GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια οθόνη... ξεχειλίζει Κρήτη! Εικονική περιήγηση στο νησί για τους επισκέπτες!

Μια σύντομη και κατατοπιστική "γεύση" από Κρήτη θα μπορέσει να πάρει ο επισκέπτης στο νησί...


Μια σύντομη και κατατοπιστική "γεύση" από Κρήτη θα μπορέσει να πάρει ο επισκέπτης στο νησί...
με το που θα πατήσει Κρήτη! Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου από σήμερα συναντούν τέσσερις ειδικές μεγάλες οθόνες, με διαδραστικά συστήματα προβολής, προκειμένου όσο θα περιμένουν τις αποσκευές τους, να δουν ... με μερικά κλικς την Κρήτη, από τη μια άκρη στην άλλη, και μάλιστα να αποκτήσουν και μια αναμνηστική φωτογραφία! Κι όλα αυτά ... από το αεροδρόμιο!

Η νέα αυτή ιδέα προέκυψε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης - που χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου την πρωτοβουλία - με την καταλυτική συνδρομή του ΙΤΕ. Έτσι στο εξής οι αφιχθέντες στο αεροδρόμιο θα μπορούν να δουν με μερικά κλικς γνωστές περιοχές ιδιαίτερου κάλλους του νησιού, καθώς και στοιχεία του πολιτισμού και της παράδοσης της κρήτης, π.χ. μπορεί να δει το φαράγγι της Σαμαριάς και μάλιστα να γίνει ... μέρος της περιήγησης, παίρνοντας μαζί του μια φωτογραφία του ίδιου στο φαράγγι!

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ευχάριστη και ταυτόχρονα παιδευτική αναμονή για τη βαλίτσα, ενώ παράλληλα πρόκειται για έναν πρώτης τάξης τρόπο προβολής της Κρήτης, για καθένα από τους εξής πέντε τομείς: τουρισμός, πρωτογενής τομέας, πολιτισμός, ιστορία, παράδοση.

Το νέο σύστημα παρουσιάστηκε, σήμερα, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου από τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκης, ο οποίος μάλιστα δοκίμασε το σύστημα!

Αντίστοιχες οθόνες πρόκειται να εγκατασταθούν στο αεροδρόμιο των Χανίων καθώς και στα λιμάνια Ηρακλείου και Σούδας. cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση