GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λοβέρδος: «Έκανε μεγάλο λάθος ο κ. Βορίδης»

Για τη χρήση του «Νέα Ελλάδα» στο συνέδριο της Ν.Δ. από τον κ. Σαμαρά:  Καθένας έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ως τίτλο ή ως σύνθη...


Για τη χρήση του «Νέα Ελλάδα» στο συνέδριο της Ν.Δ. από τον κ. Σαμαρά:
 Καθένας έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ως τίτλο ή ως σύνθημα αυτό που έχουμε όλοι οι έλληνες σκοπό, και στόχο να έχουμε δηλαδή μια νέα Ελλάδα, μόνο που... για το κ Σαμαρά λόγω των πρακτικών αυτού του χρόνου που είναι πρωθυπουργός , ίσως θα ταίριαζε καλύτερα το σύνθημα για το κόμμα του, «παλιά Ελλάδα» και μάλιστα η παλιότερη Ελλάδα εκείνη η οποία πρέπει να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό.

Για τις δηλώσεις Βορίδη
«Αυτό ήταν απαράδεκτο. Η ιστορία θα αποδώσει ευθύνες και η πολιτική πάντα θα κάνει κριτική. Αλλά σ’ αυτό έχει επί της ουσίας λάθος. Το επί της ουσίας λάθος είναι ότι ξεχνάει πως οι περισσότεροι Έλληνες, μέχρι να υπάρξει ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν στην κατάσταση της μετεμφυλιακής περιόδου. Μεσαία τάξη ήταν ανύπαρκτη και δημιουργήθηκε από το ’80 και μετά.

Κάθε περίοδος, κάθε πολιτικού, έχει τα καλά και τα κακά της. Αλλά ο Ανδρέας Παπανδρέου έμεινε στην ιστορία για το ΙΚΑ που κάλυψε το 100% της Ελλάδας, για το ΕΣΥ, για την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών. Στην παρούσα συγκυρία, που όλοι αναζητούμε στοιχεία ενότητας και συμφωνίας, πώς είναι δυνατόν κάποιοι στη Ν.Δ. να θυμούνται τα σημεία που μας διαφοροποιούν και μας χωρίζουν, κάνοντας αγώνα τοποθέτησης για τις επόμενες ημέρες και τους ενδοκομματικούς συσχετισμούς;

Νομίζω ότι έκανε μεγάλο λάθος και γι’ αυτό προκάλεσε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά πολλών πολιτικών και πολιτών.»

Για το αν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση στο μέλλον

«Δεν μπαίνω σ’ αυτήν την κυβέρνηση. Το είπα σε κρίσιμες στιγμές, διότι το βράδυ της κρίσης, που κανείς δεν ήξερε τι θα συμβεί και μετράγαμε βουλευτές, επειδή υπήρχε ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές και να πέσει η κυβέρνηση, είπαμε με τον κ. Αηδόνη ότι εάν είναι να αποφευχθούν οι εκλογές από εμάς τους δύο, θα γινόταν. Εκλογές δεν θα γίνουν, είπαμε. Διότι για ένα 30% του πληθυσμού θα ήταν καταστροφή.

Δεν έγινε πρόταση, αλλά και αν γινόταν, θα την απέρριπτα.

Οι μέρες αυτές μού θυμίζουν λίγο το καλοκαίρι του 2011. Είναι λογικό η Ν.Δ. να συσπειρώνει και το ΠΑΣΟΚ να έχει μια μικρή ανάκαμψη, αλλά θα δούμε πώς διαμορφώνονται τα πράγματα από Σεπτέμβριο και μετά. Όσοι ήμασταν τότε στην εμπροσθοφυλακή της κρίσης, έχουμε βιώματα. Λέω ότι η ένταση του Ιουνίου είχε προβλεφθεί. Δεν μπορούσα να ξέρω ότι θα ήταν η ΕΡΤ, αλλά θα ερχόταν κρίση. Το επόμενο είναι η φάση πολιτικής αποσταθεροποίησης. Το απεύχομαι και εύχομαι η κυβέρνηση να πετύχει, αλλά η εκτίμησή μου είναι ότι έχουμε δεύτερο γύρο. Δεν θεωρώ τόσο πιθανό να πάμε σε εκλογές, αλλά μπορώ να σας πω ότι το δεύτερο στάδιο αποσταθεροποίησης το φθινόπωρο – και το έχω συζητήσει και με ανθρώπους που ζουν τα ελληνικά πράγματα απ’ έξω – θα έρθει.»

Για το αν θα ψηφίσει νέα μέτρα

«Σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό του μικρότερου κράτους, έχω ήδη ψηφίσει. Έχουμε πει, όμως, το Νοέμβριο – και η Ν.Δ. – ότι ήταν τα τελευταία μέτρα. Η επαναφορά μέτρων δεν είναι λόγω αναγκών, αλλά λόγω αδεξιότητας, ανημπόριας και έλλειψης θάρρους και τόλμης εκ μέρους των κυβερνώντων και δεν θα τα ψηφίσω. (Δεν θα ψηφίσω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων,) όχι. Ό,τι ψηφίστηκε το Νοέμβριο, δίνει την ευκαιρία και στα δύο κόμματα να προχωρήσουν.»

Για το ΠΑΣΟΚ:

Η δική μου αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ έγινε την περίοδο, όπου το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ούτε στρατηγική ούτε τακτική.(..) Τώρα δικαιώθηκε η δική μου επιλογή, που υποστήριζε πως η εθνική προσπάθεια χρειάζεται συμμετοχή πάση δυνάμει και συμμετοχή βέβαια με μία στρατηγική και μια τακτική. Δεν υιοθετήθηκε αυτή η άποψη και το ΠΑΣΟΚ του 13% πήγε στο 5% . Το Φεβρουάριο το ΠΑΣΟΚ άλλαξε στάση και ήθελε να μπει στη κυβέρνηση κάτι που ο Πρωθυπουργός το ανέβαλε η κρίση στην ΕΡΤ όμως το επέβαλε. Όμως και τώρα βλέπουμε ότι η συμμετοχή με πλήρη πολιτική ευθύνη του ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση έγινε χωρίς καμία στρατηγική και με συμμετοχή του ίδιου του πρόεδρου του με τρόπο που δεν προσέχθηκε και προκάλεσε σε πολλούς ψηφοφόρους της δημοκρατικής παράταξης ταπείνωση.

2 σχόλια

  1. ΈΛΑ ΜΑΛΆΚΑ ΛΟΒΕΡΔΟ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΊΣΑΙ ΆΣΕ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ ΤΏΡΑ

    Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΉ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΆΛΑΙΟ....ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΊΖΟΥΜΕ ΠΛΟΊΑ; ΠΩΣ; ΘΑ ΦΤΙΆΞΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΑΩΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ; ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΆΞΟΥΜΕ ΑΓΩΓΟΥΣ ΠΩΣ;..
    200 ευρώ σύνταξη και 250 ευρώ μισθό, και εντολή στα νοσοκομεία όσοι δεν μπορούν να αναρρώσουν να προσφέρουν στην ΠΑΤΡΙΔΑ...ΣΤΟ ΚΑΙΑΔΑ.. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΩΣΤΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΠΡΟΣ ΑΡΧΓΗΓΑΡΕΣ ΜΟΥ..ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑ-ΛΑ-ΚΑΣ...ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ...

    ΠΑΜΕ ...


    1974 Νέα Δημοκρατία

    1977 Νέα Δημοκρατία

    1980 Νέα Δημοκρατία

    1981 ΠΑΣΟΚ

    1985 ΠΑΣΟΚ

    1989 Νέα Δημοκρατία, Συνασπισμός (Ιούλιος)...

    1989 Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός (Νοέμβριος)

    1990 Νέα Δημοκρατία

    1993 ΠΑΣΟΚ

    1996 ΠΑΣΟΚ (Ιανουάριος)

    1996 ΠΑΣΟΚ (Σεπτέμβριος)

    2000 ΠΑΣΟΚ

    2004 Νέα Δημοκρατία

    2007 Νέα Δημοκρατία

    2009 ΠΑΣΟΚ

    2011 ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΛΑΟΣ

    2012 Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

    2013 Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ


    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΈΤΣΙ ΤΑ ΦΆΓΑΜΕ ΚΏΛΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΣΕΤΕ.... ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΣΚΆΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΏΝΕΤΕ ΤΑ ΧΡΈΗ ΜΑΣ ,ΓΑΜΏ ΤΟΝ ΚΟΥΜΟΥΝΗΣΜΟ ΣΑΣ ΧΙ ΧΙ ΧΙ....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση