GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΣΕΒΕΕ: Να αποσυρθεί άμεσα η διάταξη για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

από το Γραφείο Τύπου Να αποσυρθεί άμεσα το άρθρο 16 του νομοσχεδίου «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών», ...

από το Γραφείο Τύπου Να αποσυρθεί άμεσα το άρθρο 16 του νομοσχεδίου «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών», που οδηγεί στην πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και να διεξαχθεί... ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος με εργοδότες και εργαζόμενους, ζήτησαν σήμερα η ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΟΙΥΕ, ανακοινώνοντας τη συγκρότηση της κίνησης «Συμμαχία για την Κυριακή – Αργία»

Οι οργανώσεις επεσήμαναν ότι τυχόν ψήφιση του άρθρου 16, θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα τη γενικευμένη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές το χρόνο, μετά από προσφυγές που θα ακολουθήσουν στο ΣτΕ από μεγάλα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά, αλλά και από την ηθελημένη έλλειψη αποφάσεων αντιπεριφερειαρχών που θα οδηγήσει στο ανεξέλεγκτο άνοιγμα των καταστημάτων. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι συνέπειες για τις επιχειρήσεις και ειδικά τις μικρομεσαίες αλλά και για την απασχόληση θα είναι καταστροφικές, ενώ σε τελευταία ανάλυση η απώλεια των θέσεων εργασίας θα είναι πολλαπλάσια, από τις δήθεν 30.000 θέσεις εργασίας της μελέτης του ΟΟΣΑ, που επικαλείται η Κυβέρνηση.

Αποτυπώθηκε η βούληση των οργανώσεων να διαφυλαχθεί η Κυριακή, ως γενική ημέρα αργίας και ξεκούρασης, επισημαίνοντας ότι η κάλυψη των αναγκών των τουριστικών περιοχών (οι οποίες σημειωτέον δεν αναφέρονται καν στο νομοσχέδιο), θα πρέπει να γίνεται σε τοπικό επίπεδο και μετά από σύμφωνη γνώμη εργοδοτών και εργαζομένων.

Οι οργανώσεις καλούν τους βουλευτές να μη ψηφίσουν το άρθρο 16 και προανήγγειλαν μεγάλες και συνεχόμενες κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της Κυριακής – Αργίας.

Τέλος, εκδήλωσαν την πρόθεσή τους για διεύρυνση της Συμμαχίας και με άλλες κοινωνικές οργανώσεις και φορείς, ανακοινώνοντας ότι στην κίνηση προτίθεται να συμμετάσχουν οι καταναλωτικές οργανώσεις ΕΚΠΟΙΖΩ, ΚΕΠΚΑ, ΙΝΚΑ και ΕΕΚΕ, στηρίζοντας την προσπάθεια διαφύλαξης της Κυριακής – Αργίας.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση