GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νικολόπουλος: "Ο Αβραμόπουλος πρέπει να παραιτηθεί‏..."

Γιατί και ο Δ. Αβραμόπουλος κρύβεται; Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ  ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ...

Γιατί και ο Δ. Αβραμόπουλος κρύβεται;
Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ  ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ
ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ.
Το ΧΡΙ.Κ.Ε. ζητά την άμεση δρομολόγηση ενεργειών στην κατεύθυνση.
της νομικής διεκδίκησης των χρεών των Γερμανών προς την Ελλάδα.

Από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος ανακοινώνονται τα εξής:
«Μετά τις δηλώσεις Σόϊμπλε, τόσο για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων τις οποίες αρνήθηκε, όσο και για το θέμα του κατοχικού δανείου που άφησε ανοικτό, θα περιμέναμε την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης, Σαμαρά - Βενιζέλου.
Μία αντίδραση, που θα κινείτο στην λογική της παλλαϊκής απαίτησης για ιστορική δικαίωση, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν απεμπολεί τις διεκδικήσεις της ούτε για τις αποζημιώσεις, ούτε για το δάνειο. Μια τέτοια δημόσια δήλωση, θα μπορούσε να συνοδευτεί δε και από δρομολόγηση άμεσων ενεργειών στην κατεύθυνση της νομικής διεκδίκησης των χρεών των Γερμανών προς την Ελλάδα.
Δυστυχώς, δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τίποτα.
Οι υποτακτικοί του κ. Σόϊμπλε δεν τόλμησαν να του αντιμιλήσουν, αλλά ούτε και να εκμεταλλευτούν την πάσα που τους έδωσε για το κατοχικό δάνειο.
Ο πρωθυπουργός, κ. Α. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος (και σημερινός υπουργός Εξωτερικών), κ. Ε. Βενιζέλος, προτιμούν απλά να σιωπήσουν, ευελπιστώντας στην εύνοια του Γερμανού υπουργού οικονομικών για την πολιτική τους επιβίωση.
ΓΙΑΤΙ Ο Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ;
Δυστυχώς όμως, δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τίποτα ούτε από τον πρώην υπουργό εξωτερικών, κ. Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος στις αρχές του περασμένου Απριλίου, δημοσίως είχε σηκώσει «ανάστημα», τονίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι ζήτημα διεθνούς δικαίου.
Πιο συγκεκριμένα, ο σημερινός υπουργός άμυνας είχε δηλώσει: «Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη, καθώς από τη φύση του, το θέμα αυτό άπτεται του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων». Και είχε προσθέσει επίσης, ότι «κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων».
Πού είναι τώρα ο πολιτικός, που όλο το προηγούμενο διάστημα διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο θέμα, εκφράζοντας την επίσημη θέση της χώρας και της κυβερνήσεώς της;
Γιατί και αυτός επιλέγει να κρύβεται στη σιωπή;
Αρέσκεται στην σιωπή των δύο «συμπρωθυπουργών» και… καταπίνει τόσο εύκολα την αντίδραση του κ. Σόϊμπλε, η οποία μάλιστα έγινε επί ελληνικού εδάφους, επειδή άλλαξε χαρτοφυλάκιο;
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ!!» κ. Αβραμόπουλε
Και εν πάση περιπτώσει, που είναι – τρεις μήνες τώρα – η γνωμοδότηση του Συμβουλίου του Κράτους που όπως έλεγε, είχε ζητήσει ο κ. Αβραμόπουλος;
Την ζήτησε άραγε ή όχι; Και αν τη ζήτησε, γιατί επί τρεις μήνες… δεν αναζήτησε και την απάντηση, ώστε να έχει η χώρα γερά νομικά στηρίγματα, όπως ο ίδιος έλεγε»;
Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ προς Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ: «ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΟΥΔΕΙΣ ΕΔΟΞΑΣΘΗ ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ»
Τέλος αναφερόμενος ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Ν. Νικολόπουλος στην «σιωπή» του κ. Δ. Αβραμόπουλου δήλωσε:
«Θα περιμέναμε από το υψηλόβαθμο στέλεχος της - πάλαι ποτέ; - μεγάλης πατριωτικής παράταξης να ορθώσει το ανάστημά του και πάλι.
Να εκφράσει την «φωνή» των Ελλήνων απέναντι στα γερμανικά «nein», χωρίς να περιμένει - ματαίως - αυτό να το πράξει ο διάδοχός του στο υπουργείο εξωτερικών.
Ή τουλάχιστον θα περιμέναμε να παραιτηθεί, διαμαρτυρόμενος για την διαφαινόμενη αλλαγή στάσης της ελληνικής κυβέρνησης.
Τόσο ο κ. Αβραμόπουλος, όσο και κάθε άλλος στην κυβέρνηση πρέπει να ξέρουν πως ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος, αλλά και ότι η ιστορική μνήμη και η εθνική περηφάνια δεν αποτιμούνται σε ομόλογα και σε spreads…»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση