GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή στον Α. Σαμαρά από τον Γκρούεφσκι, για το ζήτημα της ονομασίας

Επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά απέστειλε την περασμένη εβοδμάδα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στην οποία προτείνει τρόπους...


Επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά απέστειλε την περασμένη εβοδμάδα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στην οποία προτείνει τρόπους για να ξεπεραστεί η στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Dnevnik των Σκοπίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γκρούεφσκι προτείνει τον σχηματισμό ομάδων εργασίας με επικεφαλής τους δύο πρωθυπουργούς για την έναρξη συνομιλιών σχετικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας.

«Να συναντηθούμε ακόμη και αυτή την εβδομάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ επισημαίνεται ότι αυτή τη φορά προτείνεται κάτι πολύ πιο ουσιαστικό από τις συναντήσεις μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών που λάμβαναν χώρα στο παρελθόν.

Εκτίμηση του Νίκολα Γκρούεφσκι είναι ότι οι δύο χώρες θα είχαν να επωφεληθούν από την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, η οποία στην παρούσα φάση, όπως σημειώνει, δεν είναι ορατή, καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν όπως θα έπρεπε.

Οι διαπραγματεύσεις, συμπληρώνει, θα διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της εντολής του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.

Ο κ. Γκρούεφσκι καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέλιξη που όπως εκτιμά, θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή, και θα βελτιώσει το κλίμα για την επιτυχή κατάληξη του θέματος της ονομασίας.

Στο σημείο αυτό αναφέρει ότι επιθυμεί ειλικρινά να αποτελέσει η Ελλάδα έναν σημαίνοντα εταίρο και υποστηρικτή της χώρας του για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Dnevnik, το πλήρες κείμενο της επιστολής Γκρούεφσκι στον Αντώνη Σαμαρά θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση