GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Δαλάι Λάμα γιόρτασε τα 78α γενέθλιά του

Ο Δαλάι Λάμα κάλεσε τους νέους όλου του κόσμου να δημιουργήσουν ένα "πιο ευτυχισμένο αιώνα", σε ομιλία του στη νότια Ινδία...


Ο Δαλάι Λάμα κάλεσε τους νέους όλου του κόσμου να δημιουργήσουν ένα "πιο ευτυχισμένο αιώνα", σε ομιλία του στη νότια Ινδία...

στο πλαίσιο εορτασμών για τα 78α γενέθλιά του παρουσία χιλιάδων εξόριστων Θιβετανών.
"Η σημερινή γενιά μπορεί να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες ζωής και να οικοδομήσει ένα κόσμο όπου καθένας να μπορεί να ζει με αρμονία και σε πνεύμα συνύπαρξης", δήλωσε ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης των Θιβετανών.

"Οι σημερινοί νέοι έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα πιο ευτυχισμένο αιώνα (...) Γι' αυτούς από μας που γεννήθηκαν τον 20ο αιώνα, δεν υπάρχει τίποτε που να μπορούμε να κάνουμε", πρόσθεσε μιλώντας σ' ένα πλήθος 40.000 εξόριστων Θιβετανών στην Μπιλακούπε, σε απόσταση 250 χλμ. από την Μπανγκαλόρ, την πρωτεύουσα του ινδικού κρατιδίου Καρνατάκα.

Στην ομιλία του που διήρκεσε μία ώρα, ο πνευματικός ηγέτης και νομπελίστας της Ειρήνης (1989) απηύθυνε νέα έκκληση προς τους ανθρώπους να δείχνουν "ευσπλαχνία" και να μην σκέπτονται μόνο τον εαυτό τους, προσθέτοντας πως η εκπαίδευση δεν έχει αξία παρά μόνον εφόσον "συμπονούμε τους άλλους".


Ο Δαλάι Λάμα εγκατέστησε την έδρα του στην εξορία το 1959 στην Νταραμσάλα της βόρειας Ινδίας μετά την κατοχή του Θιβέτ από την Κίνα.

Στη δεκαετία του 1960, χιλιάδες Θιβετανοί ήρθαν να εγκατασταθούν στο Μπιλακούπε, όπου αριθμούν σήμερα 18.000, οι 9.000 από τους οποίους είναι μοναχοί και μοναχές. Η κοινότητα αυτή έχει δύο μοναστήρια, ναούς, σχολεία και νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση