GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητέρα στην Πάτρα ζητά βοήθεια - "Δεν αντέχω να βλέπω αβοήθητα τα παιδιά μου, να αργοπεθαίνουν"

Καρκινοπαθής μητέρα με δυο άρρωστα παιδιά 13 και 9 ετών, βρίσκεται σε απόγνωση, εφόσον το κράτος έχει γυρίσει την πλάτη του, αδιαφορώντ...

Καρκινοπαθής μητέρα με δυο άρρωστα παιδιά 13 και 9 ετών, βρίσκεται σε απόγνωση, εφόσον το κράτος έχει γυρίσει την πλάτη του, αδιαφορώντας και εκθέτοντας σε κίνδυνο τα ανήλικα αγόρια.

Ο 13χρονος που πάσχει από βαριά νοητική υστέρηση και χρειάζεται υποστήριξη οξυγόνου, με την διακοπή του ρεύματος από την γεννήτρια (η οποία ηλεκτροδοτεί την καντίνα που διαμένει η οικογένεια), έχασε τις αισθήσεις του και με την άμεση βοήθεια του ΕΚΑΒ, κατάφερε να επανέλθει.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (30/7), στην περιοχή της Πάτρας. Το μικρότερο παιδί της οικογένειας, 9 ετών, πάσχει από ενδοκρανιακή υπέρταση.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή (21/7), όταν η απελπισμένη μητέρα, κα Σούλα Μέρμελα, περιλούστηκε με βενζίνη, κλείστηκε μέσα στην καντίνα που ζει με την οικογένεια της, άνοιξε την φιάλη υγραερίου και απειλούσε να βάλει φωτιά και δώσει τέλος στη ζωή της.

Ο λόγος; Σύμφωνα με δηλώσεις της καταγγέλουσας κυρίας Μέρμελα, η ΔΕΗ αρνείται να επανασυνδέσει το ρεύμα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή δυο παιδιών.

«Δεν αντέχω να βλέπω αβοήθητα τα παιδιά μου, να αργοπεθαίνουν. Η ΔΕΗ μας έχει κόψει το ρεύμα. Το παιδί μου είναι κωφό, καρδιοπαθής με βαριά νοητική υστέρηση και έχει 22 ηλεκτροκαλώδια στο κεφάλι του. Χρειαζόμαστε και οι δύο οξυγόνο. Δεν με νοιάζει για εμένα, το παιδί μου όμως, πως θα αντέξει χωρίς υποστήριξη οξυγόνου;» Αυτά είναι τα τρεμάμενα λόγια της μητέρας που είναι έτοιμη να θυσιάσει τη ζωή της για την οικογένεια της.

Η οικογένεια βρίσκεται σε απόγνωση και καθημερινά προσπαθεί απευθυνόμενη σε κάθε αρμόδιο για την άμεση, επέμβαση και επίλυση του θέματος της. Τελευταία ενέργεια εχθές (Τρίτη 30/7), όπου η μητέρα προέβη στην αρμόδια Υπηρεσιακή Εισαγγελέα Πατρών, με την καταγγελία έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Αποτέλεσμα μηδέν. Έπειτα από παρέμβαση του patrasevents.gr προς την ΔΕΗ, την Περιφέρεια Διεύθυνσης Δικτύου και προς τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πατρών Μασσαρά Θεοχάρη, διαπιστώθηκε πως κανείς αρμόδιος δεν έχει την αρμοδιότητα για να γίνει η επανασύνδεση.

Θα αναρωτιέστε πως γίνεται αυτό; Ο κος Μασσαράς, σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος με Διευθυντικό Στέλεχος της ΔΕΗ στην Αθήνα, έλαβε την εξής απάντηση: ¨Έχουμε εντολή να μη γίνει επανασύνδεση σε καμία περίπτωση¨.

Από την Περιφέρεια Διεύθυνσης Δικτύου, ο Διευθυντής κος Μυλωνάς Σπυρίδων απουσίαζε, ο Υποτομεάρχης κος Ρέγκλης ήταν εκτός γραφείου, ενώ η αρμόδια του τμήματος κα Σταγάκη, σήμερα (Τετάρτη 31/7), μετατέθηκε σε άλλο τμήμα και δεν χειρίζεται πλέον την υπόθεση αυτή.

Η αξιοπρέπεια της οικογένειας, κράτησε σιωπηλό το ζευγάρι για αρκετό καιρό. Πλέον η αντιμετώπιση από το κράτος τους οδήγησε στο να μιλήσουν στα Μ.Μ.Ε.

"Δεν είμαστε επαίτες. Είμαστε αξιοπρεπείς άνθρωποι που μας έχει χτυπήσει ανελέητα οι μοίρα. Τα παιδιά μας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και θέλουμε για να ζήσουμε να κρατήσουμε την καντίνα που είναι και το σπιτικό μας. Είναι μεγάλο το χρέος αλλά εδώ τίθεται θέμα υγείας".

Υστάτη κίνηση της κας Μέρμελα είναι να ξεκινήσει με τα πόδια από Πάτρα προς Αθήνα, μη έχοντας άλλη επιλογή, με σκοπό να συναντήσει κάποιον Υπουργό για να καταφέρει να σώσει τα παιδιά της.

Ρεπορτάζ: Ελένη Βασιλοπούλου.
patrasevents.gr

1 σχόλιο

  1. O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ,ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.ΤΟΣΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΓΙΝΑΤΕ ,ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΥΡΑΤΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.ΜΟΝΟ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΛΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΒΡΩΜΟΜΥΓΕΣ ΝΑ ΔΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥΣ .ΝΤΡΟΠΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΣΥΡΙΖΑ ΜΥΡΙΖΑ ΝΔ,ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΒΔΕΛΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση