GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Κουτσούμπα με ΕΑΒ

«Ήταν πολύ σημαντική η σημερινή επίσκεψη στην ΕΑΒ, μας δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε και να ενημερωθούμε από την διοίκηση της εται...

«Ήταν πολύ σημαντική η σημερινή επίσκεψη στην ΕΑΒ, μας δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε και να ενημερωθούμε από την διοίκηση της εταιρείας και του σωματείου των εργαζομένων», δήλωσε... ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «η ΕΑΒ έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, βεβαίως σε μια άλλη κατεύθυνση», ενώ αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που «έχουν στόχο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, να επηρεάσουν συνειδήσεις και να μετρήσουν αντιδράσεις» εκτίμησε ότι «δρομολογούνται εξελίξεις που αφορούν την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία» και αφορούν παραπέρα απαξίωση, συρρίκνωση και υποβάθμισή της.

Μιλώντας σε εργαζόμενους της ΕΑΒ, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «το ΚΚΕ επισημαίνει την αναγκαιότητα ενιαίου φορέα αμυντικής που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του λαού, ταυτόχρονα με την υπεράσπιση της εδαφικής κυριαρχίας και την υπεράσπιση της άμυνας της χώρας που δεν μπορεί να γίνει στις συνθήκες του καπιταλιστικού», υπογραμμίζοντας ότι «εδαφική ακεραιότητα και εδαφική κυριαρχία με καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης δεν γίνεται». Σημείωσε δε πως η πρόταση του ΚΚΕ για ενιαίο αμυντικό φορέα σε άλλες συνθήκες προϋποθέτει λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ και κεντρικό σχεδιασμό με εργατικό έλεγχο.

Για τις παραγωγικές δυνατότητες της ΕΑΒ, ο γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι είναι τεράστιες, καθώς, αναφέροντας, επί παραδείγματι, στα 35 χρόνια λειτουργίας της παραδίδει κατά μέσο όρο 75 αεροσκάφη τον χρόνο, 150 κινητήρες αεροσκαφών τον χρόνο καθώς και χιλιάδες συστήματα επικοινωνιών, ενώ κατασκευάζει το 29% της ατράκτου των αεροσκαφών F-16, δεδομένου ότι είναι ο μοναδικός υποκατασκευαστής τους παγκοσμίως διατηρεί και σχολές εκπαίδευσης τεχνικού προσωπικού υψηλής ειδίκευσης.

«Το πρόγραμμα του ΚΚΕ δεν είναι συνθήματα, μιλάμε για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και το εννοούμε, μιλάμε για κεντρικό σχεδιασμό με εργατικό λαϊκό έλεγχο, αλλά αυτό προϋποθέτει ο λαός να είναι στην εξουσία», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, διευκρινίζοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο το ΚΚΕ κάνει λόγο για ενιαίο φορέα αμυντικής βιομηχανίας, και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην πέφτουν στην παγίδα της σκόπιμης σύγχυσης που καλλιεργείται, ότι δήθεν το ΚΚΕ συμφωνεί με οποιαδήποτε συγχώνευση αμυντικών εταιρειών στις σημερινές συνθήκες. «Στις σημερινές συνθήκες η συγχώνευση θα σημάνει παραπέρα απαξίωση της ΕΑΒ και δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα» προσέθεσε και κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν στη συρρίκνωση της εταιρείας καθώς και σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης της ΕΑΒ.

Ο καθένας έχει ευθύνη για τις επιλογές που κάνει ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «δεν είναι μόνο η ευθύνη στη Βουλή». «Mην περιμένετε τίποτα από τις κυβερνήσεις που εναλλάσσονται, ούτε από αυτούς που εμφανίζονται ως "σωτήρες", δείτε τι σας κρύβουν», τόνισε και προσέθεσε: «Να φύγει εδώ και τώρα η κυβέρνηση, να αποσυρθεί αμέσως το πολυνομοσχέδιο, όμως ο λαός πρέπει να σκεφθεί την εναλλακτική λύση, καθώς με τα μεγάλα λόγια "την έχει πατήσει" στο παρελθόν, ενώ πρέπει να λάβει υπόψη του και τις αρκετές κωλοτούμπες που έχει κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, σκεπτόμενος τι θα κάνει ως κυβέρνηση».

Τονίζοντας ότι έχει μεγάλη σημασία το τι προϋποθέσεις δημιουργεί το λαϊκό κίνημα με την πάλη του, ο κ. Κουτσούμπας έθεσε το ζήτημα αν «θα έχουμε μόνο εναλλαγή κυβερνήσεων και εξυπηρέτηση των ίδιων ταξικών συμφερόντων, ή θα επιλέξουμε να ανοίξει ο δρόμος για την λαϊκή εξουσία», προσθέτοντας ότι «αυτή η λύση δεν είναι εύκολη, αλλά είναι η μόνη ρεαλιστική».

Κάλεσε, παράλληλα, τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην αυριανή απεργία τονίζοντας πως «θα είναι η αρχή», πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα δώσει την μάχη και στη Βουλή και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Ο κ. Κουτσούμπας στη συνέχεια συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων της ΕΑΒ οι οποίοι διατύπωσαν την ανησυχία τους για τα τεκταινόμενα στην εταιρεία, τονίζοντας πως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης αλλά και προσλήψεων εργατικού δυναμικού, δεδομένου ότι ορισμένα τμήματα της εταιρείας δουλεύουν με υπεργολάβους, ενώ έχουν επαναπροσληφθεί και συνταξιούχοι.

Νωρίτερα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τη διοίκηση της εταιρείας η οποία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η μείωση του προσωπικού είναι πολύ μεγάλη, δεδομένου ότι από τους 2.900 εργαζόμενους στα τέλη του 2008 έχουν μείνει 1.350, ενώ το μισθολογικό «κομμάτι» - όπως είπαν- έχει περιοριστεί στο 25%.

«Φοβόμαστε ότι θα χάσουμε προγράμματα λόγω μειωμένου προσωπικού και λόγω οικονομικών προβλημάτων, καθώς οι τράπεζες έχουν σταματήσει τελείως την χρηματοδότηση, οι εγγυητικές επιστολές των ελληνικών τραπεζών δεν γίνονται δεκτές στο εξωτερικό, και την ίδια στιγμή πρέπει πλέον να προκαταβάλουμε το κόστος των ανταλλακτικών που παραγγέλνουμε, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα» τόνισε η διοίκηση της ΕΑΒ στον κ. Κουτσούμπα. dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση