GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν η Ελλάδα εκπληρώνει τους όρους θα είμαστε αλληλέγγυοι, δήλωσε ο Β. Σόιμπλε

«Στο βαθμό που η Ελλάδα θα επιδεικνύει τη δύναμη να εκπληρώνει τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είμαστε απέναντί της αλληλέγγυοι...


«Στο βαθμό που η Ελλάδα θα επιδεικνύει τη δύναμη να εκπληρώνει τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είμαστε απέναντί της αλληλέγγυοι. Κάθε άλλη στάση θα κατέστρεφε την Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συζήτηση που είχε με πέντε επιχειρηματίες, μέλη της Ένωσης Οικογενειακών Επιχειρήσεων στην Γερμανία, τους Τόμας Μπάουερ, Μάνφρεντ Φουκς, Έντβιν Κολ, Φρανκ Στράουμπ και 'Αντον Βέρχαν, την οποία μεταφέρει η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
Η πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης στην Ευρωζώνη είναι «σε μεγάλο βαθμό σωστή», λέει ο κ. Στράουμπ, αλλά συνεχίζει: «Αυτοί οι Έλληνες, όμως! Ο Σόιμπλε δεν είναι κανένας υπομονετικός άνθρωπος, αλλά με την Ελλάδα έχει όλη την υπομονή του κόσμου. Η μέθοδός του είναι: καρότο (βοήθεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την νεανική ανεργία) και μαστίγιο (μέτρα λιτότητας)», για να απαντήσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ότι «αν δεν μειώσουμε γρήγορα τη νεανική ανεργία στην Ευρώπη, θα χάσουμε ως κράτη και ως κυβερνήσεις την υποστήριξη των πολιτών μας».
Από την πλευρά του, ο κ. Μπάουερ, ο οποίος είναι και ταμίας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) υποστηρίζει ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεθεί το σωστό μείγμα «ανάμεσα στην απίστευτη πίεση, αλλά και στην ανάγκη να δοθεί στους Έλληνες μία ευκαιρία».
Όλοι οι παριστάμενοι επιχειρηματίες έχουν εμπειρίες από την Ελλάδα, κατά βάση αρνητικές. Ο κ. Κολ δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται τους Έλληνες, καθώς συναλλάσσεται μαζί τους εδώ και πολλά χρόνια και εκφράζει τον εκνευρισμό του για την μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. «Γιατί δεν αξιοποιείται το CD, ακόμα και αν πρέπει να ασκηθεί πίεση από τον ΟΟΣΑ;», αναρωτιέται ο κ. Κολ και σημειώνει ότι υπάρχει και ρήγμα στην ελληνική κοινωνία, στην οποία οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
Ο κ. Σόιμπλε απαντά ότι «η δημιουργία μίας λειτουργικής κατά τα κοινά πρότυπα φορολογικής διοίκησης είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, την οποία η Ελλάδα δεν έχει ακόμα φέρει εις πέρας» και προσθέτει ότι η κοινωνική ανισότητα στην Ελλάδα «από ορισμένες απόψεις είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι αλλού».
Ο Γερμανός υπουργός αναγνωρίζει ότι στην Ελλάδα οι άνθρωποι υποφέρουν, αλλά διευκρινίζει ότι η αιτία δεν εντοπίζεται στο Βερολίνο ή τις Βρυξέλλες, αλλά στο γεγονός ότι οι ελίτ της χώρας επί δεκαετίες απέτυχαν. «Η Ελλάδα θα πρέπει εκ νέου να ανακαλύψει τον εαυτό της και σε αυτό μπορούμε και θέλουμε να βοηθήσουμε, όμως τις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να τις κάνουν οι ίδιοι οι Έλληνες. Στο βαθμό που η Ελλάδα θα επιδεικνύει την δύναμη να εκπληρώνει τους όρους της ΕΕ, θα είμαστε απέναντί της αλληλέγγυοι. Κάθε άλλη στάση θα κατέστρεφε την Ευρώπη», δηλώνει. express.gr

2 σχόλια

  1. Οι επόμενοι άνεργοι θα είναι ΌΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ....

    Άντε για σας παλικάρια πέρασε και εσάς η μπογιά σας..

    Η δε αντιπολίτευση, ροζ, κόκκινη, μαύρη, μπλε...ΘΈΛΟΥΝ ΠΟΛΎ ΓΑΜΉΣΙ..πως ρε θα πέσει η Δικτατορία του ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥ όταν δεν εμπνέει ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ; ...ΠΩΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ; ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ..
    αν κάποιος λέει δεν πληρώσει εντός 30 ημερών τους φόρους του θα του πάρουν το σπίτι, κινητά, ακίνητα κι αμίλητα κι αγέλαστα κι όλα!

    Και σταματάει εκεί και μ΄εχει αφήσει σε μια αγωνία...

    Δηλαδή δεν θα τον δένουν στη μέση της πλατείας για 3 μερόνυχτα γδυτό, ξυρισμένο, να περνάνε οι υπόλοιποι να τον φτύνουν?

    Δεν θα του ρίχνουν κι ένα χέρι ξύλο για συμμόρφωση?

    Δεν θα τον θάβουν με το κεφάλι μόνο απέξω κάτω από τον ήλιο μέχρι να πει ήμαρτον?

    Κι αν επιζήσει από όλα αυτά θα του επιτρέπουν να κυκλοφορεί ανάμεσα στους καθώς πρέπει νομοταγείς πολίτες?

    Δεν θα τα στέλνουν όλα αυτά τα μιάσματα σε κάποιο νησί τύπου «Απόδραση από Νέα Υόρκη» μαζί με όλα τα υπόλοιπα αποβράσματα...

    Δηλαδή, οφειλέτες της ΔΕΗ, των τραπεζών, και λοιπών ευγενών ιδρυμάτων?

    Κι εκείνοι που θα επιβιώσουν χωρίς σπίτι, χωρίς, δουλειά, χωρίς φαΐ, χωρίς τίποτα, παρέα με τους ηλικιωμένους του σωματίου “και δεν πεθαίνουν κιόλας”... τι θα τους κάνουμε?

    Έτσι θα περιφέρονται καταναλώνοντας πολύτιμο αέρα?

    Όχι δεν είναι σωστό.
    Νομίζω πως πρέπει να προχωρήσουμε δυναμικά και σ΄αλλα μέτρα αποτελεσματικά τα οποία να μην τρομοκρατούν απλά τον πολίτη.

    Να τον απειλούν ξεκάθαρα.
    Τα λεφτά σου ή τη ζωή σου.
    Τι μισόλογα είναι αυτά?
    Εντός 30 ημερών... Σιγά μην τους το ανακοινώνουμε και με τρόπο μην τους συγχύσουμε!
    ..................................
    Εν τω μεταξύ το νέο δυναμικό κίνημα που ονομάζεται «γιατί, αλλιώς τι? Ε? Τι? ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΆΣΤΕ ΤΑ ΑΡΧΊΔΙΑ ΡΕΕΕ» όλο και γιγαντώνεται.
    ...................................
    Επίσης ισχύ αποκτά και το προκλητικό νεοεμφανιζόμενο «θα μου ΚΛΑΣΤΕ μια μάντρα ΑΡΧΙΔΙΑ» όπως και το αρμονικότερο και φιλικό «ουκ αν λάβεις εκ του μη έχοντος».

    Και φυσικά το διαχρονικό «μολών λαβέ», που έχει αποκτήσει ένα διεθνή χαρακτήρα χάρη στην απαράμιλλη έκφραση του Leonidas -Gerard - come and get them!

    vasiliskos ....ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΑΊΑ ΤΆΞΗ ΠΑΝΤΑ ΞΕΚΙΝΆ Η ΕΞΈΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΟΥΣ ..ΚΑΙ ΤΌΤΕ ΘΑ ΔΕΊΤΕ ....ΠΟΙΑ ΧΡΥΣΆ ΚΛΟΥΒΙΆ ΑΥΓΆ; ΠΙΑ ΑΝΤΑΡΣΊΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΣ!!!ΜΟΙΚΟΚΥΡΕΟΥΣ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗΤΕΣ ΈΧΕΤΕ ΔΕΙ;;; ΕΕΕΕ ΣΑΣ ΈΡΧΟΝΤΑΙ...

    {Ο απόλυτος ΒΕΛΙΖΕΛΟΣ θα του φερουν απο τησ ΗΠΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ...}

    Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση