GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα συνάντηση τρόικας-Μητσοτάκη την Πέμπτη για την κινητικότητα

Νέο ραντεβού με την τρόικα για το θέμα της κινητικότητας των 12.500 δημοσίων υπάλληλων, που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ι...


Νέο ραντεβού με την τρόικα για το θέμα της κινητικότητας των 12.500 δημοσίων υπάλληλων, που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου, θα έχει στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δύο πλευρών σε διάστημα δύο ημερών, αφότου οι επαφές της Τετάρτης ολοκληρώθηκαν δίχως δηλώσεις.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ τόνισε ότι η κινητικότητα δεν είναι δεξαμενή απολύσεων, αλλά καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Παράλληλα έκανε λόγο για μεγάλο πρόβλημα κατανομής του προσωπικού στο Δημόσιο.

Αναφερόμενος στα ευρύτερα σχέδια συρρίκνωσης του Δημοσίου, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αυτός ο στόχος δεν θα επιτευχθεί μέσω των αποχωρήσεων, αντίθετα, η μείωση θα επιτευχθεί πρωτίστως από την αναλογία συνταξιοδοτήσεων και ορίου νέου προσλήψεων.

Ειδικότερα για το ζήτημα των 4.000 αποχωρήσεων από το Δημόσιο έως το τέλος του 2013, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους συμβασιούχους που έχουν παραμείνει στις θέσεις τους, πετυχαίνοντας de facto μονιμοποίηση, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «κάνοντας κατάχρηση του θεσμού της προσωρινής προστασίας», μέσω προσωρινών διαταγών.
skai.gr

2 σχόλια

  1. "Συντριβή" υπέστησαν οι κυβερνητικές παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΟΛΜΕ , ενώ «σάρωσαν» οι αριστερές παρατάξεις οι οποίες για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση αποκτούν πλειοψηφία στην Ομοσπονδία.
    Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝΕΚ) με 126 ψήφους και 3 έδρες , η οποία αύξησε το ποσοστό από τις τελευταίες εκλογές του 2011 κατά 57,5%
    Η ΠΑΣΚ καταποντίστηκε χάνοντας -58,9% της δύναμής της , σε σχέση με το 2011. Ελαβε 44 ψήφους και 1 έδρα
    Πολύ μικρότερες απώλειες από την ΠΑΣΚ είχε η ΔΑΚΕ . Έχασε από τη δύναμή της το -14,2%. Έλαβε 103 ψήφους και 3 έδρες
    Σημαντική άνοδο κατά 47,1% σημείωσε η παράταξη Συσπειρώσεις (εξωκοινοβουλευτική αριστερά) . Έλαβε 75 ψήφους και 2 έδρες
    Κατά 20,3% αύξησε τη δύναμη του και το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ). Έλαβα 71 ψήφους και 2 έδρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο Σαμαράς κάνει θαύματα. Ανασταίνει κάθε πεθαμένο πολιτικό.

    Η Ντόρα πχ, ο λαός την πέταξε από την βουλή. Ο Σαμαράς την ξαναέβαλε.

    Η Μακρή. Δεν έμπαινε κανονικά ούτε στην βουλή, υφυπουργός έγινε.

    Ο λαός έστειλε στο διάολο το ΠΑΣΟΚ, 30% μακριά από την προοπτική κυβέρνησης και ο Σαμαράς μόνο την πρωθυπουργία δεν έδωσε στον Μπένι.

    Σύμφωνα με την ΝΔ, οι πασόκοι είναι κλέφτες.

    Σύμφωνα με το πασοκ οι νεοδημοκράτες είναι προδότες και ψεύτες....Και επειδή έχουν δίκιο και οι δύο να ξέρουμε ότι πλέον μας κυβερνάν μαζί: Προδότες, ψεύτες και κλέφτες.

    Λυσσάξαμε όλοι μας ο Άδωνις υπουργός και ο Άδωνις υπουργός…
    Δηλαδή ο Κυριάκος της οικογένειας μας κάνει καλύτερα για υπουργός;

    Βλακεία του Αντωνάκη, έπρεπε να κάνει υφυπουργό υγείας τον Λιακόπουλο. Να υπήρχε και ανταγωνισμός…

    Χαρούμενος είναι ο Μπένι ο μισθοφάγος γιατί έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    Να του πούμε ότι «σιγά το κατόρθωμα», πριν ένα χρόνο πάλι αντιπρόεδρος ήταν και για να καταλάβει το πόση αξία έχει το αξίωμα να του θυμίσουμε ότι ακόμα και ο Πάγκαλος έχει κάνει αντιπρόεδρος.

    Ο στόχος της Νέας πασοκρατίας είναι η εξάντληση της τετραετίας. Η τετραετία θα την γλιτώσει οι πολίτες αυτής της χώρας όχι Θα μας εξαντλήσουν στα σίγουρα.

    Είναι τόσο τραγικά κωμική αυτή η χώρα που δικαιώνεται ο Λεβέντης, γίνεται υπουργός ο δημοσιογράφος που έκανε παραγγελίες πίτσας (από τον Σαμαρά;), η Φώφη είναι μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Μπένι αντιπρόεδρος, ο Κυριάκος της οικογένειας επίσης υπουργός, ο Βορίδης δημοκράτης, ο Κουβέλης υπεύθυνος αριστερός, τα μαύρα μεσάνυχτα επιλογή ψηφοφόρων, η μπουμπούκα σύζυγος υπουργού, ο Σαμαράς πρωθυπουργός και τα στουρνάρια μας ξεπουλάν με τσαμπουκά αρνούμενα να δώσουν στο να καεί να καεί το μπιπ… απάντηση σε καμένη ερώτηση.

    Άξιοι της μοίρας μας! Αφού μπερδεύουμε την πολιτική με την επιθεώρηση καλά να πάθουμε!

    (Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση