GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από αλκοτέστ θα περνούν οι γονδολιέρηδες στη Βενετία μετά από παράπονα

Λίγο παραπάνω φαίνεται πως πίνουν οι γονδολιέρηδες σύμφωνα με το συμβούλιο της Βενετίας που δέχτηκε δεκάδες παράπονα και πρότεινε τη...


Λίγο παραπάνω φαίνεται πως πίνουν οι γονδολιέρηδες σύμφωνα με το συμβούλιο της Βενετίας που δέχτηκε δεκάδες παράπονα και πρότεινε την Πέμπτη να περνούν όλοι οι γονδολιέρηδες από αλκοτέστ.

Σύμφωνα με την Telegraph, το ζήτημα ήρθε στο προσκήνιο προσφάτως μετά από το «καψόνι» σε επίδοξο βοηθό γονδολιέρη, ο οποίος εξαναγκάστηκε από άλλους μεθυσμένους γονδολιέρηδες να βγάλει τα ρούχα του και να πέσει γυμνός στο Μεγάλο Κανάλι, προκειμένου να εξασφαλίσει τη δουλειά.

Ο νεαρός άνδρας ευελπιστούσε να γίνει ένας από τους βοηθούς στη γόνδολα, το άτομο δηλαδή που την τραβά στην ακτή και βοηθά τους τουρίστες να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν από τη βάρκα. Τότε μία ομάδα γονδολιέρηδων, υπό την επήρεια αλκοόλ, τον ανάγκασαν να πέσει στο νερό δίπλα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Η διαδικασία του «καψονιού» είναι μία πρακτική που συνήθως γίνεται υπό την επήρεια μέθης.

Σύμφωνα με μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Βενετίας, στους γονδολιέρηδες που ενεπλάκησαν στο περιστατικό θα πρέπει να αφαιρεθούν οι άδειές τους.

«Οι γονδολιέρηδες αντιπροσωπεύουν την πόλη μας σε όλον τον κόσμο και για αυτό θα πρέπει να σέβονται τις ιστορικές και παραδοσιακές αξίας, όπως και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονδολιέρηδων, Νικολα Φαλκόνι, έκανε ένα βήμα παρακάτω, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι γονδολιέρηδες να υποβάλλονται σε αλκοτέστ και ναρκοτέστ, ενώ επεσήμανε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν όλους τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.

«Από τις γόνδολες μέχρι τα πλοία, οι εργαζόμενοι σε αυτά θα υποχρεούνται να υποβάλλονται σε αλκοτέστ και ναρκοτέστ. Λαμβάνοντας υπόψη τα παράπονα για την προσβλητική συμπεριφορά ορισμένων γονδολιέρηδων, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το μέτρο και σε αυτή την εργασιακή κατηγορία», επεσήμανε ο Φαλκόνι.

Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί τη Δευτέρα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση