GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιδρούν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης στις 52 Κυρακές

Επί ποδός βρίσκονται οι έμποροι της Θεσσαλονίκης με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που ανοίγει......

Επί ποδός βρίσκονται οι έμποροι της Θεσσαλονίκης με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που ανοίγει... το παράθυρο για λειτουργία της αγοράς 52 Κυριακές το χρόνο. Το θέμα συζητήθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών επαγγελματικών φορέων καθώς και περιφερειακών Εμπορικών Συλλόγων της πόλης. Συγκεκριμένα, παρέστησαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Οπτικών-Οπτομετρών Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Εμπόρων-Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Τριανδρίας, της Ένωσης Επαγγελματιών Δήμου Θέρμης, του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ωραιοκάστρου και του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς.

«Το μόνο που βλέπουμε από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η άρνηση να αποδεχτεί τις θέσεις και προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου και η εμμονή για διάλυση του κλάδου μας και κατά συνέπεια της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής οικονομίας που είναι το ελληνικό εμπόριο», ήταν η κοινή διαπίστωση όλων όσοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΣΘ, «σε μια εποχή που οι έλληνες επιχειρηματίες ασφυκτιούν από την έλλειψη ζήτησης και κατά συνέπεια της ρευστότητας, γεγονός που έχει οδηγήσει χιλιάδες μικρομεσαίους εμπόρους που άλλοτε στήριζαν την ελληνική οικονομία με τις υγιείς επιχειρήσεις τους και με χιλιάδες θέσεις εργασίας, στον αφανισμό, το υπουργείο Ανάπτυξης, αγνοώντας παντελώς τις απόψεις των εκπροσώπων του εμπορίου, τείνει να προβεί στην ψήφιση διατάξεων με όρους που δεν έχουν καμία λογική.

Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης, η οποία επικαλείται και σχετική μελέτη του ΟΟΣΑ, αναφορικά με τα οφέλη της οικονομίας, μέσω της λειτουργίας των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές το χρόνο και η ανάγκη εξυπηρέτησης των τουριστών, αποδεικνύει ότι οι ιθύνοντες δεν έχουν ιδέα του τι ισχύει στην αγορά».

Σύμφωνα με τον ΕΣΘ «η ‘’φούσκα του success story στον τουρισμό χωρίς υποδομές’’ δημιουργεί κατά το πλείστον αρνητικές εντυπώσεις στους τουρίστες-καταναλωτές, οι οποίοι παίρνουν ακόμη και το νερό τους από το «all inclusive» πριν επισκεφτούν την αγορά. Από την άλλη, οι νομοθετούντες δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ώρες λειτουργίας δεν λείπουν. Αυτό που λείπει είναι η αγοραστική δύναμη από σύνολο των καταναλωτών».

Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης ζητούν «από τους αρμόδιους, έστω και την ύστατη στιγμή, να εμπιστευτούν την αγορά και τους Φορείς που την εκπροσωπούν, αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα των θέσεων που έχουν επανειλημμένως διατυπωθεί, για την επιβίωση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας που απασχολούν, αλλά και την στήριξη της κατανάλωσης, αφού η ιστορία έχει αποδείξει ότι από τα «ολιγοπώλια» στο τέλος ο χαμένος είναι ο καταναλωτής».

Και η ανακοίνωση του ΕΣΘ καταλήγει: «Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα από εμάς τι χρειάζεται η αγορά για να λειτουργήσει αποδοτικά προς όφελος των επιχειρήσεων και του καταναλωτή. Η αγορά της Θεσσαλονίκης δεν θα αφήσει να αποφασίζουν γι’ αυτήν χωρίς αυτήν. Η αγορά είμαστε Εμείς. Εμείς θα αποφασίσουμε πόσες και ποιες Κυριακές θα ανοίξουμε».

Για το θέμα λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές ο ΕΣΘ καλεί τον εμπορικό κόσμο της πόλης σε ανοιχτή συγκέντρωση, την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος). agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση