GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα λίστα με 180 σκαφάτους στα χέρια του ΣΔΟΕ από την Ολλανδία

Δεν έχουν τέλος οι λίστες με τους υπόπτους για φοροδιαφυγή το τελευταίο διάστημα. Πρόσφατα μάλιστα στα χέρια του ΣΔΟΕ έφτασε μία...


Δεν έχουν τέλος οι λίστες με τους υπόπτους για φοροδιαφυγή το τελευταίο διάστημα. Πρόσφατα μάλιστα στα χέρια του ΣΔΟΕ έφτασε μία...
νέα λίστα από την Ολλανδία με κατόχους σκαφών.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά», εν αναμονή της λίστας του Λουξεμβούργου, που έχει υποσχεθεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Γιάννη Στουρνάρα, έφτασε στο ΣΔΟΕ και μία νέα λίστα σκαφάτων από την Ολλανδία, υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Οπως αναφέρει το σχετικό άρθρο στα «Παραπολιτικά», πρόκειται για μία λίστα με 180 Ελληνες, οι οποίοι έχουν δηλώσει τα σκάφη τους στην Ολλανδία.

Τον περασμένο μήνα ο γενικός γραμματέας εσόδων συναντήθηκε στην Ολλανδία με τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και αναφέρθηκαν στο θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα και στο ζήτημα των σκαφών.

Το ενδιαφέρον της χώρας μας για τους υπόπτους φοροδιαφυγής οδήγησε τους Ολλανδούς στην κατάρτιση της τελευταίας λίστας, με τους 180 Έλληνες που έχουν δηλώσει τα σκάφη τους στην Ολλανδία και την οποία απέστειλαν πριν από λίγες ημέρες.

Συνολικά ελέγχονται 301 κότερα και ήδη το 50% από αυτά προκύπτει ότι δεν είχε δηλωθεί στην Ελλάδα.

Η μόνη λίστα που έχει διεκπεραιωθεί μέχρι στιγμής είναι αυτή του Λιχτενστάιν, ωστόσο αποδείχθηκε ότι αφορούσε μόνο 17 ξένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τα εισοδήματά τους δικαιολογούν τα ποσά των καταθέσεων.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση