GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Περικοπές 3 δισ. ευρώ ανακοινώνει ο Φρ. Ολάντ

Περικοπές δαπανών ύψους 3 δισ. ευρώ θα παρουσιάσει σήμερα η γαλλική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια του...


Περικοπές δαπανών ύψους 3 δισ. ευρώ θα παρουσιάσει σήμερα η γαλλική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια του...
“λαβωμένου” δημοσκοπικά Φρανσουά Ολάντ να κλείσει φορολογικές “τρύπες”, να τονώσει την οικονομία, αλλά να ενισχύσει και τη δημοτικότητά του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι εξοικονομήσεις αποτελούν μέρος του προγράμματος του Ολάντ για εκσυγχρονισμό των κυβερνητικών υπηρεσιών, ενώ η περικοπές δαπανών αποτελούν προτεραιότητα καθώς επιζητεί τη μείωση του ελλείμματος της Γαλλίας μετά την αύξηση φόρων ύψους 70 δισ. ευρώ που επέβαλε μέσα σε μια τριετία, τόσο ο ίδιος όσο και ο προκάτοχός του, Νικολά Σαρκοζί. Το πρακτορείο σημειώνει ότι επιχειρηματίες όπως ο Κριστόφ ντε Μαρζερί της Total ζήτησαν από την κυβέρνηση να περιορίσει το κράτος ώστε να απελευθερωθεί ζωτικός χώρος για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Με βάση τη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος σε δημοσιογράφους, οι εξοικονομήσεις ποικίλουν από περικοπές στις προξενικές υπηρεσίες μέχρι εξάλειψη των ειδικών τιμών χαμηλής φορολογίας σε καύσιμα ντίζελ για αγρότες και ψαράδες.
Στις 14 Ιουλίου, ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2014 ότι θα αυξήσει τις φορολογίες “μόνο εάν είναι αναπόφευκτο”.
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση