GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

''Νέκρωσε'' σήμερα το Πυθαγόρειο!

Στο πολύ μεγάλο ποσοστό του 95% σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κυμαίνεται η συμμετοχή των επιχειρηματιών του Πυθαγορείου από την σ...


Στο πολύ μεγάλο ποσοστό του 95% σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κυμαίνεται η συμμετοχή των επιχειρηματιών του Πυθαγορείου από την σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, με αφορμή τις διώξεις που υφίστανται οι επιχειρηματίες από τον Δήμο Σάμου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείοκαι το Λιμεναρχείο για τις πέργκολες των καταστημάτων τους!
Από νωρίς το πρωΐ όλα τα καταστήματα και οι ιδιοκτήτες τους έχουν βάλει λουκέτο διαμαρτυρόμενοι για την πλήρη απαξίωση ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, αφού το λιμάνι έχει εγκαταληφθεί τελείως, η πύλη εισόδου βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη και έργα υποδομής έχουν απαξιωθεί τελείως!
Σήμερα το βράδυ ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Πυθαγορείου ετοιμάζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας με δωρεάν μπουφέ στους τουρίστες που μένουν έκπληκτοι από την εικόνα που αντικρίζουν, αλλά παρόλα αυτά το εντυπωσιακό είναι πως συμπαραστέκονται στους κατοίκους της πόλης! i-samos.gr

1 σχόλιο

  1. ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ, ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 30% ΑΠΟ ΤΟ 2014. ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ( ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ), ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ !!!ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ! Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΧΡΙ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΚΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ.


    Το έτος εξόδου στη σύνταξη θα αποτελεί βασικό κριτήριο για τις διακυμάνσεις στο ποσό του εφάπαξ.

    Aλλάζει από το 2014 ο τρόπος υπολογισμού του βοηθήματος στο σύνολο των Ταμείων Πρόνοιας ενώ οι αλλαγές θα οδηγήσουν κατά μέσο όρο σε περικοπές της τάξης του 20% (χωρίς να αποκλείονται μεγαλύτερες μειώσεις).

    Μέχρι τις 27 Ιουλίου θα πρέπει η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί (και η οποία αποτελείται από 15 μέλη) να παραδώσει το πόρισμα για την εφαρμογή της νέας βάσης υπολογισμού του βοηθήματος. Στόχος είναι να διαπιστωθεί το αν πρέπει να υπάρξουν τροποποιήσεις στον μαθηματικό τύπο με βάση τον οποίο θα καταβάλλεται το βοήθημα από τις αρχές της νέας χρονιάς.

    Ουσιαστικά, σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, το καταβαλλόμενο εφάπαξ δεν θα είναι σταθερό, αλλά θα μπορεί να παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις ανάλογα με το έτος εξόδου στη σύνταξη.

    Μεταξύ άλλων προβλέπεται η δημιουργία «ατομικών μερίδων» για τους ασφαλισμένους, ενώ για τον υπολογισμό του βοηθήματος θα λαμβάνεται υπόψη και ο συντελεστής βιωσιμότητας του Ταμείου.

    Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε δραστική περικοπή του εφάπαξ σε Ταμεία με έντονο οικονομικό πρόβλημα, όπως των δημοσίων υπαλλήλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση