GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοίγει τις πύλες η 2η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής»

Με πλούσιες εκδηλώσεις, γεύσεις, τέχνη, και πολλές δραστηριότητες ανοίγει τις πύλες της απόψε η 2η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» που ...


Με πλούσιες εκδηλώσεις, γεύσεις, τέχνη, και πολλές δραστηριότητες ανοίγει τις πύλες της απόψε η 2η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, ο δήμος Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, με στόχο τη στήριξη και προβολή των προϊόντων της κρητικής γης, του πολιτισμού και των ανθρώπων της.

Η «Γιορτή της Κρητικής διατροφής» που ξεκίνησε ως θεσμός πέρυσι δεν προβάλλει μόνο το μοντέλο της κρητικής διατροφής και κρατάει ζωντανή την πόλη και προσφέρει τα μέγιστα σε ντόπιους αλλά και χιλιάδες επισκέπτες που γνωρίζουν προϊόντα τέχνες και παραδόσεις. Επίσης - και κυρίως - αποτελεί το εισιτήριο και για την προώθηση ακόμα και την εξαγωγή ντόπιων προϊόντων στα "σαλόνια" του εξωτερικού.

Μιλώντας στο MadeinCreta η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή έδωσε δυο απλά παραδείγματα. Μετά την πρώτη του συμμετοχή στην πρώτη έκθεση επιχειρηματίας του Ρεθύμνου, άνοιξε τα φτερά του και συμμετέχει πλέον σε αρκετές αποστολές του εξωτερικού που διοργανώνει η περιφέρεια Κρήτης.

Φέτος, εκτός από επιχειρηματίες, θα συμμετάσχουν και συνεταιρισμοί που είναι έτοιμοι να επεκταθούν και σε άλλες αγορές.

«Είναι ένας τρόπος προβολής των ντόπιων επιχειρήσεων, των συνεταιρισμών, των ομάδων παραγωγών και για τους Ρεθυμνιώτες αλλά για τους χιλιάδες επισκέπτες Έλληνες και ξένους.

Ενισχύεται η εξωστρέφειά τους με αυτόν τον τρόπο. Αρκεί να σας πω ότι σε συνοικιακό μαγαζί, πελάτες από Ρωσία και Ουκρανία, που γνώρισαν το κρητικό ελαιόλαδο πάνε και ανά δύο ημέρες και αγοράζουν 20 μπουκάλια ο καθένας!»

Η 2η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» θα φιλοξενεί κάθε απόγευμα από τις 5 έως και τις 12 Ιουλίου Έκθεση Τοπικών Προϊόντων, η οποία θα πλαισιώνεται από ομαδικά παιχνίδια και τραγούδια με θέμα φρούτα και λαχανικά, από εκδηλώσεις παραμυθιών, αλλά και από έκφραση των παιδιών με δημιουργίες που αφορούν τη γη και τα προϊόντα της, από έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ιστορικός Θρησκευτικός Τουρισμός», από ομιλίες για την αρχαία κρητική διατροφή και από βραδιές με παραδοσιακή μουσική και χορούς της Κρήτης.

Έχουν επίσης προγραμματιστεί θεατρικές παραστάσεις, βραδιές γευσιγνωσίας με θέμα τις κρητικές συνταγές.
madeincreta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση