GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Alpha Bank: Λύση σε δημόσιο-φοροδιαφυγή για έξοδο από την κρίση

«Η πορεία εξόδου από τη βαθειά κρίση δεν μπορεί να είναι ομαλή και αυτονόητη, χωρίς συνέχιση της προσπάθειας για την εκ βάθρων αναδι...


«Η πορεία εξόδου από τη βαθειά κρίση δεν μπορεί να είναι ομαλή και αυτονόητη, χωρίς συνέχιση της προσπάθειας για την εκ βάθρων αναδιοργάνωση και εκλογίκευση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του δημόσιου τομέα της χώρας και χωρίς την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης με την αποτελεσματική και ριζική πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, που έχει λάβει μεγάλες πλέον διαστάσεις», αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας.

«Η εποικοδομητική λειτουργία του δημόσιου τομέα δεν είναι δυνατή χωρίς την αναγκαία κινητικότητα των εργαζομένων, με θεσμοθετημένη δυνατότητα και αναγκαστικών αποχωρήσεων και, επομένως, με δυνατότητες πρόσληψης νέων εξειδικευμένων στελεχών και εργαζομένων, όπως οι ανάγκες το επιβάλουν», εκτιμούν οι αναλυτές της τράπεζας.

Επισημαίνουν επίσης ότι από την άλλη πλευρά, η συχνή διαπίστωση από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας εξόφθαλμων περιπτώσεων φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με πρόστιμα και ποινές που συχνά δεν εφαρμόζονται, ή ακυρώνονται με τις αλλεπάλληλες ρυθμίσεις, και γενικά με πρακτικές που καθιστούν τη φοροδιαφυγή επικερδή (και λογική) δραστηριότητα όπως διαπιστώνει σε πρόσφατη έκθεσή του και το ΔΝΤ. Επίσης, δεν είναι βιώσιμη η συνεχιζόμενη πρακτική της επιπλέον επιβάρυνσης των συνεπών φορολογουμένων για να καλυφθούν οι απώλειες εσόδων που προκύπτουν από φοροδιαφυγή, ή/και εισφοροδιαφυγή, ή/και την άρνηση πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών ενός μεγάλου αριθμού εύπορων φορολογουμένων, τονίζουν οι αναλυτές.

Η αποκατάσταση της λογικής στους ανωτέρω τομείς δεν είναι θέμα της τρόικας. Είναι πρωτίστως θέμα επιβίωσης της χώρας μας ως ανεξάρτητης και ευνομούμενης πολιτείας του 21ου αιώνα. Δεν μπορεί, επομένως, η επίτευξη προόδου σε αυτούς ακριβώς τους τομείς να γίνεται προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των δόσεων της χρηματοοικονομικής βοήθειας -που έχει ανάγκη η χώρα για την ανάκαμψη της οικονομίας της- και η συνεχής απουσία προόδου να γίνεται αιτία συνεχών αναταράξεων και αιτήσεων για νέες αναβολές στην πραγματοποίηση αυτονόητων και απολύτως αναγκαίων προσαρμογών, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank.
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση