GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαβάστε τι σπίτι αγοράζουμε με 300 ευρώ το τετραγωνικό!

Μια ματιά στις μικρές αγγελίες αποδεικνύει ότι μπορείς πλέον εύκολα να αποκτήσεις ένα ακίνητο πληρώνοντας λιγότερα από 300 ευρώ το τετρ...

Μια ματιά στις μικρές αγγελίες αποδεικνύει ότι μπορείς πλέον εύκολα να αποκτήσεις ένα ακίνητο πληρώνοντας λιγότερα από 300 ευρώ το τετραγωνικό. Πριν από 3-4 χρόνια, θεωρούσαμε έκπληξη να βρούμε ακίνητο με... 1000 ευρώ το μέτρο όμως η κρίση στην κτηματαγορά άλλαξε τα δεδομένα. Είναι όμως πραγματικές ευκαιρίες αυτά τα ακίνητα;

Από μια σταχυολόγηση των μικρών αγγελιών, επιβεβαιώνεται η ρήση: «ότι λάμπει δεν είναι χρυσός». Μπορεί να φαίνεται πολύ δελεαστικό το να αποκτήσεις ένα ακίνητο πληρώνοντας –όπως θα δείτε και στις αγγελίες που ακολουθούν- ακόμη και 10.000 ευρώ. Το θέμα είναι όμως το μετά.

Τιμές χαμηλότερες των 300 ευρώ το τετραγωνικό, βρίσκεις σε ημιτελείς μονοκατοικίες. Πρόκειται για μη κατοικήσιμα ακίνητα τα οποία βρίσκονται στα μπετά ή στην καλύτερη περίπτωση στα τούβλα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταβάλλετε τουλάχιστον 500-600 ευρώ επιπλέον ανά τετραγωνικό προκειμένου να αξιοποιήσετε το ακίνητο.

Υπάρχουν τελειωμένα ακίνητα στα 200 ευρώ και στα 300 ευρώ το τετραγωνικό. Συνήθως πρόκειται για δυάρια σε παλαιές πολυκατοικίες 40-50 ετών. Μάλιστα τα περισσότερα είναι σε φθηνές περιοχές του λεκανοπεδίου και στον πρώτο όροφο ή στο ισόγειο. Αυτό σημαίνει ότι επιβαρύνονται αναλογικά με υψηλό φόρο κατοχής (σ.σ ο φόρος που επιβάλλεται τα τρία τελευταία χρόνια δεν διακρίνει αν το ακίνητο είναι στο υπόγειο ή είναι ρετιρέ και τα φορολογεί το ίδιο) ενώ χρειάζονται αρκετά χρήματα για επισκευή. Στην πραγματικότητα, θα αποδειχθεί ότι αυτά τα ακίνητα δεν κοστίζουν 200-300 ευρώ όπως φαίνεται στην αγγελία αλλά τουλάχιστον 700-800 ευρώ καθώς τέτοια ακίνητα συνήθως απαιτούν σοβαρές παρεμβάσεις σε ηλεκτρολογικά, υδραυλικά κλπ.

Για να σχηματίσετε μια πρώτη γνώμη, δείτε και τις ακόλουθες αγγελίες.

Στην Νίκαια, στην Κοκκινιά, πωλείται διαμέρισμα 60 τετραγωνικών στον τρίτο όροφο. Η πολυκατοικία δεν έχει ασανσέρ ενώ η τιμή –η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται συζητήσιμη- έχει προσδιοριστεί στις 12.000 ευρώ. Δηλαδή, η τιμή έχει προσδιοριστεί στα 200 ευρώ το μέτρο.

Στου Ζωγράφου, μια γκαρσονιέρα 1ου ορόφου που κατασκευάστηκε το 1980, πωλείται προς 10.500 ευρώ. Η επιφάνειά της είναι 35 τετραγωνικά, δηλαδή κάθε μέτρο κοστίζει 300 ευρώ το τετραγωνικό.

Στην περιοχή Χατζηκυριάκειο, διαμέρισμα 40 τετραγωνικών στο ισόγειο, κοστίζει 10.000 ευρώ δηλαδή 250 ευρώ το τετραγωνικό.

Στον Κορυδαλλό, πωλείται ισόγεια μονοκατοικία επιφάνειας 120 τετραγωνικών προς 19.500 ευρώ το μέτρο. Η μέση τιμή ανά τετραγωνικό πέφτει στα 163 ευρώ.

Στην Τερψιθέα, διαμέρισμα 44 τετραγωνικών πωλείται προς 10.000 ευρώ δηλαδή προς 227 ευρώ το τετραγωνικό. Είναι σπίτι κατασκευής του 1953.

Στον Ασπρόπυργο, μονοκατοικία 100 τετραγωνικών πωλείται προς 22.000 ευρώ. Βρίσκεται σε οικόπεδο 168 τετραγωνικών και η τιμή ανά τετραγωνικό διαμορφώνεται στα 220 ευρώ

Στην Κόρινθο, στην περιοχή Σαρωνικού, πωλείται ημιτελής μονοκατοικία 216 τετραγωνικών. Το τίμημα διαμορφώνεται στις 50.000 ευρώ δηλαδή στα 231 ευρώ το τετραγωνικό.

Άλλη ημιτελής μεζονέτα στο Άργος, -η οποία πρακτικά έχει μείνει στα μπετά- πωλείται προς 55.000 ευρώ με την επιφάνειά της να φτάνει στα 230 τετραγωνικά. Μέση τιμή ανά τετραγωνικό: 239 ευρώ.

Στα Εξάρχεια, διαμέρισμα 54 τετραγωνικών πωλείται προς 15.000 ευρώ δηλαδή, προς 278 ευρώ το τετραγωνικό. Είναι ισόγεια και έχει κατασκευαστεί το 1970.

Στην Άνω Κυψέλη, διαμέρισμα 55 τετραγωνικών πωλείται προς 11.000 ευρώ δηλαδή προς 200 ευρώ το μέτρο. Και αυτό το δυάρι είναι στο ισόγειο.
fpress.gr

1 σχόλιο

  1. Κύριε Σοιμπλερ Όλοι οι Ελληνες Ελληνίδες είναι κλέφτες κατά το 90%... Το λένε και στο πατριωτικό σαιτ της δεξιάς του ΦΑΗΛΟΥ τι δεν ξέρετε τον κ. Φαηλο Κρανιδιώτη ; τον κυριο Ροδινο; του ΦΑΚΤΟΡΑ; ΑΑΑ θα σε μαλώσω .www.antinews.gr/ ....

    Ναι είμαστε όλοι εδώ κλέφτες και αμαρτωλοί , και οι πολιτικοί μας και οι πολίτες ..Σας παρακαλούμε στείλετε την Κομαντατρουρ εγώ θα τους καρφώνω όλους να μας γαμήστε.. Αυτά τα σπίτια είναι δικά σας , και οι γυναίκες οι κόρες μας δίκες είναι μπορείτε να της βάλετε σε βιτρίνες του Αμβουρου στο Σαν Παολι να της εκδιδετε ΣΑΝ ΠΟΥΤΑΝΕΣ με 2 ΕΥΡΩ μέχρι να σας ξεχρεώσουμε ,της γυναικες και τις κόρες τον υπουργών ας της χρεώνετε 5 ευρω μην χάσουν και την ευπρέπεια τους !!! ξέρουν και από κλασική μουσική...


    Εμάς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τα δισέγγονα μας, τα τρισέγγονα μας, να μας βάλετε να σκάβουμε κάτω από το έδαφος 500 μέτρα με κασμάδες να φτιάξουμε όλη την Ευρώπη ΣΑΣ μετρό με τα χεριά αυτό μας αξίζει..

    ΑΑΑ να σας θυμίσω ότι εγώ βέβαια ανήκω στο 10% του Σαμαροβενιζελου ,θα γίνομε τα μάτια σας, τα αυτιά σας οι προστάτες σας, από τους βρομιάρηδες κλέφτες Ελληνες του 90%...Με Τιμή ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ αρχιρουφιανος σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση