GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το αίσχος στις υπηρεσίες πρόνοιας

Μετά την επίσκεψη Επιτροπής του Κοινωνικού Ιατρείου Φραμακείου Βύρωνα στίς υπηρεσίες Πρόνοιας, την έκδοση της ανακοίνωσης, την οποία...


Μετά την επίσκεψη Επιτροπής του Κοινωνικού Ιατρείου Φραμακείου Βύρωνα στίς υπηρεσίες Πρόνοιας, την έκδοση της ανακοίνωσης, την οποία σήμερα σας κοινοποιούμε, τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν και την παρέμβαση πολιτικών κομμάτων, βουλευτών και αυτοδιοικητικών παραγόντων της αντιπολίτευσης, ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος υποχρεώθηκε απο τις αρχές του 2012 να αναλάβει την έκδοση των βιβλιαρίων της Πρόνοιας για λογαριασμό όλων, σχεδόν των Δήμων της Αττικής,αναγκάστηκε να φύγει απο τους "θαλάμους αερίων" της παλιάς νομαρχίας στους Αμπελόκηπους Όπως πληροφορηθήκαμε, ο Δήμος Αθηναίων μετέφερε την διεκπεραίωση του έργου αυτού στα 9 ΚΕΠ, που βρίσκονται στην ευθύνη του.

Κάτω απο την πίεση που ασκήθηκε, μπορεί αυτό να είναι μια ενέργεια που βελτιώνει πιθανώς λιγάκι την κατάσταση στο προηγούμενο καθεστώς των "βασανιστηρίων", αλλά δεν το εξαλείφει.

Η πραγματική αποκέντρωση των προτόγωνων υπηρεσιών της δημοτικής γραφειοκρατίας και η κάποια ουσιαστική ανακούφιση των δικαιούχων της Πρόνοιας, θα γίνει μόνο όταν ο κάθε Δήμος της Αττικής αναλάβει το έργο αυτό, σύμφωνα με όσα προβλέπονται απο το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο του Καλλικράτη. Εάν δεν γίνει αυτό οι ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΙ ΑΠΟΡΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, που τρέχουν στις σχετικές υπηρεσίες για τα ψίχουλα της Πρόνοιας, δεν θα απαλλαγούν απο το καθεστώς των βασανιστικών διαδικασιών, τίς ταλαιπωρίας, των απαράδεκτων καθυστερήσεων στην έκδοση των βιβλιαρίων και την καταβολή των επιδομάτων, αλλά και των εξόδων συγκοινωνίας για την μεταφορά τους στα ΚΕΠ και άλλες τίς ταπεινώσεις τις οποίες υφίστανται απο το καθεστως των αντιλαϊκων πολιτικών και της εξευτελιστικής μεταχειρισής τους απο την αναίσθητη και ενσωματωμένη στο καθεστώς διευθυντοκρατία.

Το έργο της έκδοσης όλων των σχετικών πιστοποιητικών, βιβλιαρίων και άλλων εγγράφων, που σχετίζονται με την Πρόνοια, ο νόμος το ανέθεσε στους κατά τόπους Δήμους. Οι περισσότερες όμως απο τίς δημοτικές αρχές της Αττικής, που ανήκουν στο δικομματισμό και κολυμπάνε στο καθεστώς της παρακμής, της σήψης, της συναλλαγής, του παρασιστισμού και στήριζουν τίς αντιλαϊκές πολιτικές του συστήματος και των κυβερνήσεων, ζήτησαν τότε προθεσμία 2 ετώ (!) για να ετοιμάσουν -λέει- τις αναγκάιες υποδομές (!) και να βρούνε τάχα τα κατάλληλο προσωπικό!.... Και η τότε κυβέρνηση τους το παραχώρησε!....

Με αυτούς τους γελοίους και προκλητικούς ισχυρισμούς, οι θλιβεροί δήμαρχοι του δικομματισμού και οι γνωστοί περιφερειάρχες, καταδίκασαν χιλιάδες πολίτες στην ταλαιπωρία, στίς λαθυστερήσεις και ουσιαστικά στον εκμηδενισμό κάθε σχεδόν δυνατότητας να αποκτήσουν τα βιβλιάρια υγείας της Πρόνοιας κλπ αφού η απόκτησή τους, προϋπέθετε όρους που δεν μπορούσαν να εκπληρωθού. Γι' αυτο και ένα μεγάλο ποσοστό απο τους διακιούχους τα έχουν παρατήσει και ζούνε μέσα στην απελπισία, χωρίς στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα, χωρίς δωρεάν νοσοκομεική περίθαλψη, χωρίς γιατρό και χωρίς χορήγηση δωρεάν φαρμάκων.

Οι άνεργοι και οι άποροι ανασφάλιστοι μαζί με όλους τους υπόλοιπος δικαιούχους, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΩΡΑ τις υπηρεσίες της Πρόνοιας, που προβλέπει ο Νόμος.

Ζητάμε απο τα μέσα ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά, τίς οργανώσεις και τις πρωτοβουλίες πολιτών να προβάλουν αυτή την ανάγκη.

Κοινωνικο Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα

Μετά από αυτή την ανακοίνωση που θα διαβάσεις παρακάτω, την οποία στείλαμε στα πολιτικά κόμματα, τα ΜΜΕ, στον Δήμο Αθηναίων και σε άλλους αποδέκτες, ο Δήμος Αθηναίων αποκέντρωσε αυτή την βαρβαρότητα και την πήγε σε 8 ή 9 ΚΕΠ και νομίζω και σε κάποια άλλα γραφεία. Αυτή η αποκέντρωση, που γίνηκε στα πλαίσια του Δήμου Αθηναίων είναι ανεπαρκής. Οι άνεργοι δικαιούχοι αποτελούν σήμερα ένα τεράστιο μέγεθος. Δεν μπορεί να εξυπηρετηθούν από έναν μόνο Δήμο. Ούτε οι άνεργοι λ.χ από το Μενίδι, από τα Φιλαδέλφεια, τον Βύρωνα ή από το Ελληνικό μπορούν να εξαναγκάζονται να διανύουν χιλιόμετρα και να υποβάλλονται σε δαπάνες γιατί οι Δήμοι αρνούνται να αναλάβουν το έργο που τους αναλογεί! Στο κάτω-κάτω ποιος λόγος υπάρχει γι’ αυτό! Οι Δήμοι της Αθήνας ΠΡΕΠΕΙ να αναλάβουν το έργο της έκδοσης βιβλιαρίων τώρα. Η διετής αναστολή της εφαρμογής του νόμου που είχαν ζητήσει ΑΠΟ ΤΟ 2012 και τους δόθηκε, πρέπει να ακυρωθεί και οι Δήμου να αναλάβουν άμεσα το έργο της έκδοσης βιβλιαρίων της Πρόνοιας.
Δ. Σουλιώτης


ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Ποιος θα σταματήσει το αίσχος των υπηρεσιών Πρόνοιας;

Στην διαβόητη πια υπηρεσία ΠΡΟΝΟΙΑΣ , η οποία βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού (παλιά νομαρχία), και από την οποία υποτίθεται εκδίδονται τα βιβλιάρια υγείας ή δίνονται επιδόματα στους άνεργους, άπορους, ανασφάλιστους, ανάπηρους κ.α στοιβάζονται καθημερινά εκατοντάδες συμπολιτών μας προκειμένου να διεκπεραιώσουν ότι απαιτείται για να αποκτήσουν τα βιβλιάρια πρόνοιας . Προσέρχονται από το πρωί στις 6 και 7 και παραμένουν εκεί μέχρι και αργά το μεσημέρι, άνθρωποι γέροι και βασανισμένοι, καταδικασμένοι από την κυβέρνηση, τον υπουργό υγείας, την περιφέρεια του γνωστού κ. Σγουρού και τον Δήμο Αθηναίων στο μαρτύριο του εξευτελισμού, της ορθοστασίας και του περίμενε, χωρίς πολλές φορές κανένα αποτέλεσμα. Αυτή η εξουσία της κούφιας δημοκρατίας, που αποτελείται από πολλά μέρη αλλά είναι μία, εξευτελίζει κάθε μέρα και περιφρονεί στην πράξη εκατοντάδες συμπολίτες μας. Τους μεταχειρίζονται σαν αγέλη. Τους έχουν στριμωγμένους σε διαδρόμους στενούς, που με δυσκολία μπορείς να αναπνεύσεις, χωρίς επαρκή καθίσματα και χωρίς κλιματισμό, χωρίς ένα μέρος να κάτσει η γριούλα, "η δική μας η μάνα" και "ο δικός μας γέροντας πατέρας"! Είναι ένα είδος "θαλάμων αερίων", όπου επί ώρες βλέπουμε να περιμένουν κάθε μέρα δεκάδες ή και εκατοντάδες ηλικιωμένοι, άποροι και ανάπηροι άνθρωποι για να πάρουν ή να δώσουν τα βιβλιάρια πρόνοιας ή να καταθέσουν τα χαρτιά τους ή έστω να πάρουν οποιαδήποτε σχετική πληροφορία. Η πληροφορία έχει αναχθεί σε είδος πολυτελείας. Όσες ώρες και να περιμένεις δεν μπορείς να πάρεις καμιά πληροφορία. Στήσανε αυτή την υπηρεσία, μετά τον διαβόητο Καλλικράτη, χωρίς καμιά υποδομή, χωρίς σχέδιο, χωρίς υπαλλήλους, χωρίς πόρους! Δεν υπάρχει κάν γραφείο πληροφοριών! Δεν υπάρχει διευθυντής. Δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο αυταρχισμός, βία, αποδοκιμασία και περιφρόνηση στον λαό.

Οι ίδιοι οι πολίτες, που καταδικάζονται στο μαρτύριο του περίμενε, στο γραφείο 219, αλλά και σε άλλα γραφεία, γράφουνε μια λίστα των προσερχόμενων στο γόνατο και όταν ανοίγει επιτέλους η πύλη του «αλιμπαμπά», την δίνουνε στο ανάλογο γραφείο για να πάρουν, υποτίθεται σειρά. Κάθε πρωί, μπορεί κανείς να δει στις λίστες εκατοντάδες ονόματα (!) αλλά οι υποθέσεις που τελικά διεκπεραιώνονται, δεν ξεπερνάνε ορισμένες δεκάδες την ημέρα. Οι άλλοι διώχνονται για την επόμενη. Και την άλλη μέρα αρχίζει το ίδιο μαρτύριο με τους ίδιους ανθρώπους, που χθες στήνονταν ξανά στην ουρά της ταλαιπωρίας και του εξευτελισμού…...

Με αυτές τις πρωτόγονες υποδομές και την βαθιά αδιαφορία απέναντι στον εργαζόμενο λαό κα τη φτωχολογιά, να διατρέχει μόνιμα και παντού κυβέρνηση, υπουργείο Υγείας, Περιφερειάρχες τύπου Σγουρού, Δημάρχους, και αντιδημάρχους, υπολογίζεται ότι απαιτούνται περίπου 10 χρόνια για να πάρουν τα βιβλιάρια υγείας οι δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι άνεργοι και άποροι συμπολίτες μας, που τόσο έχουν ανάγκη τη νοσοκομειακή, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

Η βαθιά ΑΠΟΣΠΣΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ όλων όσων ασκούν εξουσία στα πλαίσια των σημερινών αντιλαϊκών πολιτικών, έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό αποξένωσης ώστε οι πρωταγωνιστές του αντιλαϊκού και διεφθαρμένου αυτού πολιτικού συστήματος, στην εποχή μάλιστα της ψευτοηλεκτρονικής διακυβέρνησης, την οποία συνήθως θυμούνται μόνο όταν πρόκειται να «φάνε» από τα ΕΣΠΑ, δεν διαθέτουν ούτε ένα γραφείο πληροφοριών, δεν έχουν τυπώσει ούτε μια ανακοίνωση- οδηγία, για να διαφωτίζουν τους χιλιάδες ανήμπορους αυτούς ανθρώπους, για τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις, που απαιτούνται για να ασκήσουν τα δικαιώματά τους, δικαιώματα που σχετίζονται άμεσα με την υγεία και την ίδια την προστασία της ζωής τους. Ποιος θα σταματήσει αυτό το αίσχος;
Δ.Σουλιώτης 
 Υπεύθυνος Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση