GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχέδιο διαχείρισης της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας

Προσκαλούνται όλοι οι φορείς δημόσιοι και ιδιωτικοί, που έχουν ρόλο στη διαχείριση της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας - Μνημείο UNESCO, α...


Προσκαλούνται όλοι οι φορείς δημόσιοι και ιδιωτικοί, που έχουν ρόλο στη διαχείριση της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας - Μνημείο UNESCO, αλλά και κάθε άλλος...

ενδιαφερόμενος, να συμμετάσχουν ενεργά στην τελική φάση διαβούλευσης για την επικαιροποίηση του Σχεδίου Διαχείρισης της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας 2013-2018.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να καταθέσουν μέχρι 15 Αυγούστου 2013 τα σχόλια και παρατηρήσεις τους πάνω στις προτάσεις της Ομάδας Εργασίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου SUSTCULT, που εκτελεί το CulturePolis από το 2011.

Τα πλήρη κείμενα είχαν τεθεί σε αρχική διαβούλευση από 1ης Μαϊου έως 15 Iουνίου 2013 με την ανάρτησή τους στον ιστοχώρο μας culturepolis.org, αλλά και αποστολή για σχολιασμό σε όλους τους φορείς, που εμπλέκονται στη διαχείριση της Παλιάς Πόλης. Δυστυχώς όμως πιθανόν λόγω Πάσχα και έναρξης τουριστικής περιόδου αλλά και πολιτικών εξελίξεων, δεν υπήρξε ουσιαστική ανταπόκριση από τους θεσμικούς και άλλους κυρίους φορείς, που πρέπει να έχουν βαρύνοντα λόγο στο θέμα αυτό.

Οι προτάσεις αυτές είναι αποτέλεσμα πολύμηνης εργασίας στην οποία συνέβαλαν σημαντικά τα 27 μέλη της «Συμβουλευτικής Επιτροπής SUSTCULT Κέρκυρα/Παλιά Πόλη» αλλά και πολλοί άλλοι φορείς αλλά και πολίτες της Κέρκυρας, που έλαβαν μέρος στην έρευνα SUSTCULT 2013, στην εκστρατεία «ΟΡΑΜΑ για την Πόλη της Κέρκυρας» και άλλες δράσεις. Στη διαμόρφωση των προτάσεων αυτών συνέβαλαν επίσης σημαντικά έλληνες και ξένοι εμπειρογνώμονες σε θέματα UNESCO.

Διευκόλυνση συμμετοχής στη διαβούλευση

Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερομένους να σχολιάσουν τις προτάσεις επικαιροποίησης, το CulturePolis δημιούργησε μια σειρά βοηθημάτων προς διευκόλυνση κάθε ενδιαφερομένου.

Συγκεκριμένα σχεδίασε υπό μορφή φυλλαδίου τη Σύνοψη προτάσεων επικαιροποίησης Σχεδίου Διαχείρισης καθώς και περίληψη για το προτεινόμενο Σχέδιο Δράσης 2013-2018 ενώ παράλληλα απέστειλε σε όλους τους φορείς Ηλεκτρονικό Ερωτηματολόγιο ανά θεματική ενότητα του Σχεδίου Διαχείρισης, που μπορεί να απαντηθεί για μια ή περισσότερες ενότητες μέσα σε λίγα λεπτά.

Eνότητα 1 : Εφαρμογή του Σχεδίου και Επιπτώσεις
Eνότητα 2 : Προστασία και Διατήρηση του Μνημείου
Eνότητα 3 : Τεκμηρίωση, Εκπαίδευση και Έρευνα
Ενότητα 4 : Πρόσβαση και Μετακινήσεις
Ενότητα 5 : Διαχείριση των Επισκεπτών

‘Όλα τα παραπάνω βοηθήματα βρίσκονται αναρτημένα προς άμεση χρήση στο culturepolis.org

Οι εμπλεκόμενοι φορείς καλούνται να διαβάσουν τις περιλήψεις ή/και τα πλήρη κείμενα και να απαντήσουν στο ηλεκτρονικό ημερολόγιο καταθέτοντας συγχρόνως ενδεχόμενες παρατηρήσεις τους μέχρι 15 Αυγούστου 2013.

Το τελικά κείμενα που θα διαμορφωθούν θα παρουσιαστούν μετά το καλοκαίρι από το CulturePolis σε διεθνή ημερίδα με συμμετοχή Ελλήνων και διεθνών εμπειρογνωμόνων σε θέματα UNESCO και στη συνέχεια θα κατατεθούν επίσημα στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Φορέα Διαχείρισης της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας-Μνημείου UNESCO προς αξιοποίηση προς όφελος της Κέρκυρας.

Η Ομάδα Εργασίας θα επιδιώξει μέσα στο προσεχές διάστημα να συναντηθεί με τα βασικά μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Φορέα Διαχείρισης δηλ. Δήμο Κέρκυρας, ΠΙΝ, Υπουργείο Πολιτισμού κ.ά για παροχή πρόσθετων εξηγήσεων.

Για κάθε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ομάδα Εργασίας του CulturePolis : κυρία Φωτεινή Παπαχατζή, 6973447018, εmail: photinipap@gmail.com καθώς επίσης και με τα γραφεία του CulturePolis: secretariat@culturepolis.org τηλ. 6984245413.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση