GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργία ΟΣΕΑΔΕ την Τρίτη

Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Τρίτη η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) και καλεί σε μαζική ...


Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Τρίτη η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει:
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ στις 16 ΙΟΥΛΗ.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Να δώσουμε τη μαχητική απάντηση στην δικομματική κυβέρνηση , την Ε.Ε που με το πολυνομοσχέδιο σκούπα – οδοστρωτήρας για τους εργαζόμενους που φέρνουν στη βουλή , επιδιώκουν να σαρώσουν ότι απέμεινε από τα δικαιώματά μας σε όφελος των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρησιακών ομίλων ντόπιων και ξένων.

Ο κατώτερος μισθός θα καθορίζεται μονομερώς από την κυβέρνηση . Για τον ΕΟΠΥΥ μπαίνει πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις ,νοσηλεία και φυσικοθεραπείες. Επιβάλει νέα φοροληστεία για το λαό με τις νέες κλίμακες, έτσι ώστε να πληρώνουμε από το πρώτο ευρώ καταργώντας όλες τις φοροαπαλλαγές.

Από την άλλη μειώνουν το από 25% σε 10% το συντελεστή φορολόγησης των μερισματούχων δηλ. μείωση το φόρου κατά 60%.

Οι απολύσεις στους ΟΤΑ και στους Εκπαιδευτικούς είναι μόνο η ΑΡΧΗ. Ήδη προβλέπεται η κατάργηση οργανικών θέσεων του Δημοσίου με Υπουργική απόφαση, χωρίς να είναι απαραίτητα τα νέα οργανογράμματα.

Με τα νέα οργανογράμματα στις Αποκεντρωμένης Διοικήσεις που τα κρατάνε επτασφράγιστα, αρχής γινομένης από Αττική και Ήπειρο θα έχουμε μειώσεις των Διευθύνσεων και Τμημάτων με κατάργηση οργανικών θέσεων και στη συνέχεια διαθεσιμότητα – απολύσεις με «αξιολογήσεις» από τριμερή επιτροπή.

Οι απολύσεις μας αφορούν όλους. Έχουμε δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα.

Γνωρίζουμε ότι η έλλειψη και ενός μεροκάματου δυσκολεύει τη λαϊκή οικογένεια. Ξέρουμε τι δυσκολίες έχει μία απεργία και τι δουλειά χρειάζεται για να είναι πετυχημένη. Γνωρίζουμε τι δυσπιστία που έχεις απέναντι στις Ομοσπονδίες και στην ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ. Τα νέα μέτρα που έρχονται επιβάλουν την αναγκαιότητα της γενικής απεργίας. Επιβάλουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων . Μην τους δίνεις τη χαρά να σε θεωρούν του χεριού τους. Μη λυπάσαι το μεροκάματο που θα χάσεις . Αυτοί σου παίρνουν ολόκληρη τη ζωή με μια μονοκονδυλιά. Δεν γίνεται αγώνας χωρίς θυσίες. Το ποιος θα βγει νικητής στο τέλος, είναι θέμα συσχετισμών. Είμαστε οι πολλοί και είναι οι λίγοι. Αρκεί να καταλάβουμε ότι έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας.

Στο χέρι σου είναι παρά τις επιφυλάξεις που έχεις , να πάρεις την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα δικά σου χέρια. Όλα τα υπολογίζουν. Αλλιώς δεν θα γνωμοδοτούσε θετικά το ΣΤΕ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων σε πόλεις πάνω από 100,000 πληθυσμό όταν θα το κρίνει ο Αστυνομικός Διοικητής. Δεν θα ψήφιζαν το νέο τρομοκρατικό πειθαρχικό δίκαιο. Δεν θα προχωρούσαν σωρηδόν σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου , σε πολιτική επιστράτευση κ.α. Όσο πιο βάρβαρα μέτρα θα παίρνουν, τόσο πιο πολύ θα ενισχύουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Δεν είναι τυχαία η μεταφορά της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αστυνομία.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο πέρα από τη σύγκρουση με την κυβέρνηση και το κράτος των μονοπωλίων. Οι κοινωνικοί διάλογοι και διαβουλεύσεις φέρνουν αναμονή, η αναμονή φέρνει μοιρολατρία , η μοιρολατρία φέρνει υποταγή και η υποταγή φέρνει εξαθλίωση.

Πάλεψε με το σωματείο σου, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Σκέψου ποιές είναι οι πραγματικές αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα και μην πιστεύεις τα ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια των ηλεκτρονικών και μη Μ.Μ.Ε.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ – ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση