GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

42 μαθητές από 36 λύκεια στο 4ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Youth Entrepreneurs...


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Youth Entrepreneurship Summer Program – YES Program) με τη συμμετοχή 42 μαθητών από 36 διαφορετικά Λύκεια απ’ όλη την Ελλάδα.

Για 4η συνεχή χρονιά διεξήχθη με επιτυχία το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES program) από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος του προγράμματος είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα και να εκπαιδευτούν οι μαθητές λυκείου στη δόμηση ενός επιχειρηματικού πλάνου και στην πιθανή υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας.

Τη φετινή χρονιά παρακολούθησαν το πρόγραμμα συνολικά 42 μαθητές από 36 διαφορετικά σχολεία από όλη την Ελλάδα (31% εκτός Αττικής). Μεταξύ αυτών ήταν και ο Θοδωρής Κυριαζής, ο οποίος κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον φετινό διαγωνισμό Ennovation Junior (www.ennovation.gr).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, στις 2 εβδομάδες που διήρκησε το πρόγραμμα, παρακολούθησαν διαλέξεις από καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εξωτερικούς ομιλητές από τον επιχειρηματικό κόσμο, συμμετείχαν σε ανάλυση επιχειρηματικών περιπτώσεων και σε εκπαιδευτικά επιχειρηματικά παιχνίδια (business games). Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ευχάριστη εμπειρία για τους μαθητές ήταν η επίσκεψή τους, σε ομάδες των 4-6 ατόμων, σε 7 εταιρείες διαφόρων κλάδων, όπου είχαν την ευκαιρία να περάσουν αρκετές ώρες με κορυφαία στελέχη και να δουν πώς λειτουργεί μια επιχείρηση σε πραγματικές συνθήκες.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές, δουλεύοντας σε ομάδες, επεξεργάζονταν καθημερινά το δικό τους επιχειρηματικό πλάνο. Τα τελικά επιχειρηματικά πλάνα παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη λήξη του προγράμματος, την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την ημερίδα παρακολούθησαν καθηγητές του Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι εταιρειών, γονείς και φοιτητές. Οι ιδέες και τα επιχειρηματικά σχέδια των μαθητών, παρά το μικρό χρονικό διάστημα που διατέθηκε για την επεξεργασία τους, έλαβαν πολύ ενθαρρυντικά και θετικά σχόλια. Από τις έντεκα συμμετέχουσες ομάδες ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν οι ακόλουθες ιδέες και παρουσιάσεις:

1. Instant Parking: Έξυπνη εφαρμογή smart phone για γρήγορη εύρεση θέσης στάθμευσης. Ομάδα: Θεόδωρος Κυριαζής (Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πατρών), Άγγελος Λούδας (1o ΓΕΛ Χαϊδαρίου), Τρισεύγενη Παπακωνσταντίνου (7ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης), Έλλη Χρόνη (Βαρβάκειο Λύκειο).

2. PerMed: Διαδικτυακή υπηρεσία και εφαρμογή smart phone για τήρηση ιατρικού ιστορικού και παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Ομάδα: Joana Kolaj (8ο ΓΕΛ Αθηνών), Άρης Αϊδώνης (5ο ΓΕΛ Καλλιθέας), Χριστίνα Καραουλάνη (2ο ΦΕΛ Φλώρινας), Νικόλαος Κουτρόπουλος (Εκπαιδευτήρια Καίσαρη)

3. GFIT: Έξυπνη εφαρμογή smart phone για αναζήτηση υπηρεσιών και εύρεση προσφορών σε καταστήματα αθλητικών ειδών, γυμναστηρίων, διατροφολόγους κλπ. Ομάδα: Λεμονιά Γεωργιάδου (5ο ΓΕΛ Καλλιθέας), Χρήστος Σαγγιώτης (Εκπαιδευτήρια Γείτονα), Δήμητρα Τρίκκα-Ψωμά (1ο ΓΕΛ Κοζάνης)

Με όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να καταλάβουν τις επαγγελματικές προοπτικές που τους ανοίγονται στους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας και να διερευνήσουν τις δυνατότητες που έχουν ως μελλοντικά στελέχη μίας επιχείρησης/ οργανισμού ή δημιουργοί μίας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών μέχρι το τέλος του προγράμματος και το πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα αποτελούν το κίνητρο των ανθρώπων του προγράμματος για τη συνέχιση του και τα επόμενα χρόνια.

Χορηγοί του Προγράμματος ήταν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και οι εταιρείες ΑΒ Βασιλόπουλος, Ernst and Young και Ε.Ι Παπαδόπουλος Α.Ε. οι οποίες παρείχαν υποτροφίες στους μαθητές και τις μαθήτριες που το παρακολούθησαν.

Υποστηρικτές του Προγράμματος ήταν ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Endeavor Greece και ο φοιτητικός σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας Thinkbiz. Οι εταιρείες που φιλοξένησαν τους μαθητές κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής επίσκεψης ήταν οι: Corallia, Hellas Direct, pamediakopes.gr, skroutz.gr, TravelPlanet24, Warply και Workable.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση