GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H ΔΗΜΑΡ για τη συνάντηση Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας

Η Ευρώπη για να προχωρήσει πρέπει να αντικαταστήσει την πολιτική λιτότητας με μια πολιτική κοινής αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίση...


Η Ευρώπη για να προχωρήσει πρέπει να αντικαταστήσει την πολιτική λιτότητας με μια πολιτική κοινής αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης,με άξονα την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως της χώρας μας, χρειάζονται ουσιαστικές αλλαγές ώστε να οδηγήσουν στην ανάκαμψη. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξουν νέες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων.

Ο αγώνας για αλλαγή πολιτικών στην Ευρώπη απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συμπαράταξη δυνάμεων ευρέος πολιτικού φάσματος, που υποστηρίζουν την πολιτική δημοκρατική ενοποίησή της.

1 σχόλιο

  1. "Ή τώρα ή ποτέ"! Ξύπνα Έλληνα αδελφέ!

    "Ή τώρα ή ποτέ"! Κι όταν λέω "ποτέ", το εννοώ. Γιατί εάν ο ελληνικός λαός δεν αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα - πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. ίσως και για αιώνες"...

    Η λαίλαπα του πολέμου, του ακήρυκτου πολέμου που ζούμε, είναι ανεξέλεγκτη. Ο εχθρός έχει ήδη περάσει το κατώφλι του σπιτιού σου.

    Ο σωτήρας είσαι εσύ, γιατί η πατρίδα είσαι εσύ! Αν κάτσεις με τα χέρια σταυρωμένα, πολύ σύντομα θα δεις τα παιδιά σου σκλαβωμένα. Θα δεις τον εαυτό σου να δουλεύει για ένα πιάτο φαΐ, δουλικά, ώρες ατελείωτες.

    Θα δεις την περιουσία σου να παραδίδεται στους ξένους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιοι.

    Θα δεις μια Ελλάδα ανοχύρωτη να σκίζεται σε κομμάτια και να μοιράζεται στους εχθρούς της.

    Έλληνα αδελφέ μας, δεν υπάρχει, πια, η πολυτέλεια της αδιαφορίας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Μην απελπίζεσαι.

    Δράσε! Μην το σκέπτεσαι άλλο, ξεσηκώσου! Τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Η αρχή του ξεσηκωμού βρίσκεται πάντοτε, στην πνευματική αφύπνιση, στην αναζήτηση και συνειδητοποίηση της αλήθειας.

    Η Ελλάδα, η πατρίδα σου, αναλογικά με την έκταση της και τον πληθυσμό της, είναι η πιο προικισμένη χώρα του κόσμου.


    Έκρυψαν τα όπλα, τα αντικατέστησαν με γραβάτες. Τα τάνκς, μετατράπηκαν σε απεσταλμένους της τρόικας, οι βόμβες λέγονται τώρα δάνεια.

    Σ' έκαναν να προσκυνάς τους Εφιάλτες σου, για μια θεσούλα στο Δημόσιο, που τώρα θα στην πάρουν.

    Η προδοσία μετονομάστηκε σε σωτηρία, η αντίσταση σε ανοησία. Έτσι, μεταμφιεσμένοι, "Έλληνες" και ξένοι κατακτητές απεδείχθησαν πολύ αποτελεσματικοί.

    Σε έπιασαν στον ύπνο, σε κορόιδεψαν και συνεχίζουν ξεδιάντροπα να το κάνουν. Μας υποδούλωναν ενώ εμείς θαυμάζαμε τη "δημοκρατία" που μας σέρβιραν.

    Και θα αποθρασύνονται περισσότερο όσο τους αφήνεις.

    Δεν αργεί η ώρα που θα στρέψουν εναντίον του συμπατριώτη σου, όπως καλά ξέρουν να το κάνουν.

    Για να ισοπεδώσουν τα πάντα στον πολύπαθο τούτο τόπο, κι ύστερα να 'ρθουν ως ελευθερωτές να τους δοξάσεις υπηρετώντας τους. Το ίδιο ιστορικό σκηνικό για άλλη μία φόρα.

    Τώρα είναι η σειρά σου! Να πεις το νέο "ΟΧΙ"! Να πεις το νέο "Μολών Λαβέ"! "Η Λευτεριά δεν χαρίζεται, κατακτιέται"!

    Και μη ξεχνάς το που χρωστάς.

    Χρωστάμε σ' όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθουν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγένητοι, οι νεκροί". (Κ. Παλαμάς)

    .«Όταν το άδικο γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον». και «Αν αγωνιστείς. μπορείς και να χάσεις. Αν δεν αγωνιστείς, είσαι ήδη χαμένος».(Μπέρτολτ Μπρεχτ)


    Οι Φάσσες

    αντιγράφουν απο τον Μίκη Θεοδωράκη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση