GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράκ: 18 νεκροί σε επιθέσεις το τελευταίο 24ωρο

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών σε διάφορες επιθέσεις στο Ιρά...


Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών σε διάφορες επιθέσεις στο Ιράκ, όπως δήλωσαν τη Δευτέρα πηγές της αστυνομίας και ιατρικές πηγές.

Πέντε νέοι οι οποίοι έπαιζαν ποδόσφαιρο σε ένα γήπεδο στην Μανταχίν, 25 χλμ. νότια της Βαγδάτης, σκοτώθηκαν το πρωί της Δευτέρας από έκρηξη βόμβας, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και ένας γιατρός.

Ένας αστυνομικός και πέντε μέλη της οικογένειάς του, ανάμεσά τους τρία παιδιά του, σκοτώθηκαν την Κυριακή το βράδυ όταν έπεσαν σε ενέδρα, σε έναν δρόμο στο κεντρικό τμήμα της χώρας, καθώς επέστρεφαν από γάμο.

Ο Χάιταμ Χαλίλ, αστυνομικός στην Χίλα, ο πατέρας του, η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά, ηλικίας ενός, έξι και οκτώ ετών, βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους φέροντας πολλαπλά τραύματα από σφαίρες, σε έναν δρόμο 60 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, σύμφωνα με την αστυνομία και με μία ιατρική πηγή.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, τρία μέλη της Σάχουα, σουνιτικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας στρατολογούνται από σουνιτικές φυλές για να μάχονται εναντίον της Αλ Κάιντα, καθώς και δύο αντάρτες, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών σε μια περιοχή ανάμεσα στην Τικρίτ και την Τουζ Χουρμάτου, περίπου 160 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης.

Οι τελευταίες επιθέσεις αυξάνουν σε περίπου 175 τον απολογισμό των νεκρών από τα επεισόδια βίας τα οποία έχουν σημειωθεί από τις αρχές Ιουλίου στο Ιράκ, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, με βάση στοιχεία από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Την ίδια περίοδο, πάνω από 400 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Στο Ιράκ καταγράφεται από τις αρχές της χρονιάς μια αναζωπύρωση της βίας, η οποία προκαλεί φόβους περί επανέναρξης του θρησκευτικού πολέμου στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση