GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η 39η επέτειος από την πτώση της δικτατορίας‏...

Του Στάθη Παναγούλη. Σχόλιο από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για την 39η επέτειο από την πτώση της δικτατορίας του Παπαδόπουλ...


Του Στάθη Παναγούλη.

Σχόλιο από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για την 39η επέτειο από την πτώση της δικτατορίας του Παπαδόπουλου.
39 (τριάντα εννέα ) χρόνια, πέρασαν από το γκρέμισμα της χούντας του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Ο Λαός μας, είχε ελπίσει ότι μέσα από τα συντρίμμια της Δικτατορίας, θα γεννιόταν μια καινούργια Ελλάδα, η οποία θα βασιζόταν πάνω στις Αρχές της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Δυστυχώς όμως οι αγώνες και οι θυσίες του Λαού μας κατά την περίοδο 1967-1974, προδόθηκαν από υποτελείς πολιτικούς, οι οποίοι υπηρετούν ξένα συμφέροντα και έχουν μετατρέψει την χώρα σε ένα απέραντο ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟ, έχοντας οδηγήσει τον Ελληνικό Λαό στην εξαθλίωση και την απόγνωση. Εργατικά και Δημοκρατικά Δικαιώματα έχουν καταργηθεί. Αυτή την στιγμή στην χώρα έχουμε ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ. Απ΄εδώ και πέρα το Λόγο έχει ο Λαός.

2 σχόλια

  1. Όσο κι αν θέλεις να βρεις μία στάλα ελπίδας μέσα στον σωρό με τα σκατά που έχουμε πέσει, ξέρεις ότι είναι ανώφελο.

    Στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων οι ζωές και οι θάνατοί μας. Δεν αφορούν κανέναν. Ο Ζορμπάς εκτελέστηκε και το κηδειόχαρτό του καρφώθηκε στις κολώνες της ΔΕΗ.

    Στεκόμαστε σαν χαμένοι μπροστά στην ανακοίνωση θανάτου και κάθε μέρα βλέπουμε ότι η κηδεία αλλάζει ημερομηνίες. Κάθε μέρα και μία καινούργια.

    Έχουμε ξεχάσει τα ονόματα των φίλων. Έχουν όλα εκτοπιστεί από ονόματα υπουργών, πρωθυπουργών, βουλευτών και άλλων αλητήριων. Μάθαμε ευρωπαϊκές γλώσσες τόσο γρήγορα μέσα από τα ονόματα βαρβάρων που σουλατσάρουν με παχιά γράμματα σε τίτλους ειδήσεων.

    Μπλέκεται η γλώσσα μας από το συνονθύλευμα συμφώνων στις λέξεις τους και εμείς εκεί να επιμένουμε να τα προφέρουμε σαν να κουβαλάμε μέσα στο στόμα μας χαλίκια.

    Έχουμε να ακουμπήσουμε βιβλίο μήνες ολόκληρους. Έχουν αλληθωρίσει τα μάτια μας διαβάζοντας νόμους παρανόμους που χαρακτηρίζουν την ζωή μας σαν δημόσια περιουσία προς εκποίηση.

    Κλείστηκε η ζωή μας στο γραμματοκιβώτιο της εξώπορτας.

    Η αξία της αναπνοής μας σε φακέλους λογαριασμών με ημερομηνία λήξεως λίγων ημερών.

    Ακούμε μέσα στο μυαλό μας «την Δευτέρα ξοφλάς», «την Τρίτη διαμαρτύρεσαι», «την Τετάρτη κατάσχεσαι», «την Πέμπτη φυλακίζεσαι», «την Παρασκευή απολογείσαι» και μένει μόνο το Σαββατοκύριακο να χτυπάς από τοίχο σε τοίχο μέσα στο σπίτι-κλουβί για να περιμένεις τις επόμενες αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου των μεγαλύτερων εγκληματιών που έχει γεννήσει ποτέ ο πλανήτης.

    Ανεβαίνεις στα βουνά, βουτάς στην θάλασσα, περπατάς στις πεδιάδες και κάθε βόλτα είναι σαν αποχαιρετισμός.

    Και να πάρει ο διάολος δεν χωράνε όλα αυτά σε μια τελευταία αγκαλιά.

    Κατάντησες σαν τουρίστας να τραβάς φωτογραφίες από τις τελευταίες στιγμές στο ταξίδι Ελευθερίας σου στην χώρα που σε γέννησε: «Εγώ δίπλα στο τελευταίο ακρογιάλι λίγο πριν πουληθεί», «Εγώ μέσα στο δάσος πριν εκχερσωθεί», «Εγώ δίπλα στην τελευταία πηγή πριν ιδιωτικοποιηθεί», «Εγώ δίπλα στην Ελένη πριν αυτοκτονήσει»…. Το άλμπουμ δεν θα χωρέσει όλα τα αποχαιρετιστήρια κλικ στο τελευταίο ταξίδι στην πατρίδα.

    Ο μόνος δίκαιος λογαριασμός που είχαμε ήταν αυτός απέναντι στην πατρίδα. Γράψε: "Ανεξόφλητος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μας λένε ρε και ακόμα καθόμαστε κοιταζόμαστε τι περιμένετε να ξεπουλήσουν ακόμα και τους τοίχους που θα μας εκτελέσουν;

    Έχουμε παγώσει όλοι και τους παρακολουθούμε να γκρεμίζουν τα πάντα τριγύρω μας..

    Φταίμε; και βεβαία γιατί τους αφήσαμε και βάλανε ενέχυρο την χώρα, από πείσμα σε αυτούς πίστεψαν ότι θα σωθούν; Να τους πούμε ότι χάσαμε αλλά ποιοι θα πληρώσουν την πληρωμένη ήττα μας;

    Οι θυρίδες των πολιτικών και των λαμογιών δεν θα ανοίξουν ποτέ. Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο τελικά κόστισαν σε τρεις γενιές Ελλήνων τα γούστα του χειρότερου συρφετού πολιτικών και εμπλεκομένων παγκοσμίως...Πάντως σίγουρα πιο ακριβά από τα γούστα του κάθε μονάρχη που πέρασε από αυτή την χώρα η από οποιαδήποτε άλλη.

    Πήραμε με ευκολία το χάπι με το όνομα "Δημοκρατία" ξεχνώντας ότι για να μπορεί αυτή να επιβιώσει θα έπρεπε τα κελιά των φυλακών να είναι μεσοτοιχία με τα έδρανα των βουλευτών....Έτσι ορίζεται η Δημοκρατία: Το λάθος αυτό όμως πληρώνουμε; βάλαμε και ξανά βάλαμε πλάτη για σωθεί η πατρίδα ;η για να χτιστούν τα κομματικά τους γραφεία, μερικοί δε τους πούλησαν και την συνείδηση τους για μια θεσούλα στο δημόσιο...αλήθεια είναι...άλλα οι άλλοι!!!!

    Και έρχεται τώρα το κάθε κωλόπαιδο που έγινε ξαφνικά υπουργός από το πουθενά να μας λέει..Ίσως κουτσά- στραβά να την βγάλεις και φέτος..Λίγο λαμογιά, λίγο πονηριά, λίγο κανένας γνωστός κάτι θα βρεις.
    Αλλά τα όνειρα για το μέλλον και για αυτά που σκόπευες να εισπράξεις, έχοντας δώσει το μερίδιο σου χρόνια τώρα, ξέχασε τα ,γενικώς πρέπει να ξεχάσεις ότι είσαι πολίτης μιας χώρας γιατί αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει, ένας ραγιάς ήσουν πάντα και ως ραγιάς θα πεθάνεις Τίποτε ποτέ δεν ήταν δικό σου.

    Νοίκιαζες ένα κομμάτι δήθεν εθνικής συνείδησης και το έκανες και σημαιάκι ανεβαίνοντας 5 εκατοστά από το έδαφος σε φαμφάρες και εθνικές εορτές. Δεν ήταν όμως..{Νοικιασμένη γη είχες και εσύ δυστυχώς, αυτό λέει η πραγματική καλά κρυμμένη ιστορία, νοικιασμένη την είχαν και οι αναλώσιμοι πρόγονοί σου !!}..

    Και καθόμαστε έτσι απλά και τους κοιτάζουμε μην χυθεί αίμα είναι κακό, χύσε δάκρυα που κάνουν κάλο σε εκτονώνουν κιόλας μας το λένε κατάμουτρα το λένε τα πουτανοπαιδα υπουργοί και οι βουλευτές μας όλων τον κομμάτων από χρυσή αυγή μέχρι ΚΚΕ, και καθόμαστε και τους ακούμε μη και χυθεί αίμα και χάσουμε τον τουρισμό του ΧΧΧ μεγάλο ξενοδόχου
    -δουλεμποραεργασιας-...

    Εσείς ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ το διαλέξατε το αίμα..

    Με δυο κιλά ντομάτες και με σόου αίμα τιμή χρυσό κλουβί, η με παρέλασης με κόκκινες σημαιουλες δεν βγαίνει, Θέλω να ζήσω η να πεθάνω ελεύθερος...Κύριε Παναγούλη είστε από μήτρα αγωνιστών άλλα οι περισσότεροι εκεί στο Σάριζα πολύ νενεκιζουν και πρώτος ο αρχηγός σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση