GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με υπογραφή Bentley το ακριβότερο τζιπ στον κόσμο

Τα σχέδιά της να κατασκευάσει το ακριβότερο τζιπ στον κόσμο ανακοίνωσε η βρετανική Bentley, σήμα κατατεθέν της οποίας είναι τα ακριβ...


Τα σχέδιά της να κατασκευάσει το ακριβότερο τζιπ στον κόσμο ανακοίνωσε η βρετανική Bentley, σήμα κατατεθέν της οποίας είναι τα ακριβά σπορ αυτοκίνητα με τον κομψό σχεδιασμό και τις υψηλές ταχύτητες.
Η εταιρεία που ανήκει στον όμιλο της Volkswagen σκοπεύει να κατασκευάσει το πρώτο της SUV (που θα κοστίζει περισσότερο από 150.000 ευρώ και θα είναι έτοιμο προς κυκλοφορία το 2016) στη Μεγάλη Βρετανία.

Η σχετική επένδυση της VW υπολογίζεται στο 1,23 δισ. ευρώ (800 εκατ. στερλίνες) και θα δημιουργήσει πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε «πανευτυχής για την εξέλιξη που δεν δημιουργεί απλώς χίλιες νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα διασφαλίσει και πολλές ακόμα». O πρόεδρος του ομίλου Volkswagen Μάρτιν Βίντερκορν σχολίασε ότι η επένδυσή του επιβεβαιώνει το καθεστώς της Μ. Βρετανίας ως ανταγωνιστικής χώρας για την κατασκευή αυτοκινήτων.

Πριν από την VW και η Jaguar Land Rover (που ανήκει πλέον στους Ινδούς της Tata Motors), η McLaren και η BMW είχαν αποφασίσει να επενδύσουν στις βρετανικές μονάδες, δίνοντας νέα πνοή σε μια βιομηχανία που λίγα χρόνια πριν έπνεε τα λοίσθια.

Επιδίωξη της Bentley είναι να επιτύχει ετήσιες πωλήσεις 3.000-4.000 οχημάτων, καθώς το νέο μοντέλο φαίνεται ότι αποτελεί κλειδί για την επίτευξη του στόχου για διπλασιασμό των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας σε 15.000 ΙΧ ετησίως έως το 2018.

Η είσοδος της Bentley στην αγορά των πολυτελών SUV, από τους επικερδέστερους επιμέρους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας στην παρούσα φάση έρχεται μία ημέρα αφότου έγινε γνωστό ότι και η ανταγωνίστρια Jaguar έχει «στα σκαριά» το δικό της τζιπ, με προοπτική να τεθεί στην κυκλοφορία το 2015.

Ο μητρικός όμιλος της Volkswagen επιδιώκει να επαναλάβει την επιτυχία που σημείωσε το Porsche Cayenne που πρωτοκυκλοφόρησε πριν μια δεκαετία και τώρα αναλογεί στο 50% των διεθνών πωλήσεων της VW. Αποσκοπεί επίσης στο να τονώσει την κερδοφορία της Bentley που συνεισέφερε μόλις το 1% των κερδών α' τριμήνου του ομίλου που ανήλθαν στα 2,34 δισ. ευρώ.

Ανταγωνισμός

Το υπερπολυτελές τζιπ με το σήμα της Bentley πάντως θα αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό όχι μόνο από το υπό κατασκευή μοντέλο της Jaguar, αλλά και από την «ομόσταβλη» Lamborghini που έλαβε πρόσφατα το πράσινο φως από τη «μαμά» Audi να αναπτύξει το δικό της SUV με την επωνυμία Urus έως το 2017. Στην αγορά των πολυτελών SUV έχουν ήδη λανσάρει τα δικά τους μοντέλα η Maserati (ο λόγος για το Kubang) και η Land Rover το Range Rover Sports. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι νέες κινήσεις της Bentley και της Lamborghini έχουν θορυβήσει τους φανατικούς οπαδούς των δυο εταιρειών που φοβούνται ότι δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους στον στίβο της τετρακίνησης προδίδουν την ιστορία τους και θολώνουν τη λάμψη του εμπορικού τους σήματος...

energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση