιπλέον, το ότι πήγε στο χορό με τέτοια λάμψη, της έδωσε φοβερή αυτοπεποίθηση” λέει η μητέρα της 15χρονης.
filoksenos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση