GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα λένε σε έντονους τόνους Κυβέρνηση – Χριστόφιας...

Σε έντονους τόνους συνεχίστηκε σήμερα η δημόσια αντιπαράθεση Κυβέρνησης – Δημήτρη Χριστόφια, μετά τις δηλώσεις του τέως Προέδρου της...


Σε έντονους τόνους συνεχίστηκε σήμερα η δημόσια αντιπαράθεση Κυβέρνησης – Δημήτρη Χριστόφια, μετά τις δηλώσεις του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος σε ομιλία του στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα της αντίστασης...
Αθανάση Χριστόφορου Γεωργίου, δήλωσε ότι μετά τα όσα συμφωνήθηκαν με την Τρόικα από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη και τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τόπος μας, μεγάλωσε και ο κίνδυνος να γίνει προσπάθεια επιβολής μιας κακής λύσης στο Κυπριακό.

Απαντώντας στις δηλώσεις Χριστόφια, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος ανέφερε πως εάν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας «είχε το ελάχιστο αίσθημα ευθύνης για την τραγική διακυβέρνηση του που οδήγησε τον τόπο στις οδυνηρές, αδιέξοδες και εκβιαστικές αποφάσεις του Μαρτίου, θα σιωπούσε».

«Η απάντηση στον κ. Χριστόφια είναι απλή: Εάν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε το ελάχιστο αίσθημα ευθύνης για την τραγική διακυβέρνηση του που οδήγησε τον τόπο στις οδυνηρές, αδιέξοδες και εκβιαστικές αποφάσεις του Μαρτίου, θα σιωπούσε. Εάν διαχειριζόταν την κρίση, έστω και στο ελάχιστο, τα τελευταία δύο χρόνια, δεν θα ήμασταν στην κατάσταση που βρεθήκαμε στις 15 Μαρτίου, μόλις 15 ημέρες από την ανάληψη της εξουσίας από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Τόνισε πως ο κ. Χριστόφιας είχε όλο το χρόνο να διαπραγματευτεί ένα καλύτερο Μνημόνιο, αν ήθελε, ή να πάρει αποφασιστικά μέτρα για διάσωση της οικονομίας. «Ούτε το ένα έπραξε ούτε το άλλο, αφήνοντας τη χώρα να οδηγηθεί στα όρια της χρεοκοπίας. Συνεπώς, τοις φρονίμοις ολίγα και για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και για το ΑΚΕΛ. Ο λαός και κρίση διαθέτει και μνήμη», ανέφερε.

Επίσης, αναφορικά με τις αναφορές του κ. Χριστόφια για λανθασμένες προθέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη να αποσύρει δικές του προτάσεις από τις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού και να διορίσει διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι η απάντηση της Κυβέρνησης είναι ότι «ο κ. Δημήτρης Χριστόφιας είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και μπορεί να καταθέσει εκεί τις προσωπικές του απόψεις, όταν θα ληφθούν συλλογικά οι αποφάσεις».

alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση