GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απέτρεψαν διαφημιστικό οι νομικές ενέργειες των Μονών των Μετεώρων...

Τι δηλώνει στο trikalanews.gr η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου και η θέση της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων. Όπως α...


Τι δηλώνει στο trikalanews.gr η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου και η θέση της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.
Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr όλα ξεκίνησαν όταν στα μέσα Μαΐου στάλθηκε αίτημα από την Red bull ώστε να πάρουν τις απαιτούμενες άδειες για να μπορέσουν να κινηματογραφήσουν πλάνα από το νέο extreme σπορ το «wingsuit» που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες προβολής του «ενεργειακού ποτού» μέσω διαφημιστικού σποτ.

Πριν λίγες εβδομάδες θετική απόφαση πήρε και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας, ενώ θετική γνωμοδότηση έδωσε και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αλλά χωρίς ωστόσο να υπογραφεί από τον Υπουργό Πολιτισμού ώστε να τεθεί σε εφαρμογή.

Οι Ιερές Μονές των Μετεώρων βλέποντας αυτές τις εξελίξεις προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη και κατέθεσαν αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων στο Πρωτοδικείο Τρικάλων με στόχο να διασφαλιστεί η ιερότητα και η θρησκευτική ακεραιότητα του χώρου.

Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν θετική για τις Ιερές Μονές που κέρδισαν την Προσωρινή διαταγή που απαγορεύει το γύρισμα του συγκεκριμένου διαφημιστικού στον χώρο των Μετεώρων.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το trikalanews.gr η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου Χριστονύμφη ισχυρίστηκε ως «άμυνα» τις ενέργειες των Ιερών Μονών με το σκεπτικό πως «τα Μετέωρα εκτός από ένα σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας αποτελούν και ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο που έχουν υψηλή αξία τόσο θρησκευτική όσο και τουριστική και είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα και χαρακτηρίζονται ως διατηρητέο και προστατευόμενο Μνημείο της ανθρωπότητας από την UNESCO και άλλους διεθνείς Οργανισμούς ώστε να επιτρέψουμε να εμπορευματοποιηθεί», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «Οι Μοναχοί είναι υπέρ της τουριστικής αξιοποίησης των Μετεώρων και σε αυτό ανταποκρίνονται καθημερινά όπου υποδέχονται, ξεναγούν και φιλοξενούν χιλιάδες τουρίστες καθημερινά».

Ταυτόχρονα θέση για το ζήτημα πήρε και η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων όπου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ με επιστολή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο ανέφερε μεταξύ άλλων «ότι δεν πρέπει επ’ ουδενί να συμβεί κάτι τέτοιο αφού αποτελεί την κερκόπορτα για παρόμοιες καταστάσεις και αιτήσεις.

Αποτελεί βεβήλωσιν του ιερού αυτού χώρου με το να διαφημίζεται με φόντο τας Ιεράς Μονάς ένα ποτόν μιας Εμπορικής Εταιρείας με σκοπόν το κέρδος και σας παρακαλώ θερμώς να μην υπογράψετε αυτήν την απόφασιν, που αποτελεί προσβολήν διά τον Μετεωρίτικον Μοναχισμόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση